Tips på bra tv-serier?

Blogg - Andreas Berg - fre 27 augusti 2010, kl 13.55

Jag har precis sett klart Firefly samt den efterföljande filmen Serenity och ska dra igång med nästa avslutade tv-serie att se; nämligen The Shield. Men den senaste tidens serie-tittande har gett mig en enorm hunger efter mer bra tv-serier, så jag har sammansatt en lista.

Den är säkerligen inte komplett, men täcker nog upp det mesta i alla fall. Tanken är att med hjälp av listan ska jag ta reda på vilka tv-serier som jag bör titta närmare på. Men jag skulle gärna vilja ha lite hjälp. Är det något ni saknar på listan nedan över serier som jag bör ta en närmare titt på? Är det några serier på listan som jag borde prioritera högre?

Redan sett/tittar på
Namn - Betyg (1-5)
24 - 3
4400 - 2
Battlestar Galactica - 4
Big Bang Theory - 3
Brotherhood - 2
Californication - 4
Caprica - 2+
Carnivale - 4
Deadwood - 3
Desperate Housewives - 3
Dexter - 5
Entourage - 3
Firefly - 4
Heroes - 2+
Jericho - 2
Lost - 4
Prison Break - 1 (s01=4)
Studio 60 on the Sunset Strip - 4
True Blood - 3 (s03=4)
Twin Peaks - 5

Pågående serier som lockar
Namn - Prio (1=mest intressant)
Criminal Minds - 2
Dr Who (nya) - 1
Eureka - 2
Friday Night Lights - 3
Fringe - 2
Glee - 3
Its Always Sunny in Philadelphia - 2
Mad Men - 1
Merlin - 2
Smallville - 3
Sons of Anarchy - 1
Stargate Universe - 3
Supernatural - 2
Treme - 2
V - 3
Vampire Diaries - 3

Avslutade serier som lockar
Namn - Prio (1=mest intressant)
Angel - 3
Buffy the Vampire Slayer - 3
Charmed - 3
FlashForward - 3
Flight of the Conchords - 1
Oz - 2
Robin Hood - 3
Rome - 2
Shield, The - 1
Six Feet Under - 1
Sopranos, The - 1
Stargate Atlantis - 3
Stargate SG-1 - 3
West Wing - 3
Wire, The - 1
X-files - 2

Alla tips är varmt välkomna. :bigsmile: :beer:

farfarsparadoxen.se || ettglasjuice.se 10/12/2013 - 11:18
Strafers bild

Vampire Diaries är grymt faktiskt. 8)

Strafers bild

Juste, NCIS måste du ju titta på. Så jävla bra.

Andreas Ljungströms bild

Såg klart första säsongen av OZ igår. Tyckte den var skitbra. Öppnade lite segt men växte avsnitt för avsnitt. Rekommenderas!

VodkaCitrons bild

Glömt att lägga till tecknade? ;)

Southpark
King of Queens
Segemyhr
Tales from the crypt
Angel (Bättre än Buffy enligt mig)
Hem till Midgård
Alias

Charmed är en tjejserie btw ;) Tror ingen kille orkar sig igenom hela.

Gustav Granlunds bild

Se Arrested Development om du vill ha en bra komediserie. En av de få serier som inte har ett enda dåligt avsnitt under hela sin korta livstid. Den tog slut alldeles för tidigt...
Black Books är också en bra brittisk serie med min favoritkomiker Dylan Moran i huvudroll.
Och The Wire, såklart. Har man inte sett The Wire har man inget vettigt att säga när det kommer till bra TV-serier. ;)

Annars är Breaking Bad en mörk och ruggigt bra dramaserie som bör ses. Personligen laddar jag just nu för att se John Adams och resten av Treme.

Carefaces bild

Supernatural älskar jag verkligen. Det kickar igång efter 2 säsonger eller något.
Först är det bara samma veva hela tiden (precis som smallville) Men sedan blir allt en del av något större och då blir det riktigt bra.

En annan bra serie är Operation Flashpoint. Ganska rörande och bra.

:)

Sebastian Magnussons bild

Babylon 5! Fortfarande det bästa som sänts på tv. Mycket för att det är det enda med en genomgående berättelse från början till slut, samma enda manusförfattare skrev varenda avsnitt i de tre sista säsongerna (och de flesta från S1-2), vilket är helt unikt inom tv-mediet.

Annars ger jag också +1 till Buffy och Doctor Who. Och West Wing är faktiskt himla bra också.

Mathias Novaks bild

Minns att jag älskade Roswell när jag var liten. Lite förvånad över att inte se Strafer rekommendera Dark Angel.

Börjat kika lite på Neighbors from Hell och är en fullblodad True Blood-fangirl. I övrigt hatar jag det mesta. :cry:

Andreas Bergs bild

Strafer skrev:
Vampire Diaries är grymt faktiskt. 8)

Uppfattat den som att det är lite kärleksdrama med vampyrer? Har jag fel eller stämmer det intrycket? ^^

Strafer skrev:
Juste, NCIS måste du ju titta på. Så jävla bra.

Många verkar gilla NCIS. Jag har sett kanske tre eller fyra avsnitt och i mitt tycke är det bland det sämsta som går på tv just nu. Tack i alla fall för tipset, men tyvärr inget som faller mig i smaken alls.

Andreas Ljungström skrev:
Såg klart första säsongen av OZ igår. Tyckte den var skitbra. Öppnade lite segt men växte avsnitt för avsnitt. Rekommenderas!

Jag har sett halva första säsongen och tappade där. Det var dock flera år sedan så måste nog se om serien om jag ska få ut något av det. Kanske poppar upp den i prio så snart jag sett The Shield och The Wire :)

VodkaCitron skrev:
Glömt att lägga till tecknade? ;)

Glömt och glömt. Anime har en egen lista och i övrigt finns det inte så mycket spännande i tecknad väg i mitt tycke. Mest för att sit-coms går helt bort (med extremt få undantag), finner inget nöje i att plöja sådana serier, utan de passar bättre att bara slötitta på. Så då ryker South Park, Simpsons, Futurama osv osv, varav jag redan sett mycket av de flesta ändå :)

VodkaCitron skrev:
Southpark
King of Queens
Segemyhr
Tales from the crypt
Angel (Bättre än Buffy enligt mig)
Hem till Midgård
Alias

Angel är med på listan. Alias glömde jag skriva med, den har jag sett första säsongen och det räckte för att veta att jag inte är sugen på att se mer ^^ Gillar inte skräck så tror att Tales from the crypt ryker där också (om det inte är så att det är exceptionellt bra även om man inte gillar skräck). Och resten är sit-coms. Tack i alla fall för tipsen :)

VodkaCitron skrev:
Charmed är en tjejserie btw

Finns inget som är "tjej"serier. Har sett en hel del av Charmed och skulle gärna kolla igenom allt i rätt ordning istället för i fragment, men det är ingen hög prio.

Gustav Granlund skrev:
Arrested Development, Black Books, Breaking Bad

Lagt till alla tre, tack för tipsen :)

Gustav Granlund skrev:
John Adams

Holy crap! Paul Giamatti? Den hamnar högt i prio. Kom även på att jag ju glömt att ta med Band of Brothers och The Pacific på tal om "mini-serier" :)

Careface skrev:
Supernatural älskar jag verkligen. Det kickar igång efter 2 säsonger eller något.
Först är det bara samma veva hela tiden (precis som smallville) Men sedan blir allt en del av något större och då blir det riktigt bra.

Det blir nog någon sådan här serie efter The Shield. Inte alls omöjligt att det blir just Supernatural :)

Careface skrev:
En annan bra serie är Operation Flashpoint. Ganska rörande och bra.

Du menar Flashpoint? Har sett två eller tre avsnitt och de var rätt snygga, slänger med den i listan också :)

Sebastian Magnusson skrev:
Babylon 5! Fortfarande det bästa som sänts på tv. Mycket för att det är det enda med en genomgående berättelse från början till slut, samma enda manusförfattare skrev varenda avsnitt i de tre sista säsongerna (och de flesta från S1-2), vilket är helt unikt inom tv-mediet.

Jag såg en hel del ströavsnitt som yngre, misstänkte alltid att det skulle kunna vara riktigt bra om man såg serien i regelrätt följd. Även om jag annars har svårt för sminkade alien-snubbar alá Star Trek ^^ Glömde helt bort att ta med i listan, tack för att du påminde mig :)

Andreas Bergs bild

Mathias Novak skrev:
Minns att jag älskade Roswell när jag var liten. Lite förvånad över att inte se Strafer rekommendera Dark Angel.

Båda är sådana där serier som jag fått för mig är dåliga men som egentligen skulle kunna vara bra. Slänger med dem i listan också. Tack! :)

Loitumas bild

Håller helt klart med Granlund om Black Books och Arrested Development! Tycker även The Office kvalar in som en bra komediserie. Bra också att du tänkt ta tag i Flight of the Conchords!

Ett annat hett tips är ju annars Knight Rider :love:

Make.Senses bild

Om jag ska tipsa om någon serie så borde ni se "It's always sunny in Philadelphia", väldigt bra serie. Finns 5 säsonger hittils, en 6:e tror jag är på ingång till nu till hösten.

Andreas Bergs bild

Loituma skrev:
Tycker även The Office kvalar in som en bra komediserie. Bra också att du tänkt ta tag i Flight of the Conchords!

Absolut! The Office filade jag in i min lista också nyss, har dock redan sett den :) Fast brittiska då, amerikanska har jag sett fyra-fem avsnitt och inte alls så förtjust it. Flight of the Conchords har legat och väntat länge, ett avsnitt sett men det är på tiden att jag ser igenom allt. De är ju förbannat roliga den där duon ^^

Loituma skrev:
Ett annat hett tips är ju annars Knight Rider :love:

...
Så slänger vi in A-team och Airwolf när vi ändå håller på? Eller pratar vi nyinspelningen nu? I sådant fall är det än värre xD

UfU__Xs bild

Ibland känner jag mig ensam i värden med att tycka att Stargate Universe är en bra serie, bra på riktigt dessutom. :tired:

AccoWands bild

Take my love, take my land. Take me where I cannot stand. I don't care, I'm still free. You can't take the sky from me... :love:

Tyckte Fastlane var Tha shiiiit när det kom. :party:

Har ingen aning om det håller idag, troligtvis inte. Många serier nämnda annars. :tired:

Skulle sänka prion på Mad Men, inte för det är dålig utan tvärrt om den är grymt. Tidlös och kräver att man verkligen kollar på den om man vill se storheten med den. Inte bara ligga och dega sig igenom den som ofta kan bli fallet om man frossar i serier. Då mycket av berättandet är subtilt är det ett stort plus att man ser säsongerna relativt inpå varandra så man lyckas se den stora bilden av serien.

Tycker jag iallafall. ^^

Its Always Sunny in Philadelphia bör för övrigt enbart ses under helg eller nattetid. XD

Andreas Bergs bild

AccoWand skrev:
Inte bara ligga och dega sig igenom den som ofta kan bli fallet om man frossar i serier.

Jag tittar i princip enbart på serier på två sätt. Antingen genom att intensivt kolla igenom allt som finns av serien, eller följa dem vecka för vecka när det fortfarande går. Det förstnämnda är alltid att föredra i mitt tycke :) "Dega sig igenom" är med andra ord inget jag känner igen, det handlar bara om att se serierna under kortare tidsperiod än om jag skulle följt dem på tv ^^

Skulle jag sänka prion skulle det väl mer eller mindre bara innebära att det dröjer längre innan jag ser på den, inget annat :p

Magkliarns bild

Jag för min del skulle tipsa om House(MD), alla är inte förtjusta i sjukhusserier men det är enligt mig House själv som är hela uppehållningen (säger man så?).

Det kan bli lite tjatigt emellanåt i och med att ca 80% av avsnitten bygger på samma grundprincip - någon blir sjuk och det är nu upp till House & Co att rädda personen ifråga.

Men som sagt, House är en riktigt cynisk man och det är fruktansvärt roligt.

Sebastian Magnussons bild

Andreas Berg skrev:
Jag såg en hel del ströavsnitt som yngre, misstänkte alltid att det skulle kunna vara riktigt bra om man såg serien i regelrätt följd. Även om jag annars har svårt för sminkade alien-snubbar alá Star Trek ^^

Ja, ser man bara lösa avsnitt är B5 Star Trek i kvadrat. :p Mer sminkade pannor, mer skumma frisyrer och mer galna dialekter. Det är när man inser att varje avsnitt är ett kapitel i samma kontinuerliga historia (vilket på allvar börjar hända först framåt S3) som poletten verkligen trillar ned.

spanjoars bild

Om du gillar brittisk/ny-zeelendsk/irländsk humor så ska du självklart kolla på:

IT Crowd (IT supporten heter den på svenska.)
Black Books (Med Dylan Moran som alkoholiserad butiksägare.)
Spaced (Med Simon Pegg från Shaun of the Dead.)
Flight of the Conchords (Så jävla bra serie!.)

Andreas Bergs bild

Magkliarn skrev:
Men som sagt, House är en riktigt cynisk man och det är fruktansvärt roligt.

Efter fem avsnitt kändes det som att konceptet redan började kännas gammalt. Väldigt välspelad och snygg serie men jag tror inte att det är något för mig i längden.

spanjoar skrev:
IT Crowd (IT supporten heter den på svenska.)
Black Books (Med Dylan Moran som alkoholiserad butiksägare.)
Spaced (Med Simon Pegg från Shaun of the Dead.)
Flight of the Conchords (Så jävla bra serie!.)

Får ta och kika på IT Crowd och Spaced också då :) Har sett ett avsnitt av IT Crowd som jag inte tyckte var speciellt roligt, men ett avsnitt är svårt att bedöma en serie utifrån ^^

spanjoars bild

Andreas Berg skrev:
Har sett ett avsnitt av IT Crowd som jag inte tyckte var speciellt roligt,

Asså det gäller att man är på rätt humör, har jag kommit på. Jag kollade på alla säsonger med storebrosan och skrattade ihjäl mig (Gillar den nördiga humorn eftersom jag är en nörd själv.) men sedan har jag kollat på serien igen med flickvännen utan att skratta en enda gång.

Jag bidrar med några klipp från serierna jag nämnde:

Flight of the Conchords
- Den bästa av de jag nämnde!

Spaced - Perfekt om man gillar Shaun of the Dead eller Hot Fuzz.

Black Books - Så här dricker tydligen alkoholister när det är varmt.

The IT crowd - Nörd humor!

prismas bild

Mad Men! och Sopranos såklart ;)

Loitumas bild

Andreas Berg skrev:
...

Come ooooooon! :bigsmile:

Andreas Berg skrev:
Så slänger vi in A-team och Airwolf när vi ändå håller på? Eller pratar vi nyinspelningen nu? I sådant fall är det än värre xD

Har aldrig sett A-team eller Airwolf, du menar att de är av samma klass som Knight Rider? ;)

Nyinspelningen har jag inte vågat kolla på. Usch och fy.

För övrigt håller jag med den som nu nämnde IT Crowd, skitbra!

Andreas Bergs bild

Loituma skrev:
Har aldrig sett A-team eller Airwolf, du menar att de är av samma klass som Knight Rider? ;)

Jag skulle nog påstå att de på sina ställen är värre. Eller bättre. Beroende på hur man ser det. ;)

spanjoars bild

prisma skrev:
Mad Men! och Sopranos såklart ;)

Sopranos är bra! I alla fall första säsongen. Är det någon som har nämnt Entourage förresten?

Jag började kolla på Dexter igår förresten och fastnade totalt. Det slutade med att jag satte upp till 03:00 och kollade på del efter del :bigsmile:

Andreas Bergs bild

spanjoar skrev:
Är det någon som har nämnt Entourage förresten?

Finns med under sedda så det antar jag att ingen har just därför ^^

spanjoar skrev:
Jag började kolla på Dexter igår förresten och fastnade totalt. Det slutade med att jag satte upp till 03:00 och kollade på del efter del :bigsmile:

Fortfarande min absoluta favoritserie. Om jag skulle betygsätta säsongerna blir det stark femma till första och fjärde säsongen, med starka fyror till säsong två och tre. Säsong fem har också potential att bli den allra bästa :)

spanjoars bild

Andreas Berg skrev:
Fortfarande min absoluta favoritserie. Om jag skulle betygsätta säsongerna blir det stark femma till första och fjärde säsongen, med starka fyror till säsong två och tre. Säsong fem har också potential att bli den allra bästa :)

Jaså? Så pass? Fan vad glad jag blir! Amerikanska serier brukar annars ha en tendens att spåra ur eller tappa kvalitén efter några säsonger. :)

spanjoars bild

Andreas Berg skrev:
Fortfarande min absoluta favoritserie. Om jag skulle betygsätta säsongerna blir det stark femma till första och fjärde säsongen, med starka fyror till säsong två och tre. Säsong fem har också potential att bli den allra bästa :)

Jaså? Så pass? Fan vad glad jag blir! Amerikanska serier brukar annars ha en tendens att spåra ur eller tappa kvalitén efter några säsonger. :)

Fuzzys bild

Är extremt kräsen vad gäller tv-serier så jag röstar på Oz som är nästan lika bra som sex i duschen. Sen har vi 'uppföljaren' till Arkiv X, Millennium, som verkar smått bortglömd tyvärr, en detalj som är skitsexig med den är att den fejdar in scener från vitt.

Arseniks bild

Jag tycker nog att Six Feet Under är den bästa serien någonsin om man bortser från någon säsong där i mitten som var lite risig.

Det enda som konkurrerar med ovanstående är Mad Men. Fy fan vad bra det är. Snyggt som fan och ett persongalleri som verkligen engagerar. Jag gillar också att de hela tiden dricker sprit och röker. Det är fan uppfriskande. Liksom att seriens "snyggbrud" inte är pinnsmal utan faktiskt har riktigt mycket former. Skulle säkert klassas som mullig i vissa mongokretsar.

Naturlazers bild

Helt otroligt att jag blir den första som tipsar om "How I Met Your Mother"! :O
Bättre TV-serier får man ju leta efter..

Du borde även se "Friends" :)

HerrOlssons bild

Dexter och scrubs är det enda man behöver titta på 8)

TTVs bild

How i met your mother?

Andreas Bergs bild

Fuzzy skrev:
Millennium, som verkar smått bortglömd tyvärr, en detalj som är skitsexig med den är att den fejdar in scener från vitt.

Hmm, just ja. Den borde vara med på listan också, tack :)

Naturlazer skrev:
Helt otroligt att jag blir den första som tipsar om "How I Met Your Mother"! :O
Bättre TV-serier får man ju leta efter..

Du borde även se "Friends" :)


HerrOlsson skrev:
scrubs

Thörn skrev:
How i met your mother?

De är ju dock sit-coms som jag har ratat tidigare i kommentarer ovan :p Borde ha skrivit med i blogginlägget att de mer eller mindre per definition går bort (med, som sagt, några väldigt få undantag). Just de här tre är även sådana som jag redan sett det mesta från, tillräckligt för att ha tröttnat på dem allihopa i alla fall ^_^

Sindawilyas bild

"Buffy" is the shit! Har sett alla säsonger 4 ggr, och sporadiska avsnitt ännu fler ggr. "Flight of the Conchords" är så jäkla kul, den borde du prioritera!

Harangis bild

How i met your mother är ganska roligt och bra :)
och nya säsongen börjar om en månad :D

spanjoars bild

Fuzzy skrev:
Arkiv X, Millennium

WORD! Båda de serierna samt The Lone Gunmen, som är en spin off serie på Arkiv X.
Jag tyckte även att första säsongen av Super Natural var helt okej!

sebastians bild

Två kommande serier som nog kan komma att bli framtida klassiker är HBO-serierna Boardwalk Empire (Martin Scorsece-regisserad maffia-serie om förbudstiden i Amerika) och Game of Thrones (inte mycket info ännu, men en fantasy-serie baserad på bästsäljande böcker. Och teasern tillsammans med Sean Benn i full mundering på HBO-sajten räcker för att få mig tok-peppad!)

sebastians bild

Och jag håller självklart med Gustav, har du inte sett The Wire, har du inte levt.

Koreans bild

Tänker droppa alla jag tycker är sevärda.

Generation Kill
Battlestar Galactica
OZ
Archer
30 Rock
Band of Brothers
Bored To Death
Entourage
Firefly
SG Atlantis
The Office
The Office US
The Big Bang Theory
How I met Your Mother
Weeds
Lie To Me

Trazhs bild

Scrubs!

grandmastergurus bild

Gustav Granlund skrev:

Lyssna på den här mannen!

Spelbrödernas bild

Ser att ingen nämnt Parks and Recreation? Kul serie. Karaktärerna växer på en så serien behöver två-tre avsnitt på sig för att fastna. Välinvesterad tid!

Janes bild

Bra lista, gav mig lite inspiration i mitt eget sökande efter serier. Men såg precis alla hittills släppta Stargate Universe- eps. Det är en "snygg" serie jämfört med sina föregångare- men gaaawd så tråkiga alldeles för många episoder är. Men ram-Storyn är ball, och man ser fram emot mer action (för det är alldeles lite sådant atm). Trist med serier som behöver en 1.5 säsong för att "kicka igång"...Gillar dock karaktärerna.

Daniels bild

Trazh skrev:
Scrubs!

Linneas bild

One tree hill är jättebra :) :bigsmile:

Ollebros bild

DR Who de nya avsnitten är ju grymt bra!
Supernatural är också en jävla bra serie.

Carefaces bild

Ollebro skrev:
Supernatural är också en jävla bra serie.

+1

Muppens bild

Lite gott och blandat både gammalt och nytt.

CSI
Defying Gravity
Eureka
Family Guy
My Name Is Earl
Rookie Blue
Spartacus
Standoff
Taken
The Unit
The Walking Dead
Threshold
Weeds

Okänds bild

Vampire diaries säger jag bara!
En blandning av Twilight och true blood typ..
Kärleken mellan vampyr och människa -Twilight
Lite mer drama och död- True blood
Perfekta blandningen enligt mig!
Men man måste kolla från första avsnittet annars fattar man inget ;)
Känner många som följer vampire diaries, både vuxna och ungdomar.
Efter varje avsnitt är slut längtar man efter nästa.
Du kommer inte ångra dig, lovar! :bigsmile:

Skriv ny kommentar

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas publikt.
CAPTCHA
Fyll i texten från bilden för att bevisa att du inte är en maskin.
Copyright Skillpoint™     Chefredaktör: Sebastian Magnusson
Inget material på sajten får kopieras utan tillstånd.