Min första tid med PS4

Blogg - Andreas Ljungström - fre 21 mars 2014, kl 10.19

Intryck av en konsol som funnits ute på marknaden sedan i november, hur fräscht är det på en skala?

Äh, håll käft!

Till slut kröp jag till korset, slutade sukta efter nästa generation, och gjorde slag i saken. Xboxen fick maka på sig, hamnade istället i äldste sonens rum (till hans stora förtjusning), numera är tv-bänkens mittdel vigd åt Sonys senaste konsolapparat.

Hårdvaran
PS4 smälter fint in bland övrig teknik och kompletterar min Wii U och den gamla PS3:an på ett bra sätt (Ouyan står lite gömd bakom teven). Gillar den simpla men läckra designen. Inget sticker i ögonen. Fläkten surrar och brummar dock mer än vad jag trodde så fort en skiva stoppas in. Lite trist. Trodde den skulle vara tystare.

Handkontrollen
Sitter som en smäck. Bättre knappar och triggers, skaver inte alls i handen som Dual Shock 3. Men är det bara jag som upplever handsvett?

Gränssnittet
Förväntade mig mer finesser faktiskt. Det är välfungerande och enkelt men väl avskalat. Inga överraskningar överhuvudtaget. Hade gärna sett fler intuitiva grepp. Share-funktionen i all ära men det är verkligen ingenting jag själv kommer använda. Eller kommer jag?

Spelen
Utbudet till PS4 är fortfarande rätt skralt. Äger i nuläget Infamous: Second Son, Towerfall: Ascension, Steamworld Dig, Dead Nation: Apocalypse Edition och Flower. Nya Infamous imponerar mest än så länge. Oerhört detaljerat och vackert på sina ställen. PS4-versionen av Towerfall visste jag skulle leverera. Det var fantastiskt roligt till Ouya och det är fantastiskt roligt på PS4 också.

Väntar främst på The Witness, Rime och Octodad: Dadliest Catch. Men i ärlighetens namn är jag inte superpeppad på någon av dem. Lever fortfarande på hoppet om att The Last Guardian fortfarande andas och numera är en PS4-titel. Annars vette fasen vad jag egentligen vill se till konsolen, förhoppningsvis ger E3 i sommar mer att känna hype inför.

Sammanfattningsvis är jag nöjd med mitt köp. Det är redan nu en habil konsol som givetvis bara kommer att bli bättre allt eftersom spelmakarna för kläm på tekniken, men också när Sony själva väljer att uppdatera gränssnitt och hårdvara med nya funktioner. Lite få coola spel ute just nu men det är snarare regel än undantag så här tidigt i en ny konsols livscykel. Ge den ett år så kommer vi förmodligen kunna ta del av riktigt feta grejer.

Switch-peppen är hög! 10/25/2016 - 14:59
Johan Eklunds bild

Jo, det är nog bara du som upplever handsvettet ;) Eller, ja, jag har inte det problemet iaf.

Zatoishwans bild

För att upprepa Johans ord så har inte heller jag upplevt handsvett med PS/4:ans handkontroll. Och ljudmässigt så upplever jag den som helt tyst då man spelar (sitter cirka 2-3m från den)
Just för tillfället får den vila pga sjukt stor backlog på främst PS/3.

Andreas Ljungströms bild

Handsvetten berodde förmodligen på den där pirrande känslan av NY KONSOL!!! Har inte känt av den efter den inledande dagens episka spelpass.

Zatoishwan skrev:
Och ljudmässigt så upplever jag den som helt tyst då man spelar (sitter cirka 2-3m från den)

Jaså? Är det fel på min i så fall? Utan skiva är den i princip knäpptyst, med skiva verkligen inte. Kan det vara Infamous-skivan som spökar?

Zatoishwans bild

Nä, är knappast något fel.
Gissar att det har att göra med hur Infamous läser från skivan.
Än så länge så upplever jag skivljudet tämligen identiskt med PS/3:an (andra generationens slim)
Jag har än så länge bara ett spel på skiva till PS/4 så jag har inte så mycket att jämföra med. Men vem vet, jag kanske köper infamous second son ändå trots att jag egentligen inte gillar den sortens spel bara för att det verkar vara så fett :)

Skriv ny kommentar

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas publikt.
CAPTCHA
Fyll i texten från bilden för att bevisa att du inte är en maskin.
Copyright Skillpoint™     Chefredaktör: Sebastian Magnusson
Inget material på sajten får kopieras utan tillstånd.