Åsas GOTY 2016

Blogg - Åsa Modén - lör 28 januari 2017, kl 16.39

En spelrecensent för en helt annan kanal nämnde nyligen att en av de nuvarande speltrenderna han såg var att folk spelar samma spel under längre tid snarare än många korta, och jag kan bara instämma att det skulle kunna sammanfatta åtminstone mitt spelår 2016. Den speltid jag haft har till största delen spenderats antingen i Eorzea eller i the Nexus och tyvärr är ju vare sig Final Fantasy XIV eller Heroes of the Storm några spel av i år. Kontentan blir därmed att jag tyvärr inte har hunnit spela så många av 2016-års spel som jag kanske hade önskat. Men det finns åtminstone några titlar som stuckit ut rejält.

Plats 3: Nights of Azure

Nights of Azure var ett spel som jag tog mig an först i årets slutskede, och även om det inte inte är i samma liga som spelen på plats ett och två i denna lista har jag haft riktigt kul med det och det bockar av många av sakerna på min “element jag gillar i spel”-lista. I grunden är det ett japanskt rollspel men istället för utdragna rondbaserade strider har striderna ett rappt actionupplägg och man har även små monster till sin hjälp att frammana och använda i strid vilket ger det en taktisk udd. Någon kallade det en blandning mellan Castlevania: Curse of Darkness (spelmekaniken) och FFX (storyn) vilket jag inte tänker argumentera emot. Och med tanke på att jag tycker extremt mycket om båda de spelen är det inte så konstigt att Nights of Azure återfinns på min GOTY-lista.

Plats 2: Sonic Boom: Fire & Ice

Sonic Boom: Fire & Ice skulle även kunna få titeln Årets överraskning, för vem kunde väl tro att vi någonsin skulle få se ett bra spel med allas vår blå igelkott igen. Eller för egen del kanske det inte var så mycket överaskning då Sanzaru Games förra Sonic Boom-spel Shattered Crystal hade stor potential även om det den gången inte nådde riktigt ända fram. Men den här gången gick man i mål med bravur då man lyssnat på kritiken och rättat till alla de störande element som föregångaren hade, för att på så vis få ett Sonic-spel så perfkekt som det kan bli och till och med med känsla av de tidigaste Sonic-titlarna om än i ny cool skrud. Fart, plattformande och lite pusslande, roliga tvåskärmsbossar och en stor potion knasigt humoristisk dialog. Kudos.

Plats 1: Severed

Inte ens i min vildaste fantasi kunde jag tro att en Vita skulle kunna ha så tajta pekkontroller. En vacker, unik visuell stil som döljer en mörk historia om förlust och sorg och där alla misstag - på Dark Soulsigt vis - enbart är spelarens eget fel och där varje framsteg är en belöning i sig. Med ett roligt, rappt och precisionskrävande stridssystem, spelinslag som inspirerats av Zelda, Mega Man och Metroid, samt hög kvalitet in i minsta detalj är Severed utan tvekan 2016-års absolut bästa spel.

ÄLSKAR DRAGON'S DOGMA!!! 07/06/2012 - 22:34

Skriv ny kommentar

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas publikt.
CAPTCHA
Fyll i texten från bilden för att bevisa att du inte är en maskin.
Copyright Skillpoint™     Chefredaktör: Sebastian Magnusson
Inget material på sajten får kopieras utan tillstånd.