Åsas mobilspelstips - För den upptagne spelaren

Blogg - Åsa Modén - ons 30 mars 2016, kl 20.21

NEKO ATSUME: KITTY COLLECTOR
Utvecklare: Hit-Point

Neko Atsume - eller ねこあつめ som det heter om man söker upp det på Play Butik och App Store - är, som den japanskakunnige kanske redan listat ut, ett spel där man samlar katter. Man börjar med en liten innegård dit man kan köpa till olika leksaker, mat och andra kattrelaterade föremål. När man sedan placerat ut lite saker är det bara att avsluta spelet och lämna det åt sitt öde ett tag. När man sedan startar det igen några timmar senare har (förhoppningsvis) ett antal urgulliga chibi-katter flyttat in.

Så länge det finns mat kommer katter att komma och gå så det gäller att komma tillbaka vid jämna mellanrum för att i slutändan lyckas få syn på alla och fylla upp sin kattbok, som väl är lite som ett slags pokédex. Och olika leksaker lockar olika katter så det gäller att experimentera sig fram om man vill samla alla. Har man tur kan katter som återkommit ett antal gånger lämna efter sig en liten present så vill man vara riktigt hardcore kan man satsa på att samla alla deras föremål också.

Förutom att fylla på mat och eventuellt byta ut några leksaker (vilket tar max någon minut åt gången) kan man alltså inte göra något mer spelmässig, så med andra ord är detta spelet perfekt för den som är mycket upptagen och som kanske på sin höjd har någon toapaus här och där att ägna åt spelande.

ÄLSKAR DRAGON'S DOGMA!!! 07/06/2012 - 22:34

Skriv ny kommentar

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas publikt.
CAPTCHA
Fyll i texten från bilden för att bevisa att du inte är en maskin.
Copyright Skillpoint™     Chefredaktör: Sebastian Magnusson
Inget material på sajten får kopieras utan tillstånd.