Aonuma vill göra en remake av Majora's Mask? Jag är på.

Blogg - Gustav Granlund - mån 25 juli 2011, kl 21.47

I en intervju med Nintendo Power (som finns att hitta på fansajten Zelda Informer) tjötar Nintendos Eiji Aonuma om en hel del saker som bör intressera Zelda-fans. Jag är inte nödvändigtvis en person som placerar mig i den kategorin individer på grund av serien enorma kvalitetsskiftningar men när någon på Nintendo, en viktig person dessutom, snackar om en eventuell remake av Majora's Mask, då spetsar jag ta mig fasen öronen.

För er som inte vet så var The Legend of Zelda: Majora's Mask en av de märkligaste tilläggen till serien, men också en av de mest originella. Även om det följde många av de typiska elementen i serien lyckades det ändå blanda det med nya tillägg som gjorde det hela till en unik upplevelse. Detta kom i form av olika masker som gav Link diverse förmågor, men också tidsresandet. Det överhängande hotet är nämligen månen som är på kollisionskurs mot landet Termina, vilket kommer innebära säker död för alla om detta inte förhindras inom tre dagar.

Stämningen är nog det som gör att jag gillar Majora's Mask, även om jag inte var så förtjust i det till en början. Allt är så mycket mörkare och märkligare än va vi är vana vid och det är synd och skam att Nintendo inte har utforskat detta igen. Jag är kanske ensam om att tycka detta, men serien är verkligen i behov av en rejäl dos nytänkande och Majora's Mask visade att företaget faktiskt kan. Synd bara att allt detta verkar ha gömt sig under de senaste framgångarna med Wii, och den uteblivna framgången med 3DS.

Den som lever får se!

Ni no Kuni blir nog det spelet jag kommer lägga ner mest tid på i år. 01/21/2013 - 11:11
Achis bild

Nintendo vill göra en remake? Colour me surprised. :tired:

Gustav Granlunds bild

Achi skrev:
Nintendo vill göra en remake? Colour me surprised.

Nä, de är inte direkt ovana vid att pressa ur pengar ur sina produkter men i det här fallet är det lite annorlunda. Då Majora's Mask skiljer sig så mycket från andra delar i serien blir jag i det här fallet bara glad. Förutom att detta förmodligen kommer att släppas till 3DS, en maskin jag inte lär äga.

Varför Nintendo inte har börjat med återutgivningar av Mother-serien är dock en jäkla gåta, och jag hatar dem för det. :(

UfU__Xs bild

Gustav Granlund skrev:
Varför Nintendo inte har börjat med återutgivningar av Mother-serien är dock en jäkla gåta, och jag hatar dem för det

De släppte ju de första två delarna på en samlingskassett till gba. I Japan då. :p

VodkaCitrons bild

Jag tycker tiden är rätt för remakes och jag älskar det. Men det kanske bara är jag 0:) Jag avskyr iaf N64-grafiken som idag ger mig huvudvärk + att mina 4 kontroller är helt trashade. Men det har jag säkert sagt vid ett tidigare tillfälle :p

Majora's Mask kommer komma, ingen fråga om saken. Skulle vara konstigt om de endast gjorde en remake på Ocarina, de spelen sitter lite ihop.

Gustav Granlunds bild

UfU__X skrev:
De släppte ju de första två delarna på en samlingskassett till gba. I Japan då. :p

Japan räknas inte. Att det släpps i Japan gör nästan saken värre. :p

VodkaCitron skrev:
Majora's Mask kommer komma, ingen fråga om saken. Skulle vara konstigt om de endast gjorde en remake på Ocarina, de spelen sitter lite ihop.

Absolut, men man vet aldrig med Nintendo. Spelets rykte som seriens märkliga farbror gör att det kanske inte är ett så säkert val som det borde vara, men jag håller med dig om att de håller ihop.

Ollebros bild

JAG VILL HAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

Kletets bild

Är på din sida gällandes stämningen Gustav. Till en början fullkomligt avskydde jag den påtryckande stämningen, men nu i efterhand kan jag tycka att den är helt magnifik och ger mig ett obehag (ett bra sådant) av sällan skådat slag.

Däremot vet jag inte hur jag ska ställa mig till ytterligare en remake. Då hade jag mycket hellre sett en slags uppföljare i samma stil som Majora's Mask, för här känns det som att det tonvis med outnyttjad potential att hämta.

Reyqunes bild

De flesta Zeldaspel är mer eller mindre remakes.

Relevant: http://www.escapistmagazine.com/videos/view/zero-punctuation/3780-The-Le...

Skriv ny kommentar

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas publikt.
CAPTCHA
Fyll i texten från bilden för att bevisa att du inte är en maskin.
Copyright Skillpoint™     Chefredaktör: Sebastian Magnusson
Inget material på sajten får kopieras utan tillstånd.