Varför du borde köpa Painkiller (nu när det är billigt)

Blogg - Gustav Granlund - ons 18 januari 2012, kl 13.02

Nu när många actionspel tröttar ut mig då de alla går i olika nyanser av brunt och innehåller höga halter av vapenporr, är det härligt att gå tillbaka till den gamla goda tiden. Den tiden då actionspel inte försökte vara så mycket mer än snabba och tillfredsställande. Painkiller är därför det perfekta actionspelet för just en sådan tidsresa och det sälj dessutom riktigt billigt resten av dagen. Knappt en sång kostar det på Steam.

Painkiller utvecklades av polska People Can Fly och släpptes till PC under 2004. Det väckte en hel del uppmärksamhet då det tog kaoset från Serious Sam och blandade det med en gnutta Doom och Quake för att skapa ett spelmässigt riktigt slipat actionspel där flinka fingrar och flitigt nyttjande av alla spelets skjutdon är nyckeln till framgång. Vapnen i Painkiller ber dessutom om att utforskas då de balanserar på gränsen mellan galenskap och ren briljans. Spelets Stake Gun är ett de bästa exemplen och avfyrar tjocka träpålar som kan fästa fienderna mot väggar, och dessutom skjuter granater. Om inte det duger när fienderna kommer lite för nära finns vapnet Painkiller, ett gäng snurrande klingor på en stav som dessutom kan avfyras för att dra fienderna närmare. Perfekt för de dagarna då du vill lämna helvetets avskum i en köttig hög framför dina fötter.

På tal om spelets fiender är de några av de bästa designade antagonisterna jag sett i spel och sprudlar av skaparglädje. Spelets enorma bossar agerar grädde på moset och rundar av varje kapitel på ett spektakulärt och utmanande sätt. Samtliga fiender passar dessutom väldigt bra in i spelets gotiska stil vars arkitektur skulle göra varje konstfanatiker våt av lycka. Om det är sånt man gillar, så klart. Vad jag gillar är Painkiller. Väldigt mycket. Har du missat det under alla dessa år är du skyldig att ge spelet en eller två genomspelningar, och för vad det kostar just nu fram till om några timmar är det helt klart värt det.

Ni no Kuni blir nog det spelet jag kommer lägga ner mest tid på i år. 01/21/2013 - 11:11
Starfighter Johanssons bild

Oooooh! Om dom nu bara kunde sälja den här samlingen på riktigt (alltså på skiva) också för något under hundralappen... *suktar* Jag spelade Painkiller när det kom minns jag, men jag tror aldrig jag klarade det. Datorn sög och allt sånt där du vet.

Gustav Granlunds bild

Starfighter Johansson skrev:
Om dom nu bara kunde sälja den här samlingen på riktigt (alltså på skiva)

I ditt ansikte (även om det bara är vanliga Painkiller, men det är egentligen bara det spelet man behöver)!

Starfighter Johanssons bild

Gustav Granlund skrev:
I ditt ansikte

Jag såg den faktiskt, jag sökte runt lite! Men jag förstod inte riktigt vad som fanns i den utgåvan? Inte allt som finns i "Complete" antar jag, i alla fall! :)

Andreas Bergs bild

Painkiller är kickass! Efter att man följt Gustavs tips och köpt och spelat igenom det fantastiska originalet kan jag även rekommendera Hard Reset som på många sätt och vis också är ett FPS av "den gamla skolan".

Skriv ny kommentar

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas publikt.
CAPTCHA
Fyll i texten från bilden för att bevisa att du inte är en maskin.
Copyright Skillpoint™     Chefredaktör: Sebastian Magnusson
Inget material på sajten får kopieras utan tillstånd.