HD CLASSICS: The Sly Trilogy — eller "Var är min HD?"

Blogg - KidCactus - tis 7 december 2010, kl 19.06

Kunde inte hålla mig ifrån att köpa spelen, trots att jag redan har dem till PS2 — det är ju ändå en "upphottad HD-version" och 429 kr för tre skitbra spel är alltid en bra deal. Jag har precis börjat spela ettan, och det är helt klart lika bra idag som det var när det kom. Lite ovant bara att inte kunna titta upp/ner med kameran, men det ändrades väl till tvåan om jag inte minns helt fel.

Men hur är det med "upphottandet" då? Ärligt talat är jag lite besviken, det känns som om de kunde ha ansträngt sig lite mer. Först och främst har de stannat på 720p istället för att köra 1080p, riktigt tråkigt och faktiskt lite konstigt; det är ju inte som att PS3:an inte skulle klara att köra det här i 1080p. Sen har de inte ens rört bitmap-grafiken, så allt sånt ser inte bättre ut än i PS2-versionerna alls. Ljudet är inte uppmixat till 5.1, så om jag inte ändrar inställningar i min receiver så är det bara stereoljud och alltså tyst i bakhögtalarna. De förrenderade filmerna/scenerna har de inte gjort nånting med över huvud taget heller, varken med ljud eller video. Eftersom de inte gjort nånting med dem så körs de dessutom i "widescreen i 4:3", vilket innebär att man får svarta kanter inte bara uppe och nere, utan även på sidorna. Ingen uppskalning här inte. Ljudet i filmerna är dessutom horribelt komprimerat, men igen, det beror på att de bara spelar upp originalfilerna från PS2-versionerna.

Sen har vi troféerna, som många vurmar för. Själv är jag inget större fan av troféer överlag, allra helst där man får dem genom att bara avancera i spelet. Första trofén fick jag bara för att jag startade ett nytt spel, andra fick jag genom att plocka upp det första myntet man ser. Skitlöjligt. Men så blir det ju när det ska slängas på i efterhand, på nånting som inte alls är anpassat efter idén med troféer.

Nåja, spelen är ju som sagt bra hur som helst, men det är ju ändå väldigt tråkigt att dessa HD-utgåvor inte är lite mer "HDfierade". Tiden de har lagt på att göra spelen Move-kompatibla hade jag hellre sett att de spenderat på att faktiskt remastra dem istället.

Anders Brunlöfs bild

Kul att du gillar det, en recension kommer under veckan! :beer:

Skriv ny kommentar

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas publikt.
CAPTCHA
Fyll i texten från bilden för att bevisa att du inte är en maskin.
Copyright Skillpoint™     Chefredaktör: Sebastian Magnusson
Inget material på sajten får kopieras utan tillstånd.