Tipsa om ny TV!

Blogg - Linnea Hummel - tors 22 oktober 2015, kl 17.46

Ja, nu hänger vår TV här hemma verkligen på sista versen. Jag har sagt det förut, men nu är det verkligen många minuter som dagligen måste ägnas åt till att rucka på TV:n för att fixa dess bild till att fungera överhuvudtaget. För ett hushåll som använder TV:n till vårt allra största intresse (spelen) så är det nödvändigt att köpa en ny. Men vilken?

Visst är televisionen en fantastisk uppfinning? Nu när jag varit förkyld en längre period har det varit en räddning större än vanligt. Utöver att kunna ha tillgång till alla skitkanaler som TLC och Kanal 11, så finns ju obegränsat av Youtube- och Netflix-filmer att se. Såklart är det sekundärt med kanaler och sånt, det är spela vi helst vill göra.

Den nuvarande TV:n är en omkring 8 år gammal LG på 42 tum. Den kräver som sagt numer att man slår och bänder på skärmen i typ 20 minuter innan den skärper sig. Vi har liksom inte kunskaperna att åtgärda ett sådant fel. Garantin är naturligtvis långt utgången.

 
Det som önskas från en ny TV:

  • 50-65 tum. (Bring it on liksom)
  • LCD eller plasma (LED är ju dyrt?)
  • Snabb responstid, ingen ghosting
  • Gärna ett scart-uttag och RCA ut.
  • Inte silverfärgad.
  • Under 10.000 SEK.

 

Ni som spelar mycket liksom jag, vilken TV har du? Det har ju hänt en hel del sedan vi köpte våran TV, som var en av de första (och största!) HD-tv:s jag nånsin sett. Nu höjer jag knappt på ögonbrynen när nån har en 80-tummare hemma. Intressant med en sån otroligt snabb utveckling. Men som sagt, tipsa gärna i kommentarsfältet nedan!

Zoom zoom zoom! 01/13/2015 - 11:17
Starfighter Johanssons bild

Den har verkligen varit en stabil arbetshäst i övrigt, den har stått på flera flera timmar varje dag sedan vi köpte den och aldrig ett fel (utöver att basen skorrar sen vi körde sönder ljudet med Guitar Hero World Tour). Väldigt bra köp. Synd ba den inte kunde hålla ytterligare några år... :(

Zatoishwans bild

Första tipset
- Om det över huvud taget är möjligt, vänta till mellandagsrean (även om det låter som att den nuvarande TV:n är i riktigt uselt skick och antagligen inte håller tills dess)

Sedan märker jag att ni har koll på det här med låg latency. Då ni funderar på någon modell, kolla upp att den har låg latency (obs också att det finns olika mätmetoder, uppmätt latency blir olika beroende på mätmetod)

Själv gillar jag Sonys TV-apparater. De kostar en del men har utmärkt bild och väldigt låg latency. Om man kan klara sig med "bara" en 50-tummare har de några bra modeller under 10 000:-

För att få ner priset litet så ligger väl Samsung och LG bra till

Linnea Hummels bild

Zatoishwan skrev:
vänta till mellandagsrean

Ja, har gått i de tankarna också. Men är det inte så att de höjer i slutet av november för att sen sätta ner till normalpris i mellandagarna? *konspiratorisk* :tard:

Zatoishwans bild

Det kan säkert förekomma. Men jag har sett flera exempel där modeller sänkts i pris med ett antal tusenlappar under mellandagarna, och då prissänkts "på riktigt".

Skriv ny kommentar

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas publikt.
CAPTCHA
Fyll i texten från bilden för att bevisa att du inte är en maskin.
Copyright Skillpoint™     Chefredaktör: Sebastian Magnusson
Inget material på sajten får kopieras utan tillstånd.