Jag gillar socker...

Blogg - Paul Svensson - mån 1 oktober 2012, kl 16.18

Socker. Det är gott och kommer i alla olika former. Jag har ett milt beroende som dock är kontrollerat till endast lördagar. Favoritsockret kommer i form av lösviktsgodis och just nu tänder jag lite extra på sura coca cola-nappar och stora saltskallar från Bubs. Det är hur gott som helst. Bäst är förstås att trycka in en av varje i munnen och sedan låta smakerna kombineras med varandra till mina smaklökars stora lycka. Har ni inte testat är det något jag verkligen kan rekommendera. Men bara på lördag, förstås.

Har ni något favoritsocker?

Det var inte bättre förr! 04/26/2013 - 14:42
Tobias Jensens bild

Lösgodis är ju förbannat gott. Speciellt sura saker. Dock brukar min mun inte vara så glad på mig någon timme senare när den tappat alla sina smaklökar på grund av allt surt och sött samtidigt. Även dagen efter brukar den vara småpurken, trots idogt tandborstande.

Und3rtak3rs bild

jag har varit i detta träsket under en lång period, kilos påsen dök upp på lördagar med premier league.
Numer är mitt gift choklad, men mestadels på lördagar eller ren choklad till mitt te.
Jag håller med om att lösviktsgodis är en jävla stark drog ;)

Paul Svenssons bild

Choklad är alltid bra. Och gott. Det bästa är förstås att ha en varierad sockerbomb i form av surt, salt, sött och givetvis choklad.

Und3rtak3rs bild

ja fan, hallonbilarna samt löständer är döden för mig, tillsammans med ljus mjölkchoklad och inom det sura fungerar det mesta relativt bra.
Så jag har en svaghet som måste hanteras mycket varsamt inom detta som kallas sugar.

Starfighter Johanssons bild

Jag har aldrig varit särdeles förtjust i lösviktsgodis men sedan jag blev vegan har det varit fullständigt stopp, det mesta innehåller ämnen som är no-no för min del. När det ska snaskas blir det antingen nötter (salta torrostade mandlar är favoriten) eller nån enstaka Pringles när det ska festas till ordentligt.

Tobias Jensens bild

Und3rtak3r skrev:
hallonbilarna

Åh! Colabilarna som finns numera är ju grymt goda! Föredrar de faktiskt framför hallon varianten.

VodkaCitrons bild

Godis är förträffligt gott! Man får vara glad över att man är svensk, då vi faktiskt är ett land som tycker mycket om socker :)

Jag försöker dock att ta det lugnt och köper godis sällan men då i stora mängder! Om en månad är det dags när det nalkas Halloween ;) Då blir det nog en godispåse för sådär 100kr iaf! Då har man något att tugga på... i en dag eller två ;)

Älskar både lakrits och surt, men brukar vara en hel del annat i min påse, men ALDRIG choklad när det gäller lösvikt. Fast säger inte nej till en marabou chokladkaka. Älskade även Kina chokladkakan, men den tycks ha försvunnit överallt :( Minns att jag kollade i säkert 20 olika butiker under en månad utan att hitta en enda jävel :(

Und3rtak3rs bild

surt när de gör så med bra godis, kina choklad låter faktiskt trevligt.
Hade även en marabou med cocos en gång i tiden, bara jag som gillade den tydligen. helt väck i sortimentet :p

Christian Håkanssons bild

Plopp är en favorit och center. Men även marabou choklad. Någon här som testat med jordgubbsbitar i? Eller crunchy corn? Sistnämnda är riktigt god.

Tobias Jensens bild

Christian Håkansson skrev:
Någon här som testat med jordgubbsbitar i?

Jag tyckte den med jordgubb var alldeles för söt. Däremot är jag riktigt förtjust i den med digestive-kex!

OhNoSpywares bild

Jag dog omg-vad-gott-döden igår. Delicatos och Fazers nya samarbete med DUMLECHOKLADBOLLAR. Egads <3 Ny favvo! :D
Choklad går alltså hem, men har helt slutat äta exempelvis Marabou Mjölkchoklad eftersom den bara smakar smör. Lindts mörka chilichoklad är min nuvarande favvo bland chokladkakorna.
Gillar även "gubbagodis" som Werther's. Lösviktsgodis-typen är ingen favorit, men finns det hallonmumrikar i sambons påse brukar jag sno några.

Läsk (Zeunerts must, Vasa Trocadero och Pepsi Max), chipsen Burts Sea Salted och OLWs ostsnacks (bollar, bågar och "cheez cruncherz") är annars mina största laster när det kommer till onyttigheter av olika slag.

Åh vad mycket gott det finns...

Paul Svenssons bild

Dumlechokladbollar låter inte helt fel. Det får jag nog ta och kolla upp på lördag när sockernivån ska höjas till skyarna igen. Funderar till och med på att börja fixa med egen glass och lägga i mina favoritgodisar i glassen.

OhNoSpywares bild

Paul Svensson skrev:
fixa med egen glass och lägga i mina favoritgodisar i glassen

Jag skaffade en glassmaskin för att göra just så men det har mest blivit jordgubbsglass och kaffeglass enligt medföljande recept. Är lite för läskigt att experimentera tydligen :D

Und3rtak3rs bild

Borde gå att hitta något grundligt recept på vaniljglass som kan fungera som bas till alla former av godisblandningar.

Starfighter Johanssons bild

Glasser jag hade provat göra: bananglass, melonglass, jordnötsglass, mandelglass, vinbärsglass, avocadoglass, whiskeyglass, pepparkaksglass, kokosnötsglass, hallonglass, apelsinglass och kanelglass.

Paul Svenssons bild

Jördnötsglass är något jag måste testa. Har en liten fetish för jordnötssmör som jag trycker i mig varje dag tillsammans med flytande protein. Var dessutom inne på Ben & Jerrys amerikanska hemsida och upptäckte att de minsann har en sådan version där borta i landet i väster. Snart lördag som tur är.

Linnea Hummels bild

Får typ en gång om året ett sug efter sötsaker. Jag är mer saltmänniska när det kommer till snacks annars. Igår var dagen jag drack sockerläsk. Däckade på soffan i koma efter ett glas. :D

Skriv ny kommentar

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas publikt.
CAPTCHA
Fyll i texten från bilden för att bevisa att du inte är en maskin.
Copyright Skillpoint™     Chefredaktör: Sebastian Magnusson
Inget material på sajten får kopieras utan tillstånd.