Mitt betyg på Bilbo

Blogg - Paul Svensson - lör 15 december 2012, kl 14.05

Så var den första delen av den oväntade resan avklarad. Och jag är mer än nöjd. Berättelsen om Bilbo, trollkarlen och de hårdföra dvärgarna var precis sådär härligt mysig som jag hade hoppats på. Resan tillbaka till Fylke kändes helt rätt och redan vid första pipröken kände jag mig som hemma igen. De lekfulla kullarna under den böljande blå himmeln, den gröna runda dörren och den där speciella Tolkien-magin som förts över från böckerna/boken till filmduken var påtaglig.

Precis som tidigare byggs även detta äventyr upp av en transportsträcka men alla historier måste ha en början och en väg att vandra för att ens kunna bli ett äventyr. Vissa scener kändes aningen utdragna vilket har att göra med att man delat upp boken på tre filmer (för att roffa åt sig lika mycket guld som draken Smaug). Det ska påpekas att filmen aldrig kändes långtråkig och om man som mig är en stor fan av just Midgård blir man inte besviken när man sitter där i biomörkret med stora lysande Gollum-ögon. Filmen och dialogen var aningen mer humoristisk än trilogin om härskarringen och även om Peter Jackson och hans filmteam tagit sig lite friheter här och var blir omdömet gott.

Att jag sedan fick chansen att dela den här oväntade resan tillsammans med kärleken i mitt liv över en mysig picknickkorg med lussekatter, knäck och varm choklad i biosalongen gjorde förstås sitt. Min resa var minst lika fantastisk som Bilbos.

Bilbo En Oväntad Resa får en fyra i betyg medan kvällen får en femma!

Det var inte bättre förr! 04/26/2013 - 14:42
Andreas Ljungströms bild

Låter lovande! Har planerat in mitt biobesök i veckan. :)

VodkaCitrons bild

Jag såg den idag :3 Film 3/5, 48FPS/3D 2/5

Jag tröttnade som sagt efter en och en halv timme. Det var första sagan om ringen filmen till 99% bortsett ifrån karaktärerna =/ Folket möts, dvärgen babblar om att man inte kan lita på alver, en hobbit följer med på Gandalfs order, de kommer till älvstaden. Sen kommer det en "boss" som en av prinsarna hatar (Aragorn?), Gandalf tillkallar örnar efter att ha pratat med en fjäril som de sen rider på :3 De tar en omväg genom bergen, mummel hörs och en katastrof sker som gör att nästan alla dör, etc.

Filmen gav liksom ingenting nytt alls. Man har sett alla sekvenserna innan.

HerrOlssons bild

Tack Vodka.. Nu slipper man se den.

Andreas Ljungströms bild

Såg den häromdan, tyckte den var riktigt bra. Störde mig varken på Radagast eller dvärgarnas putslustighet som många andra verkar göra, utan kände mer att det bara var charmigt. Det enda jag kan ha invändningar emot är actionsekvenserna som oftast är överdrivet utdragna och det löjligt stora antalet orcher och troll som ska hinna dräpas innan de tar slut. Det blir lite för mycket av det goda ibland. Men den var precis så storslagen och underhållande som jag hade förväntat mig. Jag ser verkligen fram emot fortsättningen!

Fyra orchpunghakor av fem möjliga. ;)

Skriv ny kommentar

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas publikt.
CAPTCHA
Fyll i texten från bilden för att bevisa att du inte är en maskin.
Copyright Skillpoint™     Chefredaktör: Sebastian Magnusson
Inget material på sajten får kopieras utan tillstånd.