Påskvecka - Dekorationer

Blogg - Paul Svensson - tis 26 mars 2013, kl 10.54

Under påsken förvandlas jag bokstavligt talat till Martha Stewarts och Liberaces hemliga kärleksbarn. Jag dekorerar med fjädrar, påskris, kycklingar och busiga harar i mängder. Påsken är min absoluta favorithögtid och just nu lyser ett inferno av rosa, gult, lila och ylande grönt upp den annars så stilrena lägenheten. Det är en speciell känsla att komma hem och mötas av en syn som skulle få vilken förpackning färgkritor som helst att implodera av svartsjuka.

Brukar du dekorera till påsk? Gör du dina egna dekorationer?

Det var inte bättre förr! 04/26/2013 - 14:42
Tobias Jensens bild

Påsken är inte en högtid som jag direkt firar. När jag var barn så var det däremot lite annorlundare, då dekorerade vi huset med påskris och tog fram en del dekorationer. Jag minns speciellt två stycken harar i plast som min kära mor alltid ställde fram på bänken. De var dessutom ihåliga, så det var alltid en av första ställena jag letade på när det var dags för den tradionella äggletar-leken på påskafton.

Paul Svenssons bild

Aldrig funderat på att återinföra de gamla traditionerna? Man blir himla glad av alla de där mysiga påskfärgerna i hemmet. Om du dekorerar med några kycklingar och harar lovar jag att be min sambo att gömma mina 45 påskägg med godis som jag sedan får leta upp på påskafton!

Starfighter Johanssons bild

Påsken hamnar på tredje (och sista) plats över högtider jag bryr mig om, men den finns i alla fall med på listan! :) Färgerna och Janssons frestelse är vad som gör det.

Blir väldigt inspirerad av hur positivt inställd du verkar vara till påsken, men jag är mitt uppe i vad som är min jobbigaste skolvecka hittills så jag hinner inte pynta/spexa!

Starfighter Johanssons bild

En temaenlig avatar hann jag med i alla fall!

Paul Svenssons bild

Starfighter Johansson skrev:
En temaenlig avatar hann jag med i alla fall!

Det där, min gode Stjärnkämpe, är den sanna påskdedikationen! Får nog minsann ta och följa ditt goda exempel med något i samma färgglada form!

Orpons bild

Påsken är min - och Jesus - absoluta favorithögtid.

1. Det finns inga krav på att få eller ge bort presenter.
2. Ingen kollektiv prestationsångest om att allt måste vara perfekt.
3. Man äter samma goda mat som på julbordet men fritt från ångesten orsakad av föregående punkt.
4. Ägg är det godaste jag vet och under påskveckan är det ingen som tittar snett på mig om jag äter ett dussin ägg vid en och samma måltid.

I pyntväg har jag dock bara några små kycklingar (gula och svarta) som sitter lite varstans (i kryddhyllan, på krukväxterna, i bokhyllan) men de sitter å andra sidan uppe året runt på grund av

Spoiler: Highlight to view
lättja

att jag alltid vill ha lite påskkänsla i själen.

Paul Svenssons bild

Orpon skrev:
Påsken

Där gick du händelserna i förväg, Orpon! Jag hade själv tänkt publicera en liknande lista i morgon om varför just påskenharen är bäst. Håller med dig på samtliga punkter men skulle även vilja slå ett slag för följande.

1. Godis. Godis. Godis.
2. Spendera tid med famij och vänner.
3. Ledig från jobbet.
4. Brukar oftast vara fint väder.
5. Påskmust är godare än julmust.

Tobias Jensens bild

Paul Svensson skrev:
5. Påskmust är godare än julmust.

Det där håller jag däremot inte med om. Påskmusten är mer bitter av någon anledning. Dock är den fortfarande god. :)

Starfighter Johanssons bild

Kom det inte fram att påskmust och julmust är samma produkt fast med olika etiketter? Oavsett vilket brukade jag alltid se påskmusten som bäst, för jag kände jämt att jag aldrig drack tillräckligt med must över julen och så kommer en andra chans.

OhNoSpywares bild

Pyntar inte och har inte gjort på 14-ish år. Fantastiskt fint med massa färger, men kan inte ha "pynt" framme pga katt som vill tugga på/putta/bära iväg med allt. Är superförsiktig med vad vi har hemma för att det inte ska ske en olycka.

Linnea Hummels bild

I familjens hus så har vi griskatter. :D Det är papperskatter med långa, krulliga svansar som hängs upp i påskriset. Dessa skapades när vi var små och min syster ritade nosar som såg ut som gristrynen. Thus - griskatter! Får se om jag kan få nån där hemma att ta ett kort på dem.

Tobias Jensens bild

Starfighter Johansson skrev:
Kom det inte fram att påskmust och julmust är samma produkt fast med olika etiketter?

Enligt den familj som sitter på kryddorna för musten så har jag för mig att de sa att det var olika recept beroende på vilken must det var. Ska se om jag kan rota fram artikeln.

Starfighter Johanssons bild

Tobias Jensen skrev:
Enligt den familj som sitter på kryddorna för musten så har jag för mig att de sa att det var olika recept beroende på vilken must det var. Ska se om jag kan rota fram artikeln.

Jag blir lite skeptisk när källan är de som ligger bakom produkten (klart de inte skulle erkänna om det var samma sås alltihopa) men det kan ju stämma ändå, väntar med spänning på ditt rotresultat! :)

Skriv ny kommentar

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas publikt.
CAPTCHA
Fyll i texten från bilden för att bevisa att du inte är en maskin.
Copyright Skillpoint™     Chefredaktör: Sebastian Magnusson
Inget material på sajten får kopieras utan tillstånd.