Alldeles för nyligen i en galax ganska långt borta

Blogg - Sebastian Magnusson - tis 11 januari 2011, kl 23.04

Min stolta stjärncivilisation är inbegripen i en bitter eldstrid med överlevarna från Rakorunimperiet. Jag håller dem stångna i Gaeanebulosan genom att min fästningsvärld Kasuga täpper igen den enda ingången, men min kristallbrist börjar bli ett stort problem och min militära teknologi är hopplöst underlägsen. Men så länge jag kan muta piraterna att hålla Rakuronerna upptagna bör jag hålla stånd.

Det finns bara en planet kvar att kolonisera i det här solsystemet, sen kan jag koncentrera mig på att bygga upp mina resurser och hålla Kasuga stridbar, innan jag slår ett hammarslag rakt in i antingen piratefästet eller nebulosan.

Men katastrofen slår till! Precis när uppbyggnaden av min sista koloni tär på resurserna så blir jag förrådd av piratklanerna. Innan min reservflotta ens hunnit halvvägs till nu utsatta Ophelia så kastar Rakuronimperiet alla sina
styrkor mot Kasuga.

Ophelias försvarsnät får hantera piraterna utan mina mobila styrkor, medan alla rymdflottor undsätter fästningsvärlden Kasuga. Striden är fruktansvärd och rasar länge, men skepp efter skepp strömmar in från Gaeanebulosan och till sist börjar mina styrkor ge vika.

Kasuga faller, och mitt imperium slås i spillror. Min hemvärld Galatea är nu avskuren från kolonierna, som kan norpas upp en efter en. Trots flera försök klarar jag aldrig av att återta Kasuga, och det står allt mer klart att dominans i detta solsystem kommer tillhöra Rakuronerna.

Så jag låter kolonierna falla medan all Galateas industrikapacitet går åt till att tillverka två Radiance Class Battlecruisers. Tremona och Eterna får en liten eskort av Destrafregatter, och slår sig sedan igenom fiendens belägring.

Efter att ha snirklat sig farligt nära solsystemets stjärna lyckas de smyga sig fram till sitt mål – Rakuronernas hemplanet! Ska jag falla så skall jag så många av jävlarna med mig som jag kan. Försvararna är helt oförberedda, och jag krossar kvickt försvarsnätet. Nu börjar hämnden.

Mina slagkryssare slungar ett regn av brinnande stenar ned genom Laubendorfs atmosfär, och Rakuronerna kallar hem alla tänkbara styrkor. Mina fregatter lyckas sinka dem en stund, men även efter att de hamnar under beskjutning fortsätter Tremona och Eterna att hamra sönder fiendens civilization till stenåldern.

I samma sekund som Laubendorf går under i ett eldhav så krossas även Tremonas sköldar, och kryssarens pansar viker under eldgivningen. Blott Eterna är kvar, och efter att ha lämnat planetens gravitationsfält far hon därifrån, uppdraget utfört.

Nio miljoner förkolnade lik är allt som är kvar av en en gång frodande planet. Rakuronerna må till slut härska över detta solsystem. Men mig glömmer de aldrig.

Definitionen av glädje är försvinnande plattformar. 10/15/2013 - 16:30
Kletets bild

Sins of a Solar Empire? Singleplayer, multiplayer?

Hursomhelst verkar det hur häftigt som helst och ett måste på min framtida att-göra-lista! :love:

Sebastian Magnussons bild

Kletet skrev:
Sins of a Solar Empire?

Indeed mon!

Kletet skrev:
Singleplayer, multiplayer?

Det här var faktiskt en single-kampanj. Annars kör jag det mest i multi.

Kletet skrev:
Hursomhelst verkar det hur häftigt som helst och ett måste på min framtida att-göra-lista!

Det är hårdporr för alla oss som älskar slagkryssare med laserkanoner, och drömt om att 4x-spel som GalCiv ska vara coolare att titta på.

UfU__Xs bild

Sebastian Magnusson skrev:
Indeed mon!

Vad lustigt, kände inte igen nånting av det du beskrev. Utom möjligtvis kristallbrist, ständigt denna kristallbrist. Men jag har iofs bara spelat multi/skirmish. :)

Sebastian Magnussons bild

UfU__X skrev:
Vad lustigt, kände inte igen nånting av det du beskrev

Jag har ju givetvis tagit mig friheten att författa texten lite mer målande, gammal rollspelare som jag är. Men allt som berättats utspelade sig faktiskt i spelet!

UfU__X skrev:
Utom möjligtvis kristallbrist, ständigt denna kristallbrist.

Indeed. :p

Skriv ny kommentar

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas publikt.
CAPTCHA
Fyll i texten från bilden för att bevisa att du inte är en maskin.
Copyright Skillpoint™     Chefredaktör: Sebastian Magnusson
Inget material på sajten får kopieras utan tillstånd.