In i Blackwing Descent

Blogg - Sebastian Magnusson - lör 12 mars 2011, kl 15.57

Ja, då var man "där" igen. Bortsett cakewalken Baradin Hold har jag hållit mig borta från raidande i Cataclysm, men när guildmastern whisprar och undrar om man inte skulle kunna raida ikväll är det svårt att säga nej. Som vi berör i veckans Radio Speltorsk har jag vissa mentala problem med konceptet att schemalägga min fritid, men vi får väl se hur det går.

Själva raidandet är ju dock alltid något jag uppskattat, och så även denna gång. En trevlig omväxling är också att för första gången (någorlunda) på allvar gå in som en healer och inte tank eller dps. Med tanke på att det var fler än jag som var nya till Blackwing Descent tycker jag ändå det hela gick ganska bra.

Magmaw var en ganska enkel prick. De enda problemen jag stötte på för egen del var avståndsbaserade. När vi skiftade samlingsplats för att undvika Pillar of Flame blev hypotenusan till vissa melee lite lång och det hände att de gick out of range. Samma när Magmaw valde att käka tanken, då fick man ta några kliv framåt för att fortsätta nå honom. I början hade jag av gammal Lich King-vana en tendens att närma mig OOM mot slutet, men efter lite justeringar hade jag både mana kvar och toppade healing done-listan när Magmaw gick ner efter tredje försöket.

Omnitron Defense Council såg på förhand ut att vara en betydligt rörigare boss, men i verkligheten rörde det sig bara om att hålla koll på ett fåtal förmågor, varav inga var insta-wipes om man misslyckades. Tre försök senare trillade även de av pinn.

Skiten började väl träffa fläkten när vi sprang in i Maloriak. Bortsett en del underhållande dum-misstag, som när tanken i klassisk Paladin-anda glömde Righteous Fury ett par gånger, var fas ett ganska hanterbar. Fas två däremot var ren galenskap. Folk tog skada till höger och vänster, och helt plötsligt hade man tre tanks att hålla koll på. Vi valde att köra med en tank för varje Prime Subject för att hålla nere skadan, men som följd innebar det att vi ibland inte hade dps nog att få ner Maloriak innan hans enrage. Ett särskilt frustrerande försök för mig var när main tanken gick out of range och min väg för att komma närmare var blockerad av en eldvägg.

Det var nog i slutändan rutin och småjusteringar som gjorde att det gick vägen, bland annat bytte vår tredjetank till dps-gear för att få upp vår damage en bit. För egen del, eftersom det var fas två som alltid fallerade, så försökte jag hela riktigt manakonservativt i början och tack vare innervates och shaman-pinnar låg jag på 95% mana när fas två inleddes. Då var det bara att poppa Tree of Life+trinkets och sedan stacka full Lifebloom på samtliga tanks och spamma instant regrowths för hela slanten. Jag skulle väl inte säga att vi har Maloriak på farm eftersom nästan halva raiden ändå var döda när vi fick ned honom, men viss på kontroll på fighten känns det ändå som att vi har nu.

Nästa man till rakning var Chimaeron, som fortfarande lever. Vi hade inte fruktansvärt gott om raidtid över, och den tid som fanns räckte inte för att på koll på honom. På papperet ser det ut som en otroligt enkel batalj, bara hålla alla över 10k och tanken toppad. Det är dock en osannolikt svår reflex att inte hela folk och på första försöket erkänner jag villigt att jag nog gick OOM på typ en minut. Annars har vi nog problemet att vissa litar för mycket på (troligen gamla versioner av) Deadly Boss Mods och kliver ut för tidigt efter Feud-fasen.

Överlag då? Jo, det var lite lättare att gå OOM än man vant sig vid från vanliga heroics. Så länge jag får behålla min Innervate för eget bruk känner jag dock att jag har läget under kontroll. Även om vi givetvis wipeade tonvis med gånger så var det inte så farligt som jag hade trott på vissa plan. Med inte ens full pre-raid-gear trodde jag att jag skulle vara en betydligt större belastning för gruppen, men oftare än inte låg jag ändå överst på healing done. Jag skall väl försöka följa med på fortsättningen nu på tisdag åtminstone, därefter får vi se i vilken utsträckning jag orkar med att avsätta kvällar till WoW.

Definitionen av glädje är försvinnande plattformar. 10/15/2013 - 16:30
Wh1spYs bild

Trevlig läsning och kul att du hittat in till Blackwing Descent. Överlag så är hela BD free epics förutom Nefarian, den är faktiskt rätt klurig. Dock så lät det väldigt overkill med TRE tanks på Maloriak? :D

Sebastian Magnussons bild

Wh1spY skrev:
Dock så lät det väldigt overkill med TRE tanks på Maloriak?

Tja, det tyckte jag också. Men det finns ju tydligen väldigt många olika approacher på hur man hanterar addsen. I guildet påstod de att Prime Subjects slog så hårt (särskilt när de får buffa varandra) att en tank skulle ha stora problem att klara dem. Känner mig lite skeptisk själv, men inte så att jag är en expert på fajten. Och det gick ju i alla fall :p

Wh1spYs bild

Sebastian Magnusson skrev:
Och det gick ju i alla fall

Det är ju huvudsaken! :D När vi kör Maloriak så har vi en bosstank och en addtank. Iom att jag är hunter och att addsen faktiskt slår ganska hårt om dom är på tanken hela tidan så lägger jag ut frost traps på golvet som han kitar dom över. Antar att det är dom addsen du menar.

Karmaliciouss bild

Trevlig läsning även för mig som inte spelat på rätt lång tid nu.

Sebastian Magnussons bild

Igår prövade vi Bastion of Twilight för första gången. Blev mest lite trash farming, och vi plockade in två epics på ungefär en timme. När vi väl gav oss på Halfus Wyrmbreaker så one-shottade vi honom dock, och även Valiona & Theralion gick bra. Hade bara en halvtimme på dem men lyckades ändå plocka ned dem till 40%.

Skriv ny kommentar

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas publikt.
CAPTCHA
Fyll i texten från bilden för att bevisa att du inte är en maskin.
Copyright Skillpoint™     Chefredaktör: Sebastian Magnusson
Inget material på sajten får kopieras utan tillstånd.