En drös svårlyssnade punklåtar

Blogg - Starfighter Johansson - tors 9 mars 2017, kl 13.53

Det slog mig härförleden att jag fullkomligt tvärälskar svårlyssnad musik i nästan alla genrer, men om vi ska vara riktigt ärliga så är det sällan de extra galna och svårlyssnade spåren ens är punk. Det är oftast grindcore, powerviolence/industri eller gore. Så... Jag tänkte ta mig en titt på vad för svårlyssnad punk jag hittat under åren. Kraven är att jag måste geniunt tycka om det och det måste vara åt helvete för extremt för att komma undan ouppmärksammat. Hey ho, let's go!

Först ut kommer mitt absoluta förhandsval - Skitslickers. De är inte snabbast, högljuddast eller intensivast, men de har någon form av skit-i-allt-brutalitet som jag egentligen inte hittar någon annan stans. Det är tack vare dom som jag kom att tänka på det här ämnet, eftersom deras inspelning nedan fyller 35 år i år!

Skitslickers - Armed revolution

Ett lite nyare fynd stavas D-Clone och består av japans kanske mest energiska punkare av de som är aktiva idag. Hela albumet Creation and Destroy är absolut pärlabra men redan första låten är för mycket för många om volymen höjs en smula.

D-Clone - Creation and Destroy

Kohti Tuhoa ("från undergång") heter det finska band jag snubblade över i en distro för några år sedan och aldrig riktigt kunnat släppa. Det är något med den betonghårda muren av mangel som de skapar som hypnotiserar mig. Sången är väl inget att ringa hem om men den gör ett bra standardjobb inom genren. Det är framför allt hur oputsat det är, hur obrytt trummorna bryter igenom gitarrerna och hur grovt allting är att svälja. Hade detta varit en frukost hade det varit weetabix utan vätska.

Kohti Tuhoa - S/T

(De släppte förresten en toppenskiva 2015 också.)

Jag tror nog ingen som är det minsta bevandrad inom punk skulle tippa på att jag skulle ha med Skitsystem i den här listan, men det har jag. De låter som de alltid gjort, plus lite svärtade metallinfluenser, men framför allt är det temat på deras skiva Stigmata som är extremt påfrestande. Textförfattaren arbetar med ungdomar som har/haft det svårt och skildrar (med tillstånd) ett av ödena i låten Blodskam. Jag tar med texten eftersom det är främst den som kvalificerar låten till listan.

"Du sa att jag ville, att alla barn vill - jag minns det så jävla väl
Du fläkte upp mig, blodet rann varmt mellan benen och i min själ
Du kallade mig slyna du kallade mig hora du hotade att ta mitt liv
Du tvingade mig att be om mer än dina skitiga fingrar i mitt underliv

Blodskam - ärren från kniven smyckar min kropp

Hur kunde du pappa? Din egen dotter, ditt eget kött och blod
Din kalla skugga omslöt mig när jag på bara knän framför dig stod
Jag slutade äta, jag spydde din sperma, jag kissade och bajsade blod
Men älskade pappa jag lovar dig heligt jag yppade aldrig ett ord"

Fruktstund! 01/02/2014 - 16:00

Skriv ny kommentar

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas publikt.
CAPTCHA
Fyll i texten från bilden för att bevisa att du inte är en maskin.
Copyright Skillpoint™     Chefredaktör: Sebastian Magnusson
Inget material på sajten får kopieras utan tillstånd.