Warning: Table './skillpoi_skill/cache' is marked as crashed and should be repaired query: SELECT data, created, headers, expire, serialized FROM cache WHERE cid = 'variables' in /home/skillpoi/public_html/includes/database.mysql.inc on line 128

Warning: Table './skillpoi_skill/cache' is marked as crashed and should be repaired query: UPDATE cache SET data = 'a:1211:{s:13:\"theme_default\";s:8:\"blogbuzz\";s:13:\"filter_html_1\";i:1;s:18:\"node_options_forum\";a:1:{i:0;s:6:\"status\";}s:18:\"drupal_private_key\";s:64:\"f21534a5ca14885846975f31b646084ff45701c2d5f18a72667b24c1488db285\";s:10:\"menu_masks\";a:35:{i:0;i:127;i:1;i:125;i:2;i:124;i:3;i:117;i:4;i:63;i:5;i:62;i:6;i:61;i:7;i:60;i:8;i:59;i:9;i:58;i:10;i:57;i:11;i:56;i:12;i:46;i:13;i:31;i:14;i:30;i:15;i:29;i:16;i:28;i:17;i:25;i:18;i:24;i:19;i:22;i:20;i:21;i:21;i:15;i:22;i:14;i:23;i:13;i:24;i:12;i:25;i:11;i:26;i:10;i:27;i:9;i:28;i:7;i:29;i:6;i:30;i:5;i:31;i:4;i:32;i:3;i:33;i:2;i:34;i:1;}s:12:\"install_task\";s:4:\"done\";s:13:\"menu_expanded\";a:1:{i:0;s:13:\"primary-links\";}s:16:\"language_default\";O:8:\"stdClass\":11:{s:8:\"language\";s:2: in /home/skillpoi/public_html/includes/database.mysql.inc on line 128
 Jag behöver nybörjartips inför Fallout: New Vegas | Skillpoint.se

Jag behöver nybörjartips inför Fallout: New Vegas

Blogg - Starfighter Johansson - mån 23 november 2015, kl 12.37

Hej. Det är jag igen. Alltså jag kommer inte igång med New Vegas. Jag köpte det för flera år sedan och har bara skjutit det framför mig hela tiden. Jag startade det för första gången för någon månad sedan och blev överväldigad redan i inledningssekvenserna. Jag hade bara precis lämnat första byggnaden när jag spejsade ut fullständigt och gick och kollade youtubeklipp på hur processorer tillverkas.

Jag tänkte att eftersom så många ändå uppskattar Fallout så måste det också finnas en massa nybörjartips att ha i åtanke för en oinvigd. Visst kan jag googla, men jag gillar ju när tipsen är lite mer färgglada. En googling kanske resulterar i: "When starting Fallout: New Vegas it is wise to focus on the skill tree, mainly regarding weapon based abilities", medan ett liknande svar här kanske kan låta så här: "skaffa sketmycket vapenskills och glöm inte att döda allt".

Jag har klarat Fallout 3, men det var flera flera år sedan och även om jag tyckte om det från stund till stund så kände jag mig mest bara vilsen och hoppade över så gott som samtliga sidouppdrag för att jag tyckte det var för mycket att hålla reda på.

Jag har ett par frågor som jag skulle vilja ställa rakt ut i etern så får vi se sen om det rasslar in några svar.

Fråga 1:
Vilka egenskaper är bra att satsa på om man som jag gärna vill vara både lite ond och lite god, hellre tvingar mig fram till det jag vill än lirkar mig fram med manipulation och meningslösa konversationer?

Fråga 2:
Finns det några ställen som jag absolut måste besöka tidigt i spelet och finns det några jag gör bäst i att undvika till en början?

Fråga 3:
Vilka moddar bara måste jag installera? I dagsläget har jag "Stutter remover", "Anti crash", "NMCs Texture pack Large" och "Wasteland Flora Overhaul". Det verkar som att jag inte kan använda precis vilka moddar som helst eftersom vissa kräver bra grafikkort och jag har ett i lägre mellanklassen med endast 1 GB i minne. Jag kan maxa allt så klart, men många texturrelaterade tweaks vill gärna ha mer än just 1 GB i minne på grafikkortet.

Fråga 4:
Har du några generella tips och råd inför mitt försök att komma in i New Vegas?

Alla svar, tips, råd, vansinnesutbrott och beundrarbrev mottages med största tacksamhet.

Fruktstund! 01/02/2014 - 16:00
Starfighter Johanssons bild

Stig på, stig på! Var inte blyga nu!

Spywares bild

Jag vägrar spela F:NV utan "FOOK" och "Project Nevada". Vill du inte bråka med båda är Nevada mer intressant. UIt är som vanligt rätt kasst, så "DarNified UI NV" är också ett måste. En annan riiiiktigt bra sak att ha är "Reduced Load-Screen Fast Travel Markers".
För lite mer "lulllull" gillar jag "VG0PreorderAlternative" som ger intressanta perks när du skapar karaktären baserat på en påhittad bakgrund.
Min modlista är ju egentligen typ 100 moddar men det där är väl mina grundrekommendationer. Texturtweaks ser jag sopm mycket mindre viktiga än tex overhauls, buggfixar och sånt.
Jag brukar också spela med "fuskmoddar" som ger mig mer SPECIAL-points, mer Skill points, fler perks osv eftersom jag tycker att originalspelet är för begränsat.
De trevligaste sådana är "SPECIAL Level Up" (var tredje level använder jag) och "Tag Skills Improved" tillsammans med Perks Per Level-inställningen i Nevada-modden som ger en perk varje level istället för varannan.

New Vegas är vääääldigt linjärt till en början jämfört med speciellt Fallout 3. I Fallout 3 kommer du ut i mitten av kartan och kan gå exakt åt vilket håll du vill.
I F:NV börjar du på västra kanten av kartan och kan inte gå norrut eller österut från din startposition utan att stöta på betydligt svårare fiender än en låglevlad karaktär är menad att klara av. Berättelsen guidar dig genom en stad till sydvästra hörnet, sedan österut och norrut tills du kommer upp till Vegas. Det är smart att följa den fram till dess och mest göra som spelet säger. Senare när man kanske mött nån companion eller skaffat nåt fräsigt vapen kan man börja utforska de andra platserna mer.

Jag rekommenderar att du satsar på en karaktär som fokuserar på Guns till en början. Det är den vapentyp som är enklast att hitta. Finns många trevliga specialversioner också. Därmed blir Agility den mest viktiga SPECIAL att öka. Strength är också bra att ha för att kunna bära med sig allt skräp och kunna hålla stadigt i vapen. Perception är väldigt viktigt för vissa perks om du gillar VATS-systemet. Det gör också att du ser fiender på längre håll.
Att ha Intelligence under 3 ger roliga specialdialoger. Karaktären är helt enkelt... lite bakom. Vill man inte ha en Low Int character är det tvärtom väldigt viktigt att ha hög Int. Mellan 3 och 6 är menlöst. Så antingen typ 1 eller 6+. Intelligence styr tyvärr hur många poäng du får sätta i skills när du levlar upp.

"hellre tvingar mig fram till det jag vill än lirkar mig fram med manipulation och meningslösa konversationer" blir.. svårt. För det är ju antingen konversationer eller bara gå in guns blazing och skita i allt vad pratande är som gäller. Då får man ju ingen info/story öht. Vill man leka småond övertalare måste man ha 70 speech för tex "Terrifying Presence"-perken som gör att du kan skrämma brallorna av folk i konversationerna.

Summering:
Högt i Agility, Perception och Strength. Låg eller mycket hög Intelligence.
Skills att fokusera på: Guns, Repair och Speech. Med Nevada-modden behövs inte Lockpicking för då kan du spränga upp lås istället. Utan den modden blir det mycket viktigt.

Generella tips då... uhm. Försök att inte göra någon arg innan du når Vegas. Hela spelet går ut på att 3 (eller 4 med dig om du vill) olika sidor strider för att ta över makten. När du når Vegas har du stött på alla tre och kan göra en bedömning om du gillar nån av dem och vad de försöker åstadkomma eller om du vill utplåna allihop och ta makten själv. Det finns alltså 4 vägar att gå för att nå slutet.
Spara sjukt ofta och spara inte över dina tidigare sparfiler för snabbt. Mitt spel blir ledset om jag har runt 1000 sparfiler så där går nog gränsen ;D

Starfighter Johanssons bild

Ojojoj, vilket förstklassigt svar! Jag gillar att du dessutom uttryckte dig väldigt kärnfullt, jag misstänker att du skulle kunna skriva en smärre uppsats om Fallout men du känner mig! Jag gillar den koncentrerade informationen. Kunskapens buljong! Tack så jättemycket för detta! Jag ska tänka på allt du sa och är redan igång med att hämta moddarna du nämnde. :D

Finns det någon som har invändningar eller kompletteringar på Inas råd?

Skriv ny kommentar

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas publikt.
CAPTCHA
Fyll i texten från bilden för att bevisa att du inte är en maskin.
Copyright Skillpoint™     Chefredaktör: Sebastian Magnusson
Inget material på sajten får kopieras utan tillstånd.