Jag gillar Playstation Portable

Blogg - Starfighter Johansson - fre 7 december 2012, kl 12.57

Playstation Portable är en konsol som ständigt får stryk. Den förminskas, avfärdas och blir utfryst. Jag vill ge den en kram och säga att; det är okej, jag tycker du är rolig. Jag kommer inte sälja dig.

Det största argumentet mot PSP är att det inte skulle finnas några spel, att det bara är gamla samlingar över redan släppta spel och "sämre versioner" som utgör biblioteket. Jag förstår inte riktigt hur den bilden har kunnat bli så utbredd, nog för att det kan finnas en hel del att önska för den med ett särskilt specialintresse, men jag vill inte gå så långt som att påstå att det inte finns några spel. Om vi ser till min egna samling och/eller spel jag spelat personligen finns Castlevania: The Dracula X Chronicles, Echoshift, Every Extend Extra, God of War: Chains of Olympus, God of War: Ghost of Sparta, Little Big Planet, LocoRoco 1 och 2, Lumines 1 och 2, Me & My Katamari, Motorstorm: Arctic Edge, N+, Patapon 1, 2 och 3, Prinny: Can I really be the hero?, Rock Band Unplugged, Silent Hill Origins och SSX On Tour. Bara där har vi fler spel än vad jag uppskattar till t.ex. Mega Drive.

Det finns vidare många mer eller mindre starka varumärken som gjort entre på PSP, alltså utöver de jag redan nämnt. Vi har namn som Ace Combat, Ape Escape, Assassin's Creed, BlazBlue, Bomberman, Burnout, Bust-A-Move, Call of Duty, Colin McRae, Command & Conquer, Crash Bandicoot, Crazy Taxi, Dante's Inferno, Darius, FIFA, Final Fantasy, Flow, Gradius, Gran Turismo, Grand Theft Auto, Guilty Gear, Killzone, King of Fighters, LEGO, Madden, Manhunt, Medal of Honor, Metal Gear Solid, Mortal Kombat, NBA, Outrun, Pac-Man, Prince of Persia, Pro Evolution Soccer, R-Type, Rainbow Islands, Ratchet & Clank, Resistance, Soul Calibur, Space Invaders, Spider-Man, Star Wars, Street Fighter, Super Monkey Ball, Tekken, Test Drive, Theme Park/Hospital, Tiger Woods, Tony Hawk, Tomb Raider, Transformers, Twisted Metal, Viewtiful Joe, Virtua Tennis, Wipeout och X-Men. Säga vad man vill om många av nämnda serier, men det finns i alla fall spel.

Ändå säger man med ett skratt att "PSP inte har några spel" och sen köper man typ en 3DS.

Fruktstund! 01/02/2014 - 16:00
Andreas Ljungströms bild

Jag tror iofs många refererar till konsolens försäljningssiffror och "vad som gick fel" när man pratar om den som ett misslyckande. Åtminstone i spelkretsar. Själv är jag av samma åsikt, jag tycker verkligen det finns massa bra spel till maskinen. Patapon-serien, Megaman: Maverick Hunter X, Half-Minute hero, God of War-serien, Daxter, Locoroco-serien och en hel drös med trevliga rpg-konverteringar.

Samtidigt är det få av dem som är några jättehöjdare, känner jag rent personligen då. Lite som med Dreamcast för mig, det finns många bra spel men få jättebra. Det är en trevlig maskin oavsett. :)

Furios bild

Spelutbudet har jag inga som helst problem med då det finns många erkänt bra spel. Däremot har jag riktigt stora problem när det gäller själva styrningen. Tycker analogspaken (på original-PSP) är riktigt svagt utformat och det går knappt att kontrollera karaktären man spelar. Det tydligaste exemplet för mig är Metal Gear Solid: Peace Walker som tyvärr är i det närmaste ospelbart på grund av kontrollen. Synd på ett så intressant spel.

Hur är analogspaken (spakarna) på Vita? Jag kan bara tänka mig att dom är betydligt vassare än den på PSP.

Andreas Ljungströms bild

Furio skrev:
Tycker analogspaken (på original-PSP) är riktigt svagt utformat och det går knappt att kontrollera karaktären man spelar.

Det kan jag hålla med om. Har haft återkommande tumvärk efter långa spelsessioner med PSP. Tänker tillbaka på QT-momenten i Chains of Olympus med avsky. Huga!

Tobias Jensens bild

För mig är det den maskin som legat och samlat mest damm i min hylla. Jag har spelat otroligt lite på konsolen. Både för att det inte funnits så många spel som lockat för min del, dels för att det är oooooooootroliga laddningstider på den och för att den ständigt är urladdad så fort jag ska spela på den. ;)

Lars Jensens bild

Jag gillar inte PSP, men det finns ett par bra spel till den. Den hade aldrig en chans, varken som media- eller spelmaskin. PSV kan kanske bli bättre, men det finns fortfarande alldeles för få AAA-titlar till den. Om någon.

Johan Eklunds bild

Tycker för en gångs skull som Lars :)

Fairshihtzus bild

Utöver spel på androiden så spelar jag aldrig på någon form av handheld. Kanske dags att vandra in i det området nu. :)

Lars Jensens bild

Fairshihtzu skrev:
form av handheld

Jag har en gång sagt att handhållna enheter är de bästa spelmaskinerna (post GBA-förälskelsen), men jag har regrerat i utveckling och tycker numer återigen att PC är bäst. ;)

Starfighter Johanssons bild

Johan Eklund skrev:
Tycker för en gångs skull som Lars

Är det inte bara att tycka illa om något överlag för att få medhåll från dig? 0:)

Johan Eklunds bild

Starfighter Johansson skrev:
Är det inte bara att tycka illa om något överlag för att få medhåll från dig?

Nu tycker jag allt du är lite elak ;)

Starfighter Johanssons bild

Johan Eklund skrev:
Nu tycker jag allt du är lite elak

Det var inte min mening. :) Det var all must. Sockret gick mig åt huvudet, förmodligen får jag snart diabetes om jag inte exploderar först.

Johan Eklunds bild

Starfighter Johansson skrev:
exploderar först.

Som marknaden för PSP och PSP-produkter aldrig kommer att göra menar du? ;) Badum-tisch!

Starfighter Johanssons bild

Johan Eklund skrev:
Som marknaden för PSP och PSP-produkter aldrig kommer att göra menar du? Badum-tisch!

Precis så! Men det räckte med ett toalettbesök, så jag och PSP fiser vidare. :)

Fairshihtzus bild

Lars Jensen skrev:
Jag har en gång sagt att handhållna enheter är de bästa spelmaskinerna (post GBA-förälskelsen), men jag har regrerat i utveckling och tycker numer återigen att PC är bäst.

Ja jag har alltid varit en PC-gamer och det är där jag har haft de bästa upplevelserna. Dock känner jag att vidga mina vyer vad gäller olika typer av gaming kan vara bra för min del:). Vad är det gällande utveckling som du har reagerat över? Utveckla gärna

Snoises bild

Sinnessjukt att folk ser PSP som ett misslyckande. Sony gick in på en marknad som var till 99% dominerad av Nintendo och snodde år sig drygt en tredjedel. Det är vansinnigt bra jobbat, och för egen del har PSP gett mig sanslöst mycket nöje jämfört med min DS.

Lars Jensens bild

Fairshihtzu skrev:
Vad är det gällande utveckling som du har reagerat över? Utveckla gärna

Det är mitt högtravande språk som förvirrar. Jag har regrerat i utveckling, dvs. återgått till att vara en konservativ PC-spelare. ;)

Fairshihtzus bild

Lars Jensen skrev:
Det är mitt högtravande språk som förvirrar. Jag har regrerat i utveckling, dvs. återgått till att vara en konservativ PC-spelare.

Regressivt värre ;)

Linnea Hummels bild

Muimui!

Skriv ny kommentar

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas publikt.
CAPTCHA
Fyll i texten från bilden för att bevisa att du inte är en maskin.
Copyright Skillpoint™     Chefredaktör: Sebastian Magnusson
Inget material på sajten får kopieras utan tillstånd.