Starfighters tankar om E3

Blogg - Starfighter Johansson - sön 16 juni 2013, kl 12.51

Jag har sedan många år gjort en grej av att inte hypa spel, se fram emot fjärran releaser eller på andra vis förringa de spel jag redan har i min ägo och alltså borde ge full uppmärksamhet. I år gick det mindre bra att ignorera E3 eftersom det hände mycket intressant. Jag förde lite anteckningar under de dagar jag orkade följa spektaklet och har sammanställt dessa i just det blogginlägg som nu välsignar dina arma ögon.

Xbox One - Konsolen
Xbox One kommer att behöva vara online minst en gång per dygn för att Microsoft inte litar på sina kunder. Låter man bli att koppla upp sig i mer än 24 timmar blir konsolen helt enkelt bara en svindyr mediaspelare. Xbox One kommer bara tillåta oss att låna ut ett spel en gång till en vän, om man haft vederbörande i sin kompislista i minst en månad. Xbox One kommer med Kinect som standard = dyrare.

Playstation 4 - Konsolen
Playstation 4 kommer inte behöva vara online för att spela spel. Man får sälja, byta eller låna ut spel hur mycket man vill. Move följer inte med som standard = billigare.

Sammanställning
I och med att Sony väldigt slugt uteslöt en massa information som i praktiken skulle kunna innebära att den är lika kass på begagnade spel som Xbox One - och att Sony trots allt också är ett storföretag som vill tjäna pengarpengarpengar - så tror jag inte att någon av konsolerna kommer vara särskilt folklig eller "snäll". Vill man ha en konsol som litar på sina kunder är nog Ouya ett bättre val. Om man bortser från begränsningarna i hårdvaran och ser till vad de är kapabla till skulle jag, personligen, se till att i första hand skaffa PS4. Sedan skulle jag köpa Xbox One när den blivit riktigt billig. Men det hela handlar i mångt och mycket om spelutbudet... Speaking of which;

Spelen
I och med att det varit lite svårigheter med att få fram hård fakta om vilka spel som kommer bli exklusiva och inte så väljer jag här att bara ställa upp de spel jag fann intressanta oavsett plattform.

Killer Instinct
Mitt favoritfightingspel från barndomen gör comeback. Jag ser ingen anledning till att detta inte skulle kunna bli mitt favoritfightingspel en gång till.

Ryse: Son of Rome
Till skillnad från alla "QTE-VADFAN-SKIT-HELVETE"-tokarna där ute så såg jag inte kontrollprompterna på skärmen som något av ondo under den lilla sekvens vi fick ta del av - snarare uppskattade jag det råa våldet och den fina grafiken. Låt oss säga så här: jag blev lite bländad mot bättre vetande.

Minecraft: Xbox One Edition
Minecraft är alltid minecraft. Jag dras till spelet som flugor till skit. Nu inser jag att den analogin inte var den allra mest representativa, men gjort är gjort.

Quantum Break
Här är ett sånt spel som bara såg så fruktansvärt intressant ut. Visa lite till, kände jag när trailern var slut. Visa lite till.

Mirror's Edge
Jag har länge hoppats på en uppföljare och nu kommer den, om än i någon osmaklig "omstartdräkt" som jag tycker känns minst sagt överflödig.

Battlefield 4 och Call of Duty: Ghost
Spel som man inte ska gilla när man är spelrecensent. Man ska göra öppna mål och förminska alla sina läsare genom att hävda att det här är spel för lågutvecklade spelare. Pöbeln, om man så vill. Det jag sett hittills av Ghost och BF4 ser idiotbra ut. Längtar!

Killzone: Shadow Fall
Jag följer Killzone-serien med stort intresse. Även om jag inte skaffat någon av de bärbara versionerna så har jag haft mycket roligt med de tre huvuddelarna av berättelsen om mina älsklingar Helghast.

Infamous: Second Son
Infamous var tokbra. Infamous 2 var också tokbra. Infamous: Second Son blir säkert också tokbra.

The Witness
Jag bara... vill prova. Se lite mer. Som Näckens musik från bäcken. Okej, idag är inte analogier mina homies.

Sen kommer det en hel drös med spel till våra gamla trotjänare PS3/360 som också ser ut att bli helt fantastiska, så jag vältrar mig gärna i "current gen" i något år till. Och kom ihåg: om du inte gillar idén med extremt kontrollerade, DRM-tunga, spel och utvecklingen konsolerna genomgår så finns alla gamla konsoler kvar. Damma av ditt Super Nintendo, Dreamcast, C64 eller kanske Playstation 2 och återupptäck dina gamla favoriter. Man måste inte köpa allting, det går att rösta med plånboken.

Fruktstund! 01/02/2014 - 16:00

Skriv ny kommentar

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas publikt.
CAPTCHA
Fyll i texten från bilden för att bevisa att du inte är en maskin.
Copyright Skillpoint™     Chefredaktör: Sebastian Magnusson
Inget material på sajten får kopieras utan tillstånd.