Tankar om Far Cry 3

Blogg - Starfighter Johansson - mån 13 maj 2013, kl 15.05

Min sambo ställde en fråga till mig härförleden när hon såg mig spela Far Cry 3. "Hur kommer det sig att du gillar att utforska den här spelvärlden när du säger dig ha svårt för icke-linjära spel?". Jag svarade "ja du..." och fortsatte spela - men frågan följde med mig genom hela spelomgången. När jag, flera timmar senare, fortfarande inte kommit fram till ett tillfredsställande svar så bestämde jag mig för att blogga om det.

Så hur kommer det sig egentligen att jag gillar att strosa omkring på öarna i Far Cry 3, insupa atmosfären och drömma mig bort?

Svar som skrotades:

a) Det är i förstapersonsvy
Detta är ju som bekant ingen garanti på något, och även om det hade varit det så kan jag ju säga direkt att till exempel Elder Scrolls-serien är fruktansvärt intetsägande för mig.

b) Det är grafiskt imponerande
Jag har spelat en hel del grafiskt imponerande spel de senaste åren som ändå inte på långa vägar fått mig att bli lika omsluten av spelets miljöer.

c) Det har grönt gräs och blå himmel
Detta återfinns i många andra spel jag uppskattar, men de har ändå inte, återigen, lockat till samma utforskning som jag ägnar mig åt i Far Cry 3.

d) Det är av "lagom" storlek
Det är inte ett särskilt stort område om man ser på till exempel rollspel (som ju tenderar innefatta tämligen stora världar). Kanske är det så att eftersom jag får en grundläggande översikt redan från start så känner jag mig inte svindlande överväldigad? Nja...

Så slog det mig. Jag var ute på en promenad med vår hund Dolores och hade precis lagt mig ner för att fotografera en blomma då svaret kom som en blixt från klar himmel. Det är naturligtvis en kombination av allt det här. Så enkelt! Det är att det är lagom stort, väldigt imponerande både tekniskt och grafiskt, engagerande men ändå ösig berättelse och att det samtidigt spelas i förstapersonsvy som tillsammans gör att det är ett spel som får mig att komma tillbaka gång på gång.

Jag kommer nog ha att göra i spelet hela denna veckan också under mina spelomgångar då jag verkar vara ungefär halvvägs igenom nu - och jag ser fram emot det med enorm entusiasm snarare än vemodiga suckar och drömmar om eftertexten.

Det var egentligen tänkt att jag skulle uppgradera processorn till sommaren och alltså kunna köra det maxat på PC, men på grund av ändrade planer fick jag "nöja mig" med 360-versionen. Jag hade hört att det var lägre bilduppdatering på PS3 och mer tearing på 360 - själv föredrar jag högre bilduppdatering och kan leva med viss tearing så valet var enkelt. Hur som helst, det ser fantastiskt bra ut även på konsol så låt er inte skrämmas av datorspelarnas hånflin.

Fruktstund! 01/02/2014 - 16:00

Skriv ny kommentar

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas publikt.
CAPTCHA
Fyll i texten från bilden för att bevisa att du inte är en maskin.
Copyright Skillpoint™     Chefredaktör: Sebastian Magnusson
Inget material på sajten får kopieras utan tillstånd.