The Hat Man Shadow Ward

Blogg - Starfighter Johansson - lör 2 januari 2016, kl 19.00

Det finns jättemånga (gratis) spel på indiedb som är allt mellan ganska okej, skitdåliga och helt fantastiska. Jag tänkte försöka vaska fram lite guldkorn (och även allmänt halvintressant) och tipsa om dessa.

Titel: The Hat Man Shadow Ward
Storlek: ~250 MB
Plattformar: Windows
Utvecklare: Game Mechanics

:beer: LADDA NER :beer:
(IndieDB verkar ha tagit bort filen. Den finns för två kronor på Steam.)


Klicka för full upplösning

The Hat Man Shadow Ward skryter med att vara baserat på en verklig händelse. Nåväl, det låter väl egentligen ganska rimligt att det finns unga människor med psykologiska problem. Just min dotter har däremot försvunnit så jag tar mig genast till vårdanstalten där hon är inskriven och skyndar upp till hennes rum. Det ligger en märklig bok bredvid hennes säng som jag instinktivt öppnar. Då tar det hus i helvetet. Boken fladdrar upp som besatt, sidor fär all världens väg och boken kastas ned på golvet. När jag tittar upp igen har hela omgivningen förändrats. Borta är dagsljuset, de ljusa färgerna och den lugna atmosfären. Nu är det bara mörkt och ovälkomnande.


Klicka för full upplösning

Så börjar mitt äventyr genom copy-pastade rum och korridorer (en ganska vanligt förekommande bieffekt av så kallad slumpmässigt genererande bandesign) i jakt på att ta reda på sanningen. Vad är det som har hänt? Det får jag nysta i genom att samla ihop sidor ur den mystiska boken som tydligen är min dotters (eller... någons...) dagbok. Små fragment av bakgrundshistoria läggs ut i tomma rum som endast inretts med några enstaka stolar, nån säng och ett bord. I olika kombinationer. "Åh, här är rummet med en rullstol. Här är rummet med ett bord. Här är rummet med två bord och en stol." Jag kan egentligen leva med snarlika/generiska rum så länge de inte kräver att jag lägger ner någon särskild energi på dem. Problemet jag i stället har med The Hat Man Shadow Ward är att de här sidorna inte ligger utlagda på beständiga platser i spelet utan kan dyka upp på en plats jag precis undersökt för några minuter (eller sekunder!) sedan. Detta gör att jag håller inne shift (sprint) och springer runt i alla rum som en galning hela tiden och allting blir bara ett jävla rännande. Ännu ett sånt här himla spel som tror att en skräckis ska vara en sakletarfest i ett nedsläckt mentalsjukhus. Jag börjar bli riktigt trött på det här koncept... vad var det? Inbillade jag mig eller sitter det någon i båset bredvid? En viskning? Ett snyft?


Klicka för full upplösning

Det finns ett läskigt element i The Hat Man, nämligen... mannen med hatten. Vilken chock va? Hur som helst, han är ganska efterhängsen. Och ihärdig. Och snabb. Jag småspringer från rum till rum, med den här galningen hack i häl och tycker väl ändå att känslan av att vara jagad och stressen som följer med det fungerar ganska väl. Jag vill inte bli upphunnen av den där lömska mannen som alltid finns där i skuggorna. Men när jag sen insett att han inte kan komma ifatt mig så länge jag håller inne shift så försvinner den sista uns av läbbighet ur spelet och kvar finns bara en tappad boll. Sen tar det slut och det är inte en sekund för tidigt.

Tidigare delar i bloggserien:
Serena
VANISH
The Cursed Forest
The Train
Lone
Cry of Fear
One Late Night
Eyes
Haunt
Bunker 16

Fruktstund! 01/02/2014 - 16:00

Skriv ny kommentar

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas publikt.
CAPTCHA
Fyll i texten från bilden för att bevisa att du inte är en maskin.
Copyright Skillpoint™     Chefredaktör: Sebastian Magnusson
Inget material på sajten får kopieras utan tillstånd.