Topp 5: Spel från 360/PS3-generationen som jag inte skaffade

Blogg - Starfighter Johansson - tis 17 maj 2016, kl 18.22

Jag har lagt störst fokus på PS4 och PC det senaste året. Det känns nästan lite konstigt att PS3 och 360 är "gamla" konsoler nu... Jag som var så övertygad om att de skulle räcka för mig i långt många fler år framåt i tiden. Hur som helst, det ligger några titlar kvar i min önskelista som det aldrig riktigt blev av att köpa. Jag tänkte göra en topplista över de jag allra helst vill ha ur förra generationen, som jag inte redan skaffat av en eller annan anledning.

5. South Park: The Stick of Truth
Jag tycker inte South Park är särskilt roligt egentligen, jag tror jag kan räkna upp antalet avsnitt jag tyckt varit genuint roliga med en hand. Alla verkar ändå ha varit eniga om att South Park gjorde sig kalasfint som ett RPG. Det skulle ha humor, vara lätt att sätta sig in i och kännas lite som en liten bonusfilm som komplement till serien (för handlingen är ju inte en tolkning av ett existerande avsnitt eller så). Ojoj, tänkte jag, och började vänta på en deal. Sedan gick tiden och intresset svalnade. "Det är ju ändå bara South Park", resonerade jag. Så fick jag relativt nyligen nys om att "Jew" är en valbar klass att spela som. Såld! Nu SKA jag skaffa det!

4. Splatterhouse
Jag älskar splatter och blod och slafs. Det här har fått ganska mycket skit, men det har ju alla medelmåttiga spel. Så länge det bjussar på ultravåld och hinkvis med blod kan jag lätt lägga en liten peng för att få spela igenom det! Jag har inte spelat de äldre delarna ur serien så det är utan nostalgiglasögon jag ändå har siktat in mig på att fiska upp det här för nån femtiolapp eller så.

3. Castlevania: Lords of Shadow
Ja, det är ju Castlevania? Vad mer behöver jag säga? Okej, det är till och med ett 3D-Castlevania som inte suger åsna. Det känns som en raritet i sig självt. Sen är jag ju rätt svag för hack n slash-spel så länge de ser balla ut eller är extremt råa. Jag gissar att det knappast kommer vara ett God of War när det kommer till kvallen men jag tänker att det vore ett stabilt reabacksfynd!

2. Ghostbusters: The Video Game
Jag växte upp i tron om att Ghostbusters och Ghostbusters 2 var skräckfilmer - för när jag såg dom hade jag mardrömmar i veckor efteråt. Framför allt Vigo the Carpathian i tvåan, och hans lösflygande huvud, tvingade mig att ritualmässigt titta på Krambjörnarna varje kväll för att inte låta mitt undermedvetna skapa mardrömmar av honom. Sen blev jag äldre och kunde uppskatta filmerna på fler sätt och till slut blev jag ju ett fan. När jag hörde om att det skulle komma ett Ghostbustersspel till PS3/360, som verkade lovande i stället för kalkonigt, så bestämde jag mig för att köpa spelet dag ett. Så blev det uppenbarligen inte och det grämer mig än idag.

1. Demon's Souls
Min resa in i Souls-universat har varit kantad av hänförelse. Spel efter spel har betats av och jag har blivit mer säker för varje del att det här är en av mina absoluta favoritspelserier. Men en sak stör mig litegrann. Jag har inte spelat det som tog From Software ut i de stora lokalerna. Det som, om inte startade deras spelutveckling (långt ifrån, faktiskt) åtminstone gav den en kickstart rätt in i gräddans elitollon. Demon's Souls. Det är... Så här har jag det. Jag skäms. Jag sitter här och skäms.

Fruktstund! 01/02/2014 - 16:00
Orpons bild

Stick of truth är skitbra. Det brukar säljas för 4-5 euro på steamrea.

Starfighter Johanssons bild

Orpon skrev:
Stick of truth är skitbra. Det brukar säljas för 4-5 euro på steamrea.

Jag har noterat detta! Jag har varit nära, men jag vill ju så gärna ha fysisk utgåva om det finns tillgängligt. Och så vill jag ju dessutom gärna ha det på konsol.

Zatoishwans bild

Jag har samma relation till South Park och har nästan köpt det typ fem-tio gånger men varje gång har jag valt att inte köpa det.

Starfighter Johanssons bild

Zatoishwan skrev:
Jag har samma relation till South Park och har nästan köpt det typ fem-tio gånger men varje gång har jag valt att inte köpa det.

Tror du att tåget gått 4 realz nu eller finns det fortfarande en möjlighet att du skaffar det till slut? Jag tänker att South Park lär ju inte bli relevantare ju mer vi väntar osv.

Jag FICK det faktiskt av en kompis nu, tack vare detta blogginlägget. Jag kan äntligen ge det en chans!

Zatoishwans bild

Tror du att tåget gått 4 realz nu eller finns det fortfarande en möjlighet att du skaffar det till slut? Jag tänker att South Park lär ju inte bli relevantare ju mer vi väntar osv.

Hmmm, nej det har inte gått riktigt än.
Fast det är större sannolikhet att jag skaffar ev. nya South Park-spel (har för mig att det är ett på G)

Skriv ny kommentar

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas publikt.
CAPTCHA
Fyll i texten från bilden för att bevisa att du inte är en maskin.
Copyright Skillpoint™     Chefredaktör: Sebastian Magnusson
Inget material på sajten får kopieras utan tillstånd.