Så jag har börjat spela Dragon Age 2

Blogg - TTV - mån 21 mars 2011, kl 21.15

Nu är jag fjorton timmar in i ett av de spel jag såg mest fram emot detta år. Efter att Origins lämnade ett stort hål i min själ så kunde jag knappt vänta på att få en uppföljare.

Mina förhoppningar efter att ha klarat ettan, och återigen så är jag fjorton timmar in i tvåan så jag har inte klarat hela spelet (inte ens i närheten för den delen), var att jag skulle få svar och få fortsätta på min gamla stumma gubbe. Att Bioware skulle ta samma väg som dom gjorde med Mass Effect-serien och köra en import av sin karaktär och sina val in till en tvåa. Men dom hade andra planer jämfört med mig.

Du tar istället rollen som Hawk, i mitt fall, Tassadar Hawk. Och man får följa honom och hans familj resa i rank i en stad vid namn Kirkwall. Det som händer där samt storyn är intressant nog och gemenskapen man känner inom stadens gränser tack vare sitt kontaktnät som växer ju längre in du kommer är väldigt uppskattad men vad hände med Morrigan? Vad gör alla Gray Wardens (förutom Anders då...)? Hur går det för Orzammar och dess uppbyggnad efter den politiska krisen som ägde rum i ettan?

Vart kommer tiden i spelet där man får lite svar? Att spelet på något sätt syr ihop med ettan? Eller har jag helt enkelt för höga förväntningar, jag kanske inte får något svar om vad som hände med Morrigan efter Wich Hunt (DLC), jag kanske inte får reda på om jag valde rätt dvärg att leda Orzammar tillbaka, eller jag kanske inte ens får träffa min gamla karaktär eller någon annan Grey Warden förutom igenom små korta dialoginslag från folk inom Kirkwall?

Nu kanske det låter som att jag hatar Dragon Age 2, att jag är så besviken att jag bara vill lägga en bajskorv i fodralet och slänga bort det åt fanders alá AVGN-stil. Men det är fel.

Om man bortser från det jag tidigare nämnde och dom fruktansvärt (hittills) tråkiga karaktärerna samt all backtracking är spelet underbart. Striderna flyter på bättre, mycket roligare att spela. Att spela som soldier är entligen befogat och att spela som Mage känns som det gjorde i ettan, bar med andra ord. Nya skill-trädet gillar jag starkt jämnfört med det gamla och den nya grafiken är väldigt välkommen även fast det fortfarande inte är jätte snyggt.

Allmänt är hela kkonsol upplevelsen bättre jämfört med ettan.

Vad jag vill säga såhär avslutningvis är som jag sa i börjar. Jag har bara spelat fjorton timmar av det här spelet. Och av dom speltimmarna utgör förmodligen sidouppdrag 75-80% och resterade procent i huvuduppdrag. Så vem vet, kanske får jag mina konsekvenser ifrån ettan trots allt. Spelet har inte ens riktigt tagit fart enligt mig, jag har bara skrapat på ytan. Hoppas jag.

För er som vill precis vart jag ligger i storyn:

Spoiler: Highlight to view
Jag har precis stigit upp ifrån Deap Roads. Och man, det går bra nu. 8)

Skriv ny kommentar

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas publikt.
CAPTCHA
Fyll i texten från bilden för att bevisa att du inte är en maskin.
Copyright Skillpoint™     Chefredaktör: Sebastian Magnusson
Inget material på sajten får kopieras utan tillstånd.