Fan då! [Update]

Blogg - VodkaCitron - tis 1 mars 2011, kl 23.13

Nu är jag ju riktigt glad att det ordnade sig med PS3an genom att köra en system återställning, då hårddisken hade korrupt data?

Men samtidigt är det sjukt trist att förlora allt det man gjorde. Nu ska vi se här.

LittleBigPlanet 2

Samlat och gjort exakt allt, en bana jag arbetat med i 200timmar, gone. Även kostymerna jag gjort själv.

Bioshock 2
Äntligen nådde jag level 40 dagen innan PS3an "dog", vilket är den högsta nivån och tar ca 20-30timmar att få, samt att jag höll på att köra igenom hard och försökte samla precis allt. Men nu är det borta.

Naruto Storm 2
Nog det jag känner tyngst av alla. Gjort 100% och samlat precis allt. Men som om det inte var nog så var jag nämligen runt rank 500 i världen, med 2.5miljoner battlepoints och statsen 650-210...

Ska bli väldigt kul att försöka komma upp där igen, plus att jag nu har förlorat alla karaktärer. Har nu också 21-0, vilket resulterar i att ingen vill slåss emot mig längre, eftersom de tror att jag fuskar (vilket man nu kan, genom att dra ur kontakten vid en förlust). Kul kul.

Crescent Pale Mist

Hmm kanske inte så farligt, hade bara kommit tre banor in på Hard, men eftersom det är så jädra svårt, så är det ganska sorgligt ändå.

Bayonetta
100% avklarat. Gillade fortfarande att spela från och till, speciellt med det senaste vapnet kallat "Lightsaber". Nu måste jag dock köra ifrån normal till climax igen, för att åter få ta del av detta.

Final Fantasy XIII
Här har jag verkligen kämpat, då spelet är på japanska och jag fattar nada av menyerna och dylikt. Hade klarat spelet och hade alla karaktärer med deras bästa vapen + fullt uppgraderad i åtminstone två klasser vardera. Ska bli kul att köra om, not.

Resident Evil 5
Pain in the ass! Hade en sak kvar att göra i spelet, hade alla vapen uppgraderade, klarat av hard, fått alla kläder i versus m.m
Det enda som var oklarat var Professional svårighetsgraden. Men ofta jag kommer orka hålla på att grinda cash och skit igen, speciellt med en idiotisk och frustrerande AI.

Sen har jag även laddat in CD-skivor, fixat ner massa themes och bakgrundsbilder. Kanske inte så svårt att få tillbaka tycker man. Men eftersom "themes" inte dyker upp i nerladdnings historiken så är det något förjävligt ändå, då jag måste gå in och leta runt på PSN för varje region.

Och vad var nu mina inloggningsuppgifter för mitt amerikanska konto (där jag har LBP2 DLC), hmm ingen aning. Testat alla mejladresser jag har, så.. Får försöka några gånger till med dessa.

Nej jag känner mig allmänt deprimerad över situationen och har ingen som helst ork till att spela om de spel jag har i hyllan. Så jag sätter PS3an på pause tills jag inskaffat några nya spel.

Jag får hedan efter köpa ett USB minne specifikt för sparningar.

Sen kanske någon vet vart man kan få tag på sparfiler? Så jag slipper göra om allt i spelen och spendera tusentals timmar på detta?

Ush

Bara att försöka glömma och blicka framåt. Tur så var det inte fler spel och nu vet jag vad jag måste fixa för framtiden.

Spel var ändå bäst när dom var på kassett. Gamla goda tiden.

4 Mars
-----------------------------------------------------------
Japp, efter en systemåterställning så fungerade maskinen åter igen! Tja, åtminstone i två dagar. Nu fastnar den i start menyn och vägrar ladda klart. Vad jag nu märkt är att konsolen blir snabbt varm och att kontakten sprakar så fort man sätter in den i uttaget. Har testat att byta uttag, men det är likadant och bara PS3an som beter sig så.

Några idér?

Räddar Östermalmare I The Last Guy. Kom Hit Era Snobbjävlar! Twitter: _VodkaCitron_ 12/17/2011 - 08:32
Make.Senses bild

"Sen kanske någon vet vart man kan få tag på sparfiler? Så jag slipper göra om allt i spelen och spendera tusentals timmar på detta?"

Googlade lite snabbt:

http://www.ps3savegame.com/Game_Saves/EU_Saves.aspx

Guide till hur:

http://www.makeuseof.com/tag/how-to-back-up-and-import-ps3-game-saves/

T.ex.

Använd valfri sökmotor för att hitta det du söker.

VodkaCitrons bild

Tack :) Sökte lite själv. Lättare sagt än gjort, hittar inte ett enda save till titlarna ovan, förutom RE5.

the_juices bild

Otroligt synd, vad hände?

VodkaCitrons bild

the_juice skrev:
Otroligt synd, vad hände?

http://www.skillpoint.se/blogg/vodkacitron/ps3-error

Måste antagligen varit att den fått en liten stöt när jag drog ur kontakten eller så har maskinen varit kall, alternativt dammig? För allt jag gjorde dan innan var att spela, stänga av och dra ur kontakten.

Hade man vetat att sånt kunde ske, så skulle jag köpt ett USB minne ifrån Komplett när de sålde ut dom för 10:- ^^

Lars Jensens bild

"Spel var ändå bäst när dom var på kassett. Gamla goda tiden."

Som också blev paj ibland när batteriet i kassetten gav upp. Jag förlorade t.ex. Dragon Warrior-sparning på grund av det.

Men det är surt. Min ena raid-disk pajade på datorn och jag förlorade mina Oblivion-sparfiler (120 timmar). Jag blev jätteledsen. Och sen spelade jag om det. Och hade jätteroligt. Men visst. Det är surt att bli av med sparfiler.

TTVs bild

the_juice skrev:
Otroligt synd, vad hände?

The_juice! Trevligt att se dig här! :beer:

the_juices bild

TTV skrev:
Trevligt att se dig här!

Tack! Kul att vara här också!

KidCactuss bild

Det är därför man tar backup på sparfilerna. ;) Åtminstone på de som det faktiskt är möjligt, vissa är ju korkat nog kopieringsskyddade.

VodkaCitrons bild

:( Läs nederst i inlägget.

Strafers bild

Jag hoppas min MGS4 save blir korrupt så jag får spela igen.

Ollebros bild

Tråkigt Vodka! lämna in den på lagning säger jag.

VodkaCitrons bild

Ollebro skrev:
Tråkigt Vodka! lämna in den på lagning säger jag.

=/ Det jag helst inte vill göra. Men vart kan man lämna in den? Sony lär nog inte uppskatta den tack vare det japanska serienumret. Sen är den bara "4mån gammal", men FF ED är väll tillverkad sent 2009, så ingen garanti?

Vad jag tror är felet, så har väll strömomvandlar grunkan i maskinen har pajat? Då min PS3a, vanligtvis bara klarar av 110V, känns som att den får lite mycket ström nu.

Ollebros bild

VodkaCitron skrev:
Då min PS3a, vanligtvis bara klarar av 110V, känns som att den får lite mycket ström nu.

den skall klara vårat system. ps3an är regionsfri på alla sätt.
VodkaCitron skrev:
Sen är den bara "4mån gammal", men FF ED är väll tillverkad sent 2009, så ingen garanti?

du har inte garanti, kanske hos butiken om du köpte den hos en sådan men det är billigare att laga den själv i sverige.
VodkaCitron skrev:
=/ Det jag helst inte vill göra. Men vart kan man lämna in den? Sony lär nog inte uppskatta den tack vare det japanska serienumret.

ring och fråga sony. de är ju inte du som haft sönder den så de skall enligt svensk lag ersätta dig. du kommer nog dock få en annan då. svart basic ps3a som vi andra har tyvärr.
enda alternativet är att lämna in den på lagning på närmaste ställe som lagar konsoler.

VodkaCitrons bild

Ollebro skrev:
den skall klara vårat system. ps3an är regionsfri på alla sätt.

Hur menar du? Den är ju allt förutom regionsfri. Blueray, DVD, Ps1, spänning, strömkabel. Min PS3a kör på 110V eftersom den är gjord i Japan. Om nu omvandlingen av strömmen nu är trasig så innebär det ju att min PS3 blir grillad? I och med att den funkar ibland, speciellt när den inte varit på mer än 30minuter. Kabeln sprakar ju som sagt när man sätter in den också.

Kanske bara räcker att köpa en adapter? Säkert billigare också.

KidCactuss bild

VodkaCitron skrev:
Min PS3a kör på 110V eftersom den är gjord i Japan.

Nej det gör den inte. Transformatorn i alla PS3:or tar emot 110-240 volt, att din är köpt från Japan spelar ingen roll, alla i hela världen är likadana.

VodkaCitrons bild

KidCactus skrev:
Transformatorn i alla PS3:or tar emot 110-240 volt, att din är köpt från Japan spelar ingen roll, alla i hela världen är likadana.

Hmm varför står det i så fall 110V på japanska maskiner, 220V på amerikanska and so on?

Jag menar ju om nu transformatorn är trasig, är inte min PS3a en 110V då?

Ollebros bild

VodkaCitron skrev:
Hmm varför står det i så fall 110V på japanska maskiner, 220V på amerikanska and so on?

Cactus Amerikanska PS3a funkar utmärkt trotts deras 110V system. den skall fungera överallt. klart det står 110V på förpackningen men det är ju för vad som gäller där.

möjligt att transformatorn är sönder med det har garanterat inte med vår spänning att göra.

KidCactuss bild

VodkaCitron skrev:
Hmm varför står det i så fall 110V på japanska maskiner, 220V på amerikanska and so on?

Det får du fråga Sony om (USA kör dock också 110 v). Men det är bara text och inget mer.

VodkaCitron skrev:
Jag menar ju om nu transformatorn är trasig, är inte min PS3a en 110V då?

Näe. Jag tror inte du riktigt förstår. PS3:ans powersupply är som sagt likadan i hela världen, och klarar 100-240 volt och både 50 och 60 Hz. Med andra ord spelar det ingen roll var i världen du kopplar in den.

Ollebro skrev:
möjligt att transformatorn är sönder med det har garanterat inte med vår spänning att göra.

Exakt. Visst kan PSU:n vara trasig, men hade den varit det hade PS3:an knappast startat alls.

Med tanke på att du kunde får igång den en stund genom att återställa filsystemet så lutar det ju fortfarande åt att din disk inte fungerar till 100 %.

Ollebros bild

låter PS3an konstigt? om hårddisken skär sig så hör man det.

VodkaCitrons bild

Key :p

Nope, allt är som vanligt, det ända som skiljer sig från det vanliga är att maskinen snabbt blir varm, fryser/vägrar ladda och kontakten sprakar.

VodkaCitrons bild

KidCactus skrev:
lutar det ju fortfarande åt att din disk inte fungerar till 100 %.

Uteslutit hårddisken, då jag testat med en annan.

Även om jag kör igång ps3an utan hårddisk så blixtrar ju kontaktjacket till när man kör in konsolen... Så? Det måste väll vara något elfel ändå, med spänning eller något mumbo jumbo.

Om man räknar bort hårddisk,mjukvara. Vad kan då vara felet?

Skada, glapp? Jag drar oftast förvisso ur konsolen utan att trycka off, eftersom jag e lite dum, koffein, heter vodka och allt sånt där. (plus att det tog mig 4månader innan jag fattade att man ska hålla in on/off knappen i 1minut innan den stängs av)

KidCactuss bild

Ja har du stängt av den varje gång genom att dra ut strömkabeln när den är igång så är jag inte det minsta förvånad att den till slut har gått sönder, det är ju inte precis ett optimalt sätt stänga av elektriska saker.

Ett tips: stänger av gör man enklast med handkontrollen, genom att hålla in PS-knappen.

Ollebros bild

bytt HDD ännu?

VodkaCitrons bild

Ollebro skrev:
bytt HDD ännu?

Aa, men det är inte det. Något glapp eftersom jag stängt av konsolen utan att trycka off :p Den ligger nedpackad nu =( Kommer ta skit lång tid att fixa. 1000:- plus e för mycket, fixar Ps3an när det är mer lättillgängligt.

Ollebros bild

priset kommer inte gå ned tyvärr. systemet har ju faktiskt funnits i 5 år nu så om det är någongång det är billigt är det nog just nu.

VodkaCitrons bild

Ollebro skrev:
priset kommer inte gå ned tyvärr. systemet har ju faktiskt funnits i 5 år nu så om det är någongång det är billigt är det nog just nu.

Men... lämna in den i ett sketet lager och ska betala MINST 1000:- för att få ett glapp fel fixat och om de inte hittar felet så blir de 350:-

Pff ingen mening att gå dit i överhuvudtaget liksom. Just nu "går det" inte att laga en PS3a i mina ögon så.. what to do. Köper väll en ny PS3a senare om det inte händer något nytt på den fronten.

Vargavakas bild

Fast det känns ganska rimligt att en reparatör frågar ersättning för att ta sig an ett uppdrag. Hans arbetstid kostar ju pengar oavsett huruvida felet går att laga eller inte. Huruvida 1000SEK är rimligt för ett reparationsjobb går att tvista om men om du vill ha den lagad måste du nog acceptera att det sitter ett minimipris på jobbet oavsett resultat.

Ollebros bild

Vargavaka skrev:
1000SEK är rimligt för ett reparationsjobb går att tvista om

killens kostnad är nog 350kr, delarna till en ps3a är dyra.

Skriv ny kommentar

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas publikt.
CAPTCHA
Fyll i texten från bilden för att bevisa att du inte är en maskin.
Copyright Skillpoint™     Chefredaktör: Sebastian Magnusson
Inget material på sajten får kopieras utan tillstånd.