Nick: VodkaCitron

Blogg - VodkaCitron - lör 25 augusti 2012, kl 22.33

Anledningen bakom nicket.
Varför kallar den här personen sig för VodkaCitron? Är han en alkoholist? Jaså... Han har en nykterist? Men varför kalla sig för det då?

Ja... Det är väll det man oftast få höra när nån främling ser ens användarnamn eftersom de förväntar sig att man ska vara en sån som dricker varje helg. Men sen blir ju folk oftast väldigt sarkastiska och chockskadade när man säger att man inte dricker!

Men det hela började i och med att man fick en Xbox tillsammans med Xbox-live som det hete. Jag var ju trots allt väldigt ung och förstod mig inte riktigt på det här med nicknames över nätet, jag trodde att jag bara kunde ta mitt förnamn, Christian. Men det gick ju såklart icke! Så förslaget Christian_Lemon kom upp och det fick det bli, det är ju inget fel på citroner, det är smaskens ;)

Sen började man få på sig ännu fler användarnamn i och med att man skulle börja med Counterstrike 1.6 och Steam-nicket fick bli Matrix_Lemon. Nu är det inte så att jag direkt gillar filmtrilogin, utan det var mer att internet cafét som låg i innerstan hete så, där man ibland gick med polare, även om det här med lan på ett café var något helt "nytt".

Tiden gick lite och jag kallade mig Lemon på dom flesta ställena när man skulle spela.
Men sen ville min "trevliga" far dra in på krogen och ta en öl efter att vi sett på bio och jag följde med för en gång skull (oftast brukar jag bara vänta utomhus). Där fick jag se Absolut Vodka-flaskorna för första gången, stående på rad i alla möjliga färger så att det formade en regnbåge. Då fick jag såklart syn på citron-versionen och där ifrån ändrades lemon till citron och Vodka fick stå framför eftersom jag tyckte det var rätt coolt. Jag var ju även i den åldern som tänkte "åh det där ska jag dricka när jag blir stor".

Sen dess har mina nick överallt varit VodkaCitron och det slog mest igenom i och med att jag började spela klanmatcher på ett ställe som heter Cybertown. Vilket då är "laserspel med pistoler och väst" likt Lazertown, som nog fler känner igen. Jag och polarna var beroende av stället och åkte in så fort vi hade lov eller hade helg i princip. Man fick även lappar varje gång där nicket stod tillsammans med all statistik, så nicket var ju verkligen livsviktigt. Där spenderades det 10.000tals kronor under en strecka på några år, det slutade med att åtminstone jag blev inlånad till deras bästa klan (där personalen spelar i). Men utöver det så körde jag även min prao på stället i två veckor!

Och där blev man såklart bara kallad Vodka av alla man kände på plats. Nicket spred som en löpeld i och med att man började lira CS 1.6 åter igen på en mer seriös skala med klan och vad allt hette. Man körde även med klasskamraterna vilket resulterade i att man även kunde bli kallad för Vodka även där i skolan!

Nu har nicket följt med mig i över halva livet och jag ser inte på namnet som om det har något med sprit att göra i överhuvudtaget, jag tänker inte på det. Det är bara mitt namn helt enkelt, säger någon Vodka så reagerar jag såklart! I och med att man sen blev nykterist när man blev äldre och nu får börja dricka så har det även sin charm. För det gör ju namnet även riktigt ironiskt ;)

Sen får man se hur länge man orkar glida runt och kalla sig så, men jag förväntar väll mig att bära på det livet ut, men kommer mer och mer låta som en alkis när åren går! Men hey! Jag har ju lyckats att få det namnet på min namnbricka till ett av Sveriges största konvent, så det ska nog inte vara problem, nu ska jag bara ta och söka jobb med min vodkacitron mejladress, eller kanske inte :)

Absolut – för män som kan sätta gränser // Yrrol

Räddar Östermalmare I The Last Guy. Kom Hit Era Snobbjävlar! Twitter: _VodkaCitron_ 12/17/2011 - 08:32

Skriv ny kommentar

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas publikt.
CAPTCHA
Fyll i texten från bilden för att bevisa att du inte är en maskin.
Copyright Skillpoint™     Chefredaktör: Sebastian Magnusson
Inget material på sajten får kopieras utan tillstånd.