Spelåret 2013 - Vodkas val

Blogg - VodkaCitron - fre 11 januari 2013, kl 23.20

Då var det dags igen! Här presenteras en lista över de spelen jag ser fram emot mest under det kommande året! Förvisso finns många titlar med på spelen som egentligen skulle vara ute i butikerna redan under 2012, men nu har det blivit massa ändringar kring datumen, så dom får dyka upp i listan ännu en gång! Nintendo blir tyvärr uteslutet det här året, eftersom att det inte direkt görs några Nintendo Wii/Nintendo DS spel längre som är värt att resa ögonbrynet över. Men först på listan, och det spelet som kommer införskaffas allra tidigast i år är


Ni no Kuni
Släppdatum: 1:a Februari
Det underbara äventyret i Ghibli universumet börjar väldigt snart och kommer förmodligen bli ett av de bästa spelupplevelserna man fått ta del av den här generationen! Nu har man fått se fler trailers, fått sätta händerna på demot, först ute på olika event men nu går det också att spela i hemmet, nedladdningsbart från PSN! Är nu stolt medlem i Namco Bandai teamet och är lugnt inte den enda som pushar för spelet och ser verkligen fram emot det! Wizard's Edition utgåvan bokad självfallet!

South Park – The Stick of Truth
Släppdatum: 5:e Mars
Eftersom jag är ett stort South Park-fan som även kan cirka 50% av quotsen ifrån serien utantill, så lär jag uppskatta detta som mycket väl kan komma att bli mitt första South Park-spel. Skaparna av serien har varit med när de skapat spelet så även om det är rent tekniskt dåligt när det kommer till gameplay så lär man ändå uppskatta dialogerna och karaktärerna. Ser fram emot att tåga iväg med Cartman, Stan, Kyle, Kenny och förmodligen... Butters på nya äventyr! Nu vet vi alla att det inte går speciellt bra för THQ vilket förmodligen sköt på släppdatumet första gången och jag hoppas verkligen inte att spelet kommer bli försenat ytterligare än så! Jag behöver min dos av South Park!

Naruto Ultimate Ninja Storm 3
Släppdatum: 8:e Mars
Nu är vi här igen och det var inte längesen vi fick en titel ur serien, faktiskt så var det exakt ett år sedan! Men jag är hypad ännu en gång! Men häftiga spelbara Jinchuurikis och blodtörsta seven swordsmen of mist, så har spelserien aldrig känts hetare tidigare! Självklart kommer jag sträva ännu en gång för att nå topplistorna, tidigare i Naruto Generation så var jag rankad 200 bland statistiken och var en av dom bästa spelarna i landet, skryta lite får man ;3 I och med min inblandning med Namco Bandai så ska jag även försöka dra igång en seriös turnering här i Sverige, med priser direkt från Londonkontrotet, vart, när och hur återblir att se! Blir självklart tvungen att boka någon sorts utgåva och bokningen föll för Will of Fire Edition, vilket kommer stå tjusigt bredvid Naruto Storm 2 samlarutgåvan!

Metal Gear Rising – Revengeance
Släppdatum: 22:a Februari
Jag har inte gett mig in i Metal Gear världen ännu, men när den här titeln släpps så börjar det bli dags! Utvecklat av Platinum Games som har gått och blivit en av mina absoluta favoritutvecklare tack vare det super roliga spelet Bayonetta. Tur nog så ser det här spelet ut att bli i samma veva, det mesta går ut på gameplay och det är något som går hem hos mig! Jag har även fått tillfället att bekanta mig med Raiden tack vare karaktär-roostern i All-Stars Battle Royale som har lämnat mig intrycket att han kommer bli riktigt rolig att kontrollera. Jag hoppas att det här sidospåret till serien kommer blomstra ut i framtiden och inte bara vara något som finns där som en standalone titel.

Hatsune Miku -Project DIVA- F
Släppdatum: 7:e Mars (Japan enbart än så länge)
Jag måste erkänna, det finns inte direkt många musikspel som jag egentligen gillar. Men jag har lärt mig att föredra spel som Taiko Tatsujin, Beat Agents med mera och nu råkar Hatsune Miku vara ett liknande spel. Sen har jag en förkärlek till Hatsune själv, vilket många andra även har, kanske inte är ett så stort fan i hennes utseende eller så, men jag är väldigt imponerad över det folket har lyckats göra med programmet. Sen har jag även två av hennes CD-skivor vilket är rätt så poppigt och underhållande på ett väldigt glatt sätt, så skulle inte göra mig något om jag fick höra dom åter på en spelkonsol! Nu när hon inte längre är exklusiv till PSP. Import? Det kanske man måste behöva göra.

Kingdom Hearts HD 1.5 Re MIX
Släppdatum: 14:e Mars (Japan enbart än så länge)
Äntligen ska Kingdom Hearts släppas till PlayStation 3:an, wooho! Nu rör det sig enbart av en remake, men för mig som aldrig har rört serien sen tidigare så duger det riktigt bra, speciellt eftersom att dom tidigare Disney-filmerna finns med i spelet vilket är det enda jag bryr mig om egentligen. Vi får även hoppas att spelet kommer släppas utanför Japan, visst går det att importera men vill man verkligen köra spelet med japanska röster? Det känns bara fel. Helst ska vi få en PALversion som även har svenska röster, så att man kan uppleva barnminnena på rätt sätt!

Dark Souls II
Släppdatum: Okänt/2013
Demon soul's var en värld som tog över min kärlek för en helt ny genre som var olik dom andra JRPG-spelen jag har spelat sen tidigare. Utmanande, trail and error och enormt roligt, i en värld som man inte vet mycket om alls utan man får helt enkelt ta reda på allt själv. Så efter det underbara äventyret så bar det över till Dark Souls vilket även det var helt magnifikt och kändes ännu mörkare än det tidigare spelet. Poff så blev dom här spelen ett par av mina favoriter och nu nalkas det en ytterligare uppföljare! Finns inte mycket att prata om eller säga rent generellt, men jag hoppas verkligen att det kommer likna sina företrädare och inte bli något eget. Vad vi kan tolka av trailern är att spelet förmodligen utspelar sig innan Dark Souls, när staden fortfarande blomstrade av liv, men det är riktigt osäkert.

Final Fantasy XIV Online: A Realm Reborn
Släppdatum: Okänt/2013
Äntligen, som jag har väntat! Nu vankas Final Fantasy XIV in på Playstation 3:an, vilket var ett spel som jag hade förbokat under ett helt år, men spelet lades på is efter att PC-versionen blev som den blev. Jag är dock mer intresserad för konceptet än själva spelet, ett stort mmorpg som tar plats i Final Fantasy världen och går att spela på konsol? Count me in! Nu fanns förvisso XI till olika format, men det var ingen som intresserade mig då och var inget jag hann pröva för den delen heller, bortsett ifrån Tetramaster på PC:en.


Project Versus J

Släppdatum: Okänt/2013?
Är värt att nämna, kommer det i år? Förmodligen inte, men det är ingen som vet! Det här kommer iaf bli ett av de största spelen på Playstation 3, beroende på vilka karaktärer som dyker upp! Project Versus J är en ny version av deras populära Jump Stars titlar som finns till Nintendo DS. Här kommer man kunna slåss emot varandra som kända anime och manga karaktärer. Något läskigt är att det kommer vara i 3D och inte i 2D vilket var något som gjorde Ultimate Stars till ett av de bästa slåsspelen genom tiderna, där man kunde skapa sina egna karaktärer med hjälp av små serierutor. Men jag hoppas att spelet kommer bli bra och att det kommer hyfsat snart! *Host om nu Naruto är med och äldre karaktärer som Ichigo, Yagami, Yami. Yugi, och Maka med mera!

Det var dom spelen det! Nu är det ju så att vi inte har sett något från E3 eller andra mässor som Tokyo Gameshow, så det kan klart hända att det blir en part två av listan. Om nu spel skulle utannonseras som sen ska släppas under det senare halvåret.

Räddar Östermalmare I The Last Guy. Kom Hit Era Snobbjävlar! Twitter: _VodkaCitron_ 12/17/2011 - 08:32
Nate Travellers bild

Haha! Gissa om vi har olika smak. Det var inte ett enda spel på den där listan som var det minsta intressant för mig. Trots det har jag massor att se fram emot, så det är tur vi har en spelindustri som skapar spel så vi båda blir nöjda! :)

VodkaCitrons bild

Sant, det är skönt att det kommer tillräckligt med spel, så att varje person har ungefär sådär 10-20 nya titlar att lira varje år :) Finns även lite fler "mainstream"-titlar som jag är intresserad utav men inte lika mycket. Som nya DMC och Bioshock bland annat :)

Skriv ny kommentar

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas publikt.
CAPTCHA
Fyll i texten från bilden för att bevisa att du inte är en maskin.
Copyright Skillpoint™     Chefredaktör: Sebastian Magnusson
Inget material på sajten får kopieras utan tillstånd.