Vodka's Spelrum

Blogg - VodkaCitron - sön 25 september 2011, kl 22.09


Favorit Spelsektionen just nu där alla aktuella spel står staplade (PS3), tillsammans med en del retro, Xbox, PS2,GC, PSX

Utrustning
LG 32" LCD-TV 32LD350 (Full HD) med Wii sensorn plaserad uppe på i all sin prakt, vilket gör att TV:n ser ut att tillhöra något scifi universum. Wii:n står inkopplad strax bakom och gömmer sig, medan PS3 Slim Lightning utgåvan står tvärs över golvet. Har ju tyvärr slängt alla gamla möbler och har inte direkt fått tummen ur för att skaffa nya, så fort man har det gott om pengar så spenderas det oftast på annat i anime eller spelväg, helst någon dyr limited utgåva, eller möjligtvis något konvent. Planeras att inskaffa en TV-hylla med väggfäste för själva skärmen, samt ett Tritton/Astro
headset som man både kan använda till PS3an, film och datorn, mina nuvarande lurar har tyvärr gått sönder.

Spelförvaring
Det mesta står någorlunda fint staplat på en hylla från 90-talet, men det funkar än så länge bara att det börjar bli lite fullt, blir lite kaka på kaka. Jag är även rätt stolt över att ha varenda spel komplett i original boxarna. Sen köper jag då och då extra accesorer till konsolerna och det blir mer sånt desto äldre man blir. Exempelvis så hänger DS:en i en blå väska tillsammans med kablage och med en nyckelring som bär på två lösa DS kasetter så att man lätt kan bära med allt när man är ute på flykt. Men jag skulle iaf vilja uppgradera med ett hyllskåp som har en någorlunda bra belysning. Det är ju också klart att allt blir dammigt rätt fort eftersom det är uppställt på det sättet det är, så ibland får man ta en dag och damma av allt.

Stämning
Tja, jag ska inte klaga direkt, det är en yta där man knappt blir störd av saker runt omkring, dock har jag en fågel i rummet, men jag är van och gillar fågelsång. Har även ett plasttak strax utanför fönstret, så regnar de så får man en riktigt härlig stämning till spelandet då man hör smatter på taket vid sidan om. Rummet har förvisso dubbeltak då det har funnits vattenskador här i tidigare liv, så det blir lätt riktigt varmt om man sitter långa stunder framför konsolerna. Men speldelen skulle också behöva en riktig ordentlig makeover så fort plånboken samtycker. Nya hyllor, bättre belysning och så behövs rummet göras om allmänt då tapeterna har suttit där sen i mitten av 1900talet.

Bekvämlighet
Nej, eller jo. Det är riktigt bekvämt för MIG och som ensamspelare men har man besök så tja... Spelar liksom på samma ställe som jag vanligtvis sover på och saknar som sagt några riktiga möbler som stolar och bord. Visst, det är skönt att sitta i sängen bland kuddar och troll, men bör vara jobbigt att behöva sitta på golvet om man är besök, även om det är i samma nivå som med TV:en då den inte har en hylla än. Sen är det såklart skönt att ha ett fönstret bakom sig nu när det är varma tider och när de är kallt, tja då har man ju täcket :)

Utbud

Saknar en hel del och känner att jag åtminstone behöver sådär två hundra spel samt sex konsoler till innan jag känner mig mättad. Jag har iofs alla konsoler jag vill ha denna gen, Wii, PS3, DS Lite och har varit ägare till DS Phat och en Xbox 360 Halo Edition. Men har så få antal titlar och har knappt rört den bit jag skulle vilja utforska och spela Allt Playstation3 Relaterat
Allt Nintendo Wii Relaterat
Allt Nintendo 3DS Relaterat. Men försöker plocka på mig nu när spelen drar ner till 100-200:-. Känner även ett behov att äga en SNES igen och pröva på lite andra mer udda format, bland annat Wonderswan och alla dessa tuffa spel som finns där.

Tre godbitar


Naruto Shippuuden Ultimate Ninja Storm 2 Collectors Edition

Kom som en stor shock va? Nej, det är faktiskt inte en så bra utgåva, inte ens för oss Narutards. Men den var riktigt svår att få tag i då endast en butik i Sverige hade fått in utgåvan vad jag kunnat se, Spelbutiken. Vilket låg på en rätt fin summa och jag är skeptisk till affären helt och hållet. Men tillslut fann jag jag en för cirka 500:- på Amazon så där köptes den! Boxarten enligt mig är toksnygg och som samlare var det allt som egentligen behövdes, men utöver det så fick man ett litet numrerat cell-kort samt soundtrack och en kod där man låser upp Yondaime, som man ändå får senare i spelet gratis, så kortet är oskrapat förståss.


Mystical Ninja Starring Goemon
Kanske är ett rätt udda spel att ha som absoluta favorit, men de är det! Visst, Ocarina of Time är riktigt bra, A Link to the Past är dock ännu bättre, jag är en lika stor Zelda nörd som alla andra, men inget når upp till Goemon. Det är i princip en blandning mellan Mario 64 och Ocarina of Time som tar plats i Japan.


Playstation 3 Slim Lightning Edition
Min underbara konsol som man spenderat en halv förmögenhet på, eftersom det tog sån tid att man fick pengar och då hade den försvunnit ifrån hyllorna för länge sedan. Riktigt häftigt att äga en limited edition utgåva av en konsol, vilket jag aldrig gjort tidigare, om man inte räknar GameBoy Pocket Color Swedish Edition, som inte var riktigt så begränsad, då 2000st räckte väl åt alla gamers här i landet på den tiden.

Tre förlorade bitar


SNES
Något jag tog rätt hårt. Då fadern alltid sålde av det gamla när det var dags för nytt, SNES blev N64 på dess releasedag och den ville jag ändå ha, så när N64an kom rensades huvudet på minnerna man haft med SNES. Nu idag är det något så in i helvete trist, jag har inte spelat SNES spelen på 15år nu om inte mer och jag kan ju aldrig få tillbaka dom boxat med manual, eller i så fall får jag lägga ut en hel förmögenhet. Saknar alla guldkornen man hade.


Pocky & Rocky

Min absoluta favorit i denna genre (Shoot 'em up). Det absoluta trista med att jag blev tvungen att sälja av detta underbara lir är att spelet har gått och blivit "rare" åtminstone om man kollar på antingen tradera eller ebay där bara en kasset i spelbart skick kan gå på 400:- Och jag har dessutom inte ens sett ett enda koplett i mint skick, men det skulle nog jag ha just nu annars =/ Ajja det finns ju rom att spela, men det är inte lika roligt och på helt fel typ av konsoler. VC tack?


Zelda a Link to the Past

Ja, som jag nämde över så gillar jag detta spel skarpt, det är förmodligen på plats tre över mina absoluta favorit spel genom tiderna. Visst, det är inte så svårt att få en version av detta lir, det finns så många och spelet finns i princip tillgängligt på varje konsol Nintendo har kommit ut med. Men det är ganska svårt att ta tillfället i akt, tänker alltid att jag kommer köpa spelet senare, men det händer ju aldrig, kanske är dags snart! Man får väll hoppas på nån utgåva till Wii U eller 3DS.

Japp! Det e min spelsamling det!

Räddar Östermalmare I The Last Guy. Kom Hit Era Snobbjävlar! Twitter: _VodkaCitron_ 12/17/2011 - 08:32
Carefaces bild

Jag har Pocky och Rocky i utmärkt skick.. :X

Andreas Ljungströms bild

Ah, härligt inlägg! Jag belönar det med en plats på löpet. :)

OhNoSpywares bild

Kul läsning!

Jag är GALET avis på dina LBP2-spelstöd... :tired:

VodkaCitrons bild

Careface skrev:
Jag har Pocky och Rocky i utmärkt skick.

Hate you so much :~

Andreas Ljungström skrev:
Ah, härligt inlägg! Jag belönar det med en plats på löpet.

Tack :D :beer:

OhNoSpyware skrev:
Kul läsning!

Jag är GALET avis på dina LBP2-spelstöd...

Tack så mycket :) Jo, det var faktiskt värt att slänga ut 800:- och importera samlarutgåvan ^^ Dock så är stödet ungefär bara en träplanka med ett enda stort klistermärke, inga texturerer alls :/ Men snyggt och praktiskt ändå!

Skriv ny kommentar

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas publikt.
CAPTCHA
Fyll i texten från bilden för att bevisa att du inte är en maskin.
Copyright Skillpoint™     Chefredaktör: Sebastian Magnusson
Inget material på sajten får kopieras utan tillstånd.