Johan Eklunds blogg

Sju dagar att dö

Blogg - Johan Eklund - mån 22 september 2014, kl 14.15

När Day Z tog steget från att vara bara en ARMA-mod till ett eget spel hade jag storartade förväntningar på spelet. Survival-horror taget till sin kärna, där fokuset verkligen ligger på överlevnaden. Allt utspelandes i en större värld där utforskandet känns oändligt och man aldrig vet vem eller vilka man kommer stöta på.

Så blev man plötsligt sugen på ännu ett rollspel

Blogg - Johan Eklund - fre 4 juli 2014, kl 18.48

På rollspelsfronten är det väl mest Dragon Age: Inquisition som på något sätt hägrat i mitt medvetande i år. Trots allt har jag de senaste åren mer och mer fasat ur datorrollspelandet till fördel för klassiskt bordsrollspelande. Det senare ger mig så otroligt mycket mer, framför allt som spelledare då det ger mig ett kreativt utlopp jag annars inte får.

Snart släpps Neil Gaimans första spel, Wayward Manor

Blogg - Johan Eklund - mån 30 juni 2014, kl 19.26

Vissa av er kanske inte bekantat er med vem Neil Gaiman är och undrar varför jag för får mig att skriva om denna okända speldesigners obetydliga speldebut. Men faktum är att ingenting runt Neil Gaiman är obetydligt eller ovärt att uppmärksamma.

Spelkulturens cancersvulst

Blogg - Johan Eklund - tors 28 november 2013, kl 16.46

Även om jag ideologiskt stödjer den feministiska debatten inom spelkulturen så brukar jag sällan göra några större störtdykningar in i de kommentarsstrider som oundvikligen dyker upp som en direkt konsekvens när en ny artikel, krönika eller allmänt debattinlägg dyker upp. Glatt brukar jag bara dela med mig av dessa till vänner och bekanta istället och hoppas att de når så många som möjligt.

KlossCon - Ett spelkonvent i Umeå

Blogg - Johan Eklund - ons 13 november 2013, kl 01.25

Som de som följer Skillpoint troget vet så är jag engagerad i inte bara tv- och datorspel utan sysslar en hel del med både bräd- och rollspel av de gamla hederliga varianterna. Trots att Umeå är en speltokig stad med sjukt många spelrelaterade arrangemang med det populära Tv-spelsjam, ett flertal Lan och flertalet olika nördkonvent så har staden saknat ett riktigt ordentligt spelkonvent.

Det där med skräck och spel

Blogg - Johan Eklund - ons 30 oktober 2013, kl 20.28

Det är inte alltid de rena skräckspelen som lyckas skapa de läskigaste spelmomenten. Ibland är det spel med helt andra fokus som trots det lyckas skrämma skiten ur oss. Bokstavligen.

Den första gången jag fick uppleva det fenomenet var första gången jag spelade igenom Thief: The Dark Project. Det var ett spel där jag gärna pushade mig själv att bli bättre och klara av högre utmaningar.

Återvändandet

Blogg - Johan Eklund - fre 22 februari 2013, kl 15.32

Efter att ha skrivit klart min artikelserie Rollspelens Rötter blev jag lite sugen på att återvända till Elder Scrolls-världen. Det uppenbara valet vore ju Skyrim, med nysläppta expansioner och allt, men tanken föll tillbaka till Morrowind faktiskt. Skamligt nog spelade jag aldrig klart Morrowind. Eller ja, om man nu kan spela klart ett Elder Scrolls-spel.

Spel2.se återlanseras

Blogg - Johan Eklund - mån 3 december 2012, kl 20.22

När jag började som spelskribent 2005 var det tillsammans med ett gäng unga eldsjälar som höll på att sätta upp sin egen spelsajt, kallad Spel2.se. Det var en liten och härlig pöl på Internet full av kreativitet och inspiration.

Resident Evil-maraton

Blogg - Johan Eklund - ons 5 september 2012, kl 17.31

Det är dock inte jag som står för det, tro det eller ej, utan min sambo och hennes dotter som spelar igenom alla spelen i serien nu inför släppet av sjätte delen.

Läs om reflektionerna från min sambo kring genomspelningen på hennes blogg om ni är intresserade: http://skrackelfilm.blogspot.se/2012/09/resident-evil-tv-spelen-del-ett....

Sommaren är över...

Blogg - Johan Eklund - ons 29 augusti 2012, kl 16.49

...och lika bra är det med tanke på hur uselt väder det varit mestadels. Åtminstone här i Umeå.

Med sommarens slut följer nya tag, och ett behov av att ta tag i gamla trådar som hängt löst. Där ingår att avsluta min "hata mmon"-artikelserie, men även att ompublicera och skriva klart en sex år gammal artikelserie, "Rollspelsrötter".

Samt några hemliga privata projekt.

Copyright Skillpoint™     Chefredaktör: Sebastian Magnusson
Inget material på sajten får kopieras utan tillstånd.