Starfighter Johanssons blogg

15 frågor om SpeLinnea

Blogg - Starfighter Johansson - tis 9 januari 2018, kl 11.02

Jag fick ett mail från min kära sambo och tillika flickvän häromdagen som hävdade att följande frågor är något jag borde svara på. Jag tänkte "varför inte" och publicerar nu mina svar i bloggform, så hela världen får reda på vad @SpeLinnea är för en!

Hur träffades ni?

Fem intervjuer med fem bitpopartister

Blogg - Starfighter Johansson - ons 30 augusti 2017, kl 13.28

Jag gjorde ett fanzin för typ åtta år sedan som bland annat inkluderade bitpop. Eftersom de där intervjuerna (klart man intervjuar folk när man gör fanzin) aldrig blev lästa av särskilt många personer så tänkte jag att de lika gärna kunde få en stund till i rampljuset.

Representation eller kapitalisering på fördomar?

Blogg - Starfighter Johansson - mån 24 juli 2017, kl 12.50

Hur representerar man en människa? Ett första steg är väl att existera, gissar jag. När manusförfattarna skriver sina berättelser till spelen gör de olika val, medvetna som omedvetna, som till slut kommer att påverka hur konsumenterna tar emot produkten. En, tydligen, viktig ingrediens i den processen är att representera vissa typer av människor och grupper så att igenkänningsfaktorn höjs.

Starfighter kollade på E3 ändå den svaga jäveln

Blogg - Starfighter Johansson - tis 13 juni 2017, kl 20.44

Jag hade egentligen tänkt att skippa E3 i år eftersom jag inte längre aktivt skriver om spel. Jag tänkte spela PS2 och dricka läsk och skita i allt men sen ville min kära sambo se Microsofts presskonferens och så satt jag bredvid. Sen blev det att vi kollade Sonys och Nintendos också - samt kollade några lösa trailers folk tisslade och tasslade om.

En drös svårlyssnade punklåtar

Blogg - Starfighter Johansson - tors 9 mars 2017, kl 13.53

Det slog mig härförleden att jag fullkomligt tvärälskar svårlyssnad musik i nästan alla genrer, men om vi ska vara riktigt ärliga så är det sällan de extra galna och svårlyssnade spåren ens är punk.

Starfighters GOTY 2016

Blogg - Starfighter Johansson - mån 2 januari 2017, kl 10.04

I vanlig ordning har jag nästan uteslutande spelat spel från tidigare år under 2016 då jag som bekant är en del av Spelberget - en podcast som fokuserar på att spela spel som oklarade lagts på hög genom åren. Därför blir det inte en jättestor lista från mig den här gången, men jag har i alla fall tre givna kandidater.

Hur man löser en 4x4x4 som en 3x3x3!

Blogg - Starfighter Johansson - tors 10 november 2016, kl 19.58

En snabb liten video i ämnet för jag fick ett infall.

De 7 stegen för varje shoot 'em up

Blogg - Starfighter Johansson - tors 10 november 2016, kl 14.59

Alla spelar vi olika. Vissa har inget tålamod alls, andra har bråttom, några har inte tid att spela särskilt ofta och så vidare. Jag själv brukar inte dröja kvar vid ett och samma spel särskilt länge eftersom det alltid finns mer jag vill hinna testa innan jag dör. Men det finns sju steg jag alltid går igenom när andan faller på att spela ett shoot 'em up.

Kan ni fascister sluta vara så förbannat töntiga jämt?

Blogg - Starfighter Johansson - tis 1 november 2016, kl 10.47

De hatar invandrare. De omfamnar alla former av förvanskad statistik, myter och rykten för att legitimera sitt hat. De skrämmer upp varandra med påhittade skräckhistorier och blir argare och argare. De tänker att nu får det räcka, nu måste vi göra något. Så vad gör de? Går ut på internet.

Copyright Skillpoint™     Chefredaktör: Sebastian Magnusson
Inget material på sajten får kopieras utan tillstånd.