Tobias Jensens blogg

Jag behöver en ny spellista

Blogg - Tobias Jensen - tors 2 maj 2013, kl 21.53

Jag börjar tröttna på den musik som jag har liggandes på min spellista på Spotify (okej, jag har flera listor, men jag börjar lite less på just den som har det fantasirika namnet "Blandat") så då fick jag en briljant ide!

Lajvet Monitor Celestra

Blogg - Tobias Jensen - mån 8 april 2013, kl 16.13

Det har nu gått strax över en månad sedan jag satte mig in i Dobromil Dobos liv och leverne och mönstrade på rymdskeppet Monitor Celestra. Det är flera som har frågat mig om hur det var på lajvet och för dessa har jag försökt berätta så gott jag kunnat, men jag har även tänkt flera gånger att jag ska skriva ner mina tankar och upplevelser i bloggformat.

Årets första spel

Blogg - Tobias Jensen - sön 6 januari 2013, kl 18.56

Varje nyår bestämmer jag mig för att föra en lista över de spel som jag klarar under året, och det går inte många månader innan jag glömmer bort det. Men i år har jag ändå tänkt att försöka hålla på koll på min lista.

Fistful of Rupees

Blogg - Tobias Jensen - fre 10 augusti 2012, kl 18.48

Några av er har kanske redan sett webbserien Fistful of Rupees. För er som missat den så är ni in for a treat! För mig som älskar Zelda-spelen och dessutom är ett stort western-fan så är det här en mashup made in heaven. Jag älskar verkligen hur de lyckats fånga essensen i de båda fenomenen.

Nintendoreklam i mängder!

Blogg - Tobias Jensen - tis 1 maj 2012, kl 10.27

Jag längtar verkligen efter att någon gång åka tillbaka till Japan. Det är något med deras härliga skyltar, reklam, försäljare och de galna människorna som står utanför en butik och rappar deras erbjudande.

Därför är det med skräckblandad förtjusning som jag kollar på den här videon.

Miracle of Sound

Blogg - Tobias Jensen - sön 11 mars 2012, kl 11.45

Som de flesta nog vet vid det här laget så är jag extra förtjust i tv-spelsmusik. Jag har ju till och med en podcast som endast handlar om dessa fantastiska koncept. Tillsammans med Andreas Karlsson borta på gaminggrannar så kör vi varje vecka ett nytt avsnitt av Spelklassiker Musik ft. GamingGrannar.

Tim fånar sig

Blogg - Tobias Jensen - fre 2 mars 2012, kl 11.34

11 dagar kvar tills det inte längre går att donera pengar till Double Fines kickstart-projekt. Själv kunde jag inte hålla mig och sålde min själ med hull och hår. Jag räknade ut att genomsnitt summan än så länge är 34 dollar, vilket är ganska mycket. Under resans gång kommer vi få ta del av en hel del bakom-kulisserna material.

Så skapas konst

Blogg - Tobias Jensen - fre 24 februari 2012, kl 16.23

Den här videon har ingenting som helst med tv-spel att göra. Utan handlar istället om hur konstnären Peter Dahl målar en tavla och man får följa själva utvecklingen, bild för bild. Det kan verka tråkigt till en början, men tro mig det är riktigt fascinerande.

Cut-scenes from hell!

Blogg - Tobias Jensen - sön 19 februari 2012, kl 20.53

Har roat mig i helgen med att starta upp Yakuza 4 och sedan väntat och väntat och väntat..... och sedan väntat lite mer. Först tog det en halv evighet att installera spelet, men så är det med de flesta spelen på Playstation 3.

Jag har fått paket!

Blogg - Tobias Jensen - tis 7 februari 2012, kl 20.00

Ber om ursäkt för det burkiga och usla ljudet. Det är en ny videokamera som vi har testat och visserligen är bilden bra, men ljudet är under all kritik.

Copyright Skillpoint™     Chefredaktör: Sebastian Magnusson
Inget material på sajten får kopieras utan tillstånd.