Anders Brunlöfs bild
Inlägg: 716

Välkommen till vår officiella Skillpoint-tråd!

VAD?
En svensk tv-spelspodcast med inriktning på retro.
Samson (Move the bongos) och Anders Brunlöf spelar retrospel och rapporterar varje vecka vad vi tycker om spelen.

HUR?
Varje avsnitt snackar vi om vad vi spelat och presenterar kommande spel. Lyssnare uppmanas att spela de med så vi kan hålla dialog om spelen! Självklart kan man önska kommande spel. Skriv i tråden eller maila till kramkalas@retroresan.se

VARFÖR?

Spelbiblioteken bara växer men man missar lätt en gammal goding, här är en chans att komma ikapp och slippa stå som ett levande frågetecken när andra snackar om det.

VAR?
Vi kommer publicera varje avsnitt här i tråden, man kan också prenumerera via rss eller iTunes.

Vi har också en egen site på Retroresan.se

Målet är ingenting, resan är allt!

Retroresan.se | BITLÖF.se

Anders Brunlöfs bild
Inlägg: 716

..Och då kan jag väl passa på att posta senaste inlägget med en gång!

Cowabunga! (TMNT klart, Gunstar Heroes Start)

Då har vi gnetat oss genom hela den nintendoeska Turtleshistorian och leverear resultaten här. Vem är våra respektive favoritsköldpadda? Hur svårt är det att göra egna nun-chuks och framförallt: Hur sätter man pizzabetyg på pizzamastodonternas fyra främsta konnässörer? Svaren på dessa frågor och en rejäl sagostund är bara ett musklick bort.

Musik

* Dunderpatrullen – Klart grabben ska ha husvagn
* Spotify

Ladda ner
[Direktlänk] [iTunes]

Retroresan.se | BITLÖF.se

UfU__Xs bild
Inlägg: 935

Bra avsnitt (såklart) och om det är någon som ska få jämföra min barndom med den enda normala mat jag inte är mycket för (ostmacka alltså) så är det Samson.
Bra val av nästa spel också, håller nämligen på och sniglar mig igenom Gunstar Future Heroes till Gameboy Advance så förhoppningsvis kan jag kanske relatera till något ni tar upp. Och satan, riktigt bra spel alltså. På så många sätt. :love:

"HI! I LIKE SHORTS! THEY'RE COMFY AND EASY TO
WEAR!"

Move the Bongoss bild
Inlägg: 64

Nytt avsnitt ute nu!
Retroresan: Vilket jävla ös! (Gunstar Heroes klart, Gobliiins start)

Så har vi skjutit oss genom Treasures knastrande och smällande run n' gun-äventyr. Anders gör teaterreferenser medan Samson börjar diskutera driv och interaktionsdesign. Anders har också spelat vidare i Chrono Trigger och återger detta i sagostunden.

Musik
Unicorn Kid - 8 bytes

Direktlänk

Kletets bild
Inlägg: 1002

Dags att sparka lite liv i denna tråd.

Det senaste avsnittet var helt ohyggligt roligt och antagligen det mest urflippade avsnittet av dem alla (nu menar jag av de nyktra förstås ;) ). Eran berättelse av Tarmstorms spelsession var riktigt underhållande, likaså El_Kebabos son :D

Alltid roligt med Samsons imitationer, tidigare Luftens Hjältar och nu Krang och Hacke Hackspett som jag i efterhand märkte var kusligt likt. Sagostunden är även den på uppgång känner jag och det kan nog bli en riktigt angenäm historia till slut.

Ha't gött tillsvidare! :bigsmile:

Senast ändrad av Kletet, 10 oktober, 2010 - 20:04.

I can't remember to forget you.

Move the Bongoss bild
Inlägg: 64

Då har vi besökt Tibet, funderat existensiellt över tidens betydelse och kontemplerat självmord. Anders berättar om sin tragiska barndom där han inte har några varma minnen av den franska journalisten och dennes äventyr. Samson spolar kröken med halvlyckat resultat. Vidare har Anders knallat vidare i Chrono Trigger och nästa vecka ger vi oss på en ny sorts premiär med vår första Commodore 64-resa.

Direktlänk

Move the Bongoss bild
Inlägg: 64

Denna vecka blir det inget vanligt avsnitt. Av olika anledningar kommer vi inte gå genom Mayhem in Monsterland denna vecka – inte heller blir det någon sagostund. Däremot vill ingen av oss lämna er helt tomhänta och satte oss därför ner och bara snackade lite skit. Vi pratar svensk film, Gamex och punk bland annat. Nästa vecka blir det inte heller något vanligt avsnitt. Då kommer vi istället ha filmkväll och titta på Street Fighter från 1994. Häng med du med!

Direktlänk.

Move the Bongoss bild
Inlägg: 64

Premiär för filmkvällen! Anders och Samson tar hjälp sv Ludde från Svampriket och Tove från Svenska Dagbladet och tillsammans tittar de fyra på Street Fighter från 1994 med Jean Claude van Damme, Kylie Minogue Raul Julia med mera. Leta fram filmen, poppa lite popcorn och njut av ett märkligt specialavsnitt!

Länkar
Svampriket
Mitt liv som nörd (Toves blogg)

Direktlänk

Move the Bongoss bild
Inlägg: 64

Nytt avsnitt!

Retroresan: Skajjbläjschesh (Hook klart, Super Castlevania IV start)

Äntligen fredag och nytt avsnitt! Till denna vecka har vi betat av SNES-versionen av Hook, Peter Pans äventyr i vuxen ålder. Vi hanterar allt från barnskådisars framtid till motiverade ballonghopp. Sagostunden utgår denna vecka igen då Anders har legat i sjuksäng och tyckt synd om sig själv, men misströsta ej! Istället tar vi ett rejält snack om GameX-mässan i Kista och alla kramkalas som utspelade sig där.

Länkar
Blog 'Em Up

Musik
Raddox - Summon Freak

Direktlänk.

Stefan Norlanders bild
Inlägg: 54

Alltid lika trevligt när det kommer ett nytt avsnitt :)

Move the Bongoss bild
Inlägg: 64

Retroresan: Second Hand (Super Castlevania IV klart, The Smurfs (MD) start)

Så har vi spelat genom SNES-klassikern Super Castlevania IV. Vi har förlorat oss i stämningsfull musik, förunnats över teknisk excellens och dött. Många gånger.

Musik
Thermostatics - Reason
Spotify

Direktlänk.

Move the Bongoss bild
Inlägg: 64


Retroresan: Såg du Voodoosmurfen?

Så har vi smurfat färdigt veckans spel äntligen. Brunsmurf och Smurfsson avlägger rapport från ävntyren i Glömda skogens bland sarsparillöv och argsmurfar. Brunsmurf har dessutom fortsatt i sagosmurfen även denna vecka.

Länkar
Nyårsträffen i Malmö

Musik
Psilodump - The Somnambulist

Direktlänk

Move the Bongoss bild
Inlägg: 64

Skitsnack november 2010

Premiär för Skitsnack! I detta avsnitt snackar vi inte om något spel eller liknande utan pratar bara av oss om lite vad som helst. Denna gång blev det TV-serier vi gillar, Mixed Martial Arts och vår eviga linje i sanden: Nicolas Cage.

Direktlänk.

UfU__Xs bild
Inlägg: 935

The Somnambulist kan nog tamefan vara årets fetaste låt. Så förutom en bra podcast måste jag nu dessutom tacka för stundtals fantastiska musiktips. :beer:

"HI! I LIKE SHORTS! THEY'RE COMFY AND EASY TO
WEAR!"

Move the Bongoss bild
Inlägg: 64

Retroresan special: Sonic the Hedgehog

Till denna vecka slår vi på stort i en extralång specialare om den blå igelkotten. Vi avhandlar Sonic 1, Sonic 2, Sonic CD, Sonic 3, Sonic & Knuckles och givetvis avslutar vi med nysläppta Sonic 4 episode 1. Under resans gång diskuterar vi allt från attityd till Jawaläten. Sagostunden är också på plats och denna gång har Anders mött en gigant! Avsnittet klockar in över 3 timmar så det är bara att sätta igång om du ska hinna!

Musik
Dubmood – Toffelskater (2007 remix)
Spotify
MySpace
Wikipedia

Direktlänk.

Andreas Ljungströms bild
Inlägg: 4805

Move the Bongos skrev:
3 timmar så det är bara att sätta igång om du ska hinna!

Yes sir! :beer:

Anders Brunlöfs bild
Inlägg: 716

Nytt avsnitt:
Retroresan: I’ll buy that for a Dollar!

Så har vi tampats mot och med robotar i nutiden och framtiden, men frågan kvarstår fortfarande, Vem skulle vinna i en fight mellan Peter Wellers cyborg och Arnolds android? Sagostunden fortsätter också våra hjältar tampas både med Dalton och ett flertal Golems.

Direktlänk för nedladdning

Länkar
* Retry (spelträffen i malmö)
* Önska musik till Retry

Musik
* Machinae Supremacys hemsida
* Spotify-profil

Senast ändrad av Anders Brunlöf, 11 december, 2010 - 03:32.

Retroresan.se | BITLÖF.se

Anders Brunlöfs bild
Inlägg: 716

Nytt avsnitt:
Retroresan: Alltså fyfan vilken jävla bra musik!

Så har vi spelat klart Sunsofts Terminatorbesläktade rymdsaga i Journey to Silius. Vi pratar om turretfiender, finfina gammeldagsbossrum och hur ens hjärna kan ställa till det för en när man vant sig vid en grej och så plötsligt ändras det. Efter önskemål har vi också lyckats gå, om möjligt, ännu mer off-topic med allt från Gladiatorerna till skillnaden på en pizzeria och en pizza-restaurang.

Direktlänk för nedladdning

Länkar
Registrera dig för Spelträffen i Malmö
Info om spelträffen

Musik
Alex Wiklund – Whip the blip
MySpace

Retroresan.se | BITLÖF.se

Move the Bongoss bild
Inlägg: 64

Decemeber och året lider mot sitt slut, således bjuder vi nu på en slags årskrönika. Vi diskuterar musiken, filmerna, tv-serierna och spelen 2010. Självklart tangerar vi en viss urusel skådis på vägen också.

Direktlänk.

Move the Bongoss bild
Inlägg: 64

Retroresan special: Ninja!

Så har vårterminen dragit igång på allvar. Vi inleder med en riktig helkväll där vi grundligt går genom fyra spel. Temat för dagen är, som synes, Ninjor. Vi mäter spelens respektive ninjor med vår patenterade ninjometer, slår och hugger oss fram genom drivor av elaka lakejer och räddar världen, fästmöer och städer i slutändan. Dagens avsnitt klockar in strax under fyra timmar så bered er på en resa!

Länkar
Spelfokus 4

Musik
Vurez - Basilisk Run

Direktlänk.

Move the Bongoss bild
Inlägg: 64

I brist på det bruna lövet har Samson knåpat ihop en tävling istället.

Inspirerat av Angelica Norgren på Xboxflickan.se ska vi ha tävling i speedpaint. Du har 15 minuter på dig att återskapa ett Retroresanminne i Ms Paint eller motsvarande (inga lager, inga tuffa penslar).
Lägg upp bilden på valfri plats på nätet och kommentera med en länk nedan.

Anders och Samson agerar Jury och kommer välja ut vilket bidrag som kammar hem vinsten.

Och vad vinner man då? Jo ett finfint seriealbum betitlat “Teenage Mutant Hero Turtles – Den sista sanningen”.

Tävlingen stänger onsdagen den 2 februari.

Länkar
Paintbrush for Mac.

Direktlänk.

Retroresan tävlingsspecial: Turtles

Move the Bongoss bild
Inlägg: 64

Efter alla besvär med Anders teknik är vi tillbaka igen med ett het vanligt och enkelt avsnitt. Vi snackar om Jumping Flash! till Playstation och diskuterar plattformsspelen som de kunde sett ut om vi inte hade haft Super Mario 64. Vi pratar First Person Shooters, First Person Plattformers och First Person Acid.

Länkar
Smodcast
Boredome Slayers (JimmieStones podcast)

Musik
Brental floss – Ducktales With Lyrics (Moon Theme)

Direktlänk.

Move the Bongoss bild
Inlägg: 64

Retroresan: En fysisk historia

Grabbarna Grus har axlat rollen som orange hösäck och pusslat och hoppat sig genom Puggsy till Sega Mega Drive. Det blir en ovanligt lång och djupdykande analys av spelmotorsfysik i två dimensioner, Disneyeska vattenfärger och märkliga karaktärsdesignbeslut.

Länkar
Puggs in space

Musik
047 – Robopop

Direktlänk.

Move the Bongoss bild
Inlägg: 64

Retroresan: En syrlig syn

Efter att ha spenderat en vecka med krigets alla hemskheter behöver vi rensa hjärnan på alla spöken. Vad passar då bättre än att snacka av oss i ett nytt avsnitt av Retroresan? Vi synar Cannon Fodder i sömmarna och avlägger rapport.

Det har dock inte varit Anders vecka. Sagostunden fick utebli på grund av lite tekniskt strul och så fick han motvilligt ge med sig i veckans val av musik.

Länkar
War has never been so much fun

Musik
Hedlund & Kjellin – Pwn you gently

Direktlänk

Sundance Kids bild
Inlägg: 391

All heder åt Anders sagostund, men jag skulle väldigt gärna vilja ha en Anders & Samson sagostund. Där ni spelar samma spel på varsitt håll och sen återberättar sagan för oss lyssnare. Jag hade uppskattat det väldigt mycket, speciellt att också få höra Samsons stämma berätta en saga och inte bara Anders stämma. Om detta blir allt för tidskrävande för er förstår jag om ni avstår, men ni kan väl kolla på möjligheten? För Samson har väl inte spelat varenda rollspel i hela världen antar jag...

För vad jag förstått så har ingen av er spelat Terranigma. Jag har vid ett tidigare tillfälle tipsat om detta mycket förbisedda spel, så Terranigma hade varit ett förtjusande spel att få höra er ha en Sagostund om. 0:)

Harre gött!

jag bara dansa och dansa
men hon bara hon bara våldtog

Anders Brunlöfs bild
Inlägg: 716

Dags att rycka tag i detta igen..

Nytt avsnitt: Jävla aubergine!

Efter att ha rest oss upp ur underjorden, knatat oss genom jordelivet och ascenderat till himlen och där slutligen besegrat Medusa lämnar vi nu rapport från Kid Icarus. Vi har prutat priset på livsdryck, förvandlats till eggplantor och befriat förstenade älvor. I magins tecken bjuder vi även på den slutgiltiga finalen i Chrono trigger-sagostunden. Anders har sett eftertexterna och delar med sig av de sista timmarna. Som en bonus avslöjar vi redan nu vad som blir nästa saga!

Länkar
* Miners Dig Deep

Musik
* 4mat – Paper Dolls

Direktlänk för nedladdning

Retroresan.se | BITLÖF.se

Move the Bongoss bild
Inlägg: 64

Retroresan special: Varför Retro?

Anders ligger tyvärr och pratar med Gud genom den vita porslinstelefonen (han har kräksjuka) så istället bjöd Samson in Ludde Lundblad från Svampriket för att snacka lite om retrospelandets plats i kulturhistorian. Vi pratar om hur det är att vara pappa och försöka lära ungarna om spelvärldens vagga, om tv-spel som ett eventuellt skolämne och om att rita snoppar.

Musik
C246 – Super Mario Bros.

Direktlänk.

Move the Bongoss bild
Inlägg: 64

Retroresan: Vi är ju Gud

4.6 miljarder års utveckling har spelats och ska nu synas i fogarna. Vi har spelat E.V.O.: Search for Eden flera gånger nu och är här för att ge vår analys om vilka kreatur som faktiskt är bäst lämpade för överlevnad. Anders har också inlett sin nya sagostund med Planescape Torment och delar med sig av sina initiala intryck.

Musik
Desert Planet - Dragon bump
Spotify

Direktlänk.

Move the Bongoss bild
Inlägg: 64

Retroresan: Krajm siin invästigäjchön

Vi har luskat fram alla hemligheter och besökt alla Europas allra charmigaste platser i Broken Sword: Shadow of the Templars till PC. Anders har spelat specialversionen medan Samson har varit mer "old school". Vi diskuterar pusselromantik, matinéäventyr och modern soundtrackteknik och framförallt en hel drös med accenter.

Musik
Zedd - The Legend of Zelda

Direktlänk.

Anders Brunlöfs bild
Inlägg: 716

Nytt avsnitt i fredags:

Se upp för krukhönor!

Denna vecka testar vi ett nytt koncept. Det blir renodlad versusmatch mellan Virgin Interacive och Capcom i Aladdin mot Aladdin och underförstått Super Nintendo mot Sega Mega Drive. Vi spårar givetvis ur och behandlar vitt spridda områden såsom “Artisten som tidigare kallad sig för ‘Artisten som tidigare kallade sig för prince’” och Jönsonligan. Anders har också knatat vidare i Planescape Torment och berättar om vad han sett. Bered er på ett magiskt avsnitt.

Se upp med vad du gör
du bör tänka dig för
en främmande natt.

Musik:
Kirby Krackle – Up, Up, Down, Down

Direktlänk för nedladdning

Retroresan.se | BITLÖF.se

Move the Bongoss bild
Inlägg: 64

Gillar du Retroresan? Vill du visa det? Spendera några slantar i Retroshoppen vetja =)

Copyright Skillpoint™     Chefredaktör: Sebastian Magnusson
Inget material på sajten får kopieras utan tillstånd.