Bethesda stämmer Minecraft-skapare

Nyhet - Multi - mån 8 augusti 2011, kl 14.59

Markus Persson, mer känd som Notch, och allra kändast på grund av ett litet fenomen som kallas Minecraft har postat ett långt brev på sin blogg. Brevet kommer ifrån Bethesdas advokater som hävdar att Mojangs kommande spel Scrolls inkräktar på The Elder Scrolls som varumärke.

Så här låter det enligt Notch själv:
"Idag fick jag ett 15 sidor lång brev från en svensk advokatbyrå som kräver att vi slutar använda namnet Scrolls, att dem vill stämma oss (samt att de redan har betalat avgifter till den svenska domstolen) och att de dessutom kräver en hög med pengar redan innan de rättsliga förhandlingarna startar."

Notch har tidigare blivit kontaktad av Bethesda redan när han ansökte om namnet Scrolls och försökte då komma överens om en kompromiss där han dyrt och heligt lovade att aldrig sätta några bokstäver innan själva speltiteln för att slippa ytterligare och framtida trubbel. Men det här verkar alltså vara något Bethesdas advokater inte godtar med tanke på den aktuella stämningen.

Läs mer på Markus blogg.

Switch-peppen är hög! 10/25/2016 - 14:59
Make.Senses bild

Det är ju inte som att de har ensamrätt till ordet Scroll, eller? Kan Activision då stämma varje spel som använder Modern, Duty eller Warfare i sin titel?

Vad är det de är rädda för?

Sebastian Magnussons bild

Make.Sense skrev:
Vad är det de är rädda för?

They smell Minecraft money! :bigsmile:

UfU__Xs bild

Ibland blir jag så jävla trött på den här branschen...ganska ofta faktiskt. :tired:

Kletets bild

Bara en tidsfråga innan Bungie stämmer Beyoncé för hennes låt "Halo" då.

Johan Eklunds bild

Det där låter som klassisk amerikansk utpressnings-logik. Det finns inte en chans att det håller i svensk rätt. Speciellt när sådana där mål brukar ses som rätt svårdömda även i USA. Har för mig att jag läste nånstans nyligen att ett stort sådant här varumärkesmål just förlorades där i staterna. Så det här känns extremt tunnt. Men man antar att Bethesdas advokater måste stämma nån med jämna mellanrum för att bevisa sin rätt att existera och få lön.

TTVs bild

Haha, som svar på denna stämning har Notch nu utmanat Bethesda i Quake 3. De tre bästa spelarna ifrån Majong möter alltså dom tre bästa spelarna ifrån Bethesda.

Den som vinner får som dom vill. :bigsmile:

Om Bethesda accepterar denna utmaning är ju en annan sak men Notch får garanterat mycket bra PR i denna drama.

Skriv ny kommentar

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas publikt.
CAPTCHA
Fyll i texten från bilden för att bevisa att du inte är en maskin.
Copyright Skillpoint™     Chefredaktör: Sebastian Magnusson
Inget material på sajten får kopieras utan tillstånd.