Datum och pris med mera för Nintendo 3DS

Nyhet - Nintendo 3DS - ons 29 september 2010, kl 09.04

Nintendo meddelade pris och datum på 3DS under en presskonferens i Japan. Enheten kommer att släppas den 26 februari 2011 i Japan och någon gång under mars månad i USA och Europa.

Priset är satt till 25 000 yen, vilket motsvarar cirka 2000 kronor. Hur prissättningen kommer att se ut i USA och Europa gavs ingen information om.

Nintendo meddelade även att en Virtual Console-tjänst med Gameboy och Gameboy Color-spel kommer att finnas tillgänglig till 3DS. Den kommer även få tillgång till Mii-figurer och genom "Mii Studio" kan man dessutom omvandla sina fotografier till Mii-karaktärer.

3DS kommer vid släppet i Japan finnas i två färger, Cosmos Black och Aqua Blue. Här nedan följer en video som visar upp massvis med spel från konferensen.

Andreas Ljungströms bild

Får Gameboy och GB Advance-spelen en bra prissättning kommer det handlas som bara den. Jag hoppas att DSiWare följer med också, borde det väl göra antar jag. Verkar faktiskt dyka upp en del spännande där trots allt. I vilket fall, 3DS är ett givet köp. :beer:

Arseniks bild

Andreas Ljungström skrev:
Får Gameboy och GB Advance-spelen en bra prissättning kommer det handlas som bara den

Det kommer alltså inte handlas som bara den. Nintendo-spel och i synnerhet DS-spelen är det absolut mest överprissatta som finns inom spelbranschen.

Fleischers bild

@atlas fanboy! ;P

KidCactuss bild

Så det lär ju bli ca 2500+ kr här, eftersom en DSi kostar ca 1500 kr/15000 yen. Med andra ord så lär den nog när den släpps här kosta lika mycket som en PS3:a gör då.

Andreas Ljungströms bild

Arsenik skrev:
Det kommer alltså inte handlas som bara den.

För egen del kommer jag göra det om priset är rätt. Med tanke på att de riktigt bra GBA-spelen fortfarande kostar 250-400 spänn begagnade är jag inte främmande för att hosta upp en hundring eller till och med lite mer för de bästa liren till formatet.

Tobias Jensens bild

Andreas Ljungström skrev:
För egen del kommer jag göra det om priset är rätt. Med tanke på att de riktigt bra GBA-spelen fortfarande kostar 250-400 spänn begagnade är jag inte främmande för att hosta upp en hundring eller till och med lite mer för de bästa liren till formatet.

Om du istället för att köpa 10.000 stycken GBA-konsoler varje år så skulle du ha råd att köpa spelen också ;)

Andreas Ljungströms bild

Har uppdaterat nyheten med en video som visar upp lite spel till maskinen.

Arseniks bild

Konsolpriset i sig säger jag inte så mycket om. Det kommer nog kännas värt det.

Spelen kommer säkert kosta 5-600 i ordinariepris och det är fan löjligt. Överlag så är det konstigt att man har en sån prissättning som man har på spel. Vad är det som säger att Kane&Lynch ska kosta lika mycket som Red Dead Redemption? Jag tycker att man borde kunna i anpassa priset lite efter hållbarhet och nedlagd tid för produktionen. Visst finns det individuella avväganden och vissa kanske hatar RDR och älskar K&L men jag menar på ett mer generellt plan. Att en variant av upputsat Tetris kostar 450 till DS blir inte befogat i ljuset av att man får Halo Reach, RDR eller Killzone 2 för 700. Det är bara ett väldigt fåtal spel till DS som verkligen är värda fullpriset.

Andreas Ljungströms bild

Arsenik skrev:
5-600

Det vet vi inte än men det är inte helt omöjligt. DS och Wii-spelen är förvisso billigare än PS3 och 360-spel i nuläget men kan hålla med om att prissättningen när det gäller vissa titlar inte alltid är befogad.

Ollebros bild

en sådan här vill jag ha men jag klarar mig ett år till med min DS, troligtvis kommer en 3DS lite om några år eller så, för nu är den nästan lika ful som DS Phat

UfU__Xs bild

Jag vet inte, såg ju inga direkt måste ha titlar i trailern nintendo laddade upp och priset är eventuellt lite i överkant. Känner mig inte så såld än att jag måste ha en på release. Dessutom är den ju faktiskt rätt ful. :p

Arseniks bild

Jag kommer köpa två på releasen. Hoppas att de fortsätter att satsa på spel som är roliga att spela tillsammans. Jag hoppas på lite mer statistik i form av något liknande en dashboard eller liknande.

Marcus Toftedahls bild

Lite "besviken" att den inte släpps detta år, men glad ändå eftersom vi inte är så långt efter Japan och behöver vänta på släpp i sjuhundra månader här i Europa!

Sofia Hårds bild

Håller med Toftedahl om att det är tråkigt att den inte kommer i år, men det är ändå inte så långt till våren och när releasen mellan eu/jap är så nära blir det ju lätt att fixa en europeisk utan att behöva vänta ihjäl sig. Och det är bra, för jag är sååå taggad på 3DS.

niklas (megastorm)s bild

Det här är så wow nintendo!
Och jag läste någonstans att DSware spelen går att flytta över också.

prismas bild

Solklart köp på release :love:

VodkaCitrons bild

All Hail The Mighty Nintendo!

Så dom har alltså planerat att vi Europeer ska köpa 3DS i samband med Pokemon White/Black, där ser man!

Ska försöka häcka och sno åt mig nån extra fin 3DS ifrån Japan

Bara trailern visar 14spel jag vill ha :3

PS: Hint om ett extra spel i klippet.
1:50, Katsu (en av huvudkaraktärerna i taiko no tatsujin!!)

Make.Senses bild

Jag är både glad och besviken över release nästa året.
Det positiva är att då kommer jag defenitivt ha pengar.
Jag hade lätt kunnat fixa pengar till t.ex. November som vart alternativet annars, men då hade det vart lite tomt på kontot sen.

TTVs bild

2011 kommer bli hemsk för min plånbok. :tired:

Detta vill jag dock ha väldigt mycket.

Lance McClouds bild

Ser riktigt fint ut. Har dock hört störande nyheter att 3DS kommer vara regions låst. Hoppas det inte stämmer, men allt annat är full of win så det spelar ingen större roll.

Andreas Ljungströms bild

Verkar som att det skett ett missförstånd rörande 3DS Virtual Console-tjänst. Många källor har hävdat att man kommer att kunna ladda ner Advance-spel, så även vi, men detta verkar inte vara sant utan vi får nöja oss med vanliga GB och GB Color-spel. :cry:

Skriv ny kommentar

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas publikt.
CAPTCHA
Fyll i texten från bilden för att bevisa att du inte är en maskin.
Copyright Skillpoint™     Chefredaktör: Sebastian Magnusson
Inget material på sajten får kopieras utan tillstånd.