Dubbelt svenskt i Starcraft-final

Nyhet - PC - sön 8 maj 2011, kl 23.01

Det blev dubbla svenska segrar i helgens semifinaler i Starcraft 2-turneringen TeamLiquid StarLeague (TSL) 3.

Terran-spelaren Marcus Eklöf (ThorZaiN) visade upp stabilt spel när han på lördagen besegrade den Ukrainska spelaren Mihaylo Hayda (Kas) som spelar samma ras med 4-1 i en matcher. Dagen därpå tog Johan Lucchesi (Naniwa) ut Dennis Schneider (Hasuobs) med samma differential i en rafflande matchserie där de två Protoss-spelarna gjorde upp om den andra finalplatsen.

TSL är en av de, om inte den allra mest prestigefyllda Starcraft-turneringen utanför Sydkorea och prispotten till denna tredje säsong ligger på $15,000. För att ta sig till final har Marcus och Johan båda först kvalificerat sig via den öppna kvalificeringsproceduren där hundratals spelare prövade lyckan, för att sedan i slutspelet ta sig igenom den internationella eliten på sina respektive vägar till final.

Söndag den 15 Maj, klockan 20.00, möts de båda på TeamLiquids högkvarter i New York för att göra upp vem som skall gå hem med storvinsten. Matchen om bronsplaceringen spelas på lördagen dagen innan, samma tid. Alla matcher kommer att gå att följa i direktsändning på TeamLiquids kanal.

UfU__Xs bild

Detta ska bli sjukt spännande att se. Båda är (uppenbarligen) riktigt tighta spelare och har inte presterat annat än fantastiskt hela turneringen.

Dessutom kan jag inte låta bli att tycka att det är lite kul att alla koreaner man trodde på på förhand blivit totalt mosade. :bigsmile:

Vargavakas bild

Jo, det är inte illa pinkat av två (före den här turneringen) relativt okända spelare. Kul för dem båda :)

TTVs bild

Grym nyhet Varga. Kanske värt att nämna att vi (Jag, Varga, Ufu och kletet) oftast sitter i skillpoint-chatten (www.Skillpoint.se/chat) undertiden matcherna spelas och har allmänt trevligt, så där är man välkommen. :party:

TTVs bild

Haha den relativt stora och svenska e-sports hemsidan Rakaka.se smetar på att det är dubbelt svensks i finalen högst upp på deras sida.

I lol'd. :bigsmile:

Vargavakas bild

Ah, rakakaka: e-sportens version av aftonbladet ;)

Sebastian Magnussons bild

Oj shit, det såg ju verkligen ut EXAKT som Aftonbladet. P

TTVs bild

Vargavaka skrev:
Ah, rakakaka: e-sportens version av aftonbladet

Haha. Aldrig tänkt på faktiskt men nu när du säger det. :bigsmile:

shifts bild

TTV skrev:
Kanske värt att nämna att vi (Jag, Varga, Ufu och kletet)

Jag har vart med några gånger med :p

Kletets bild

Verkligen inte de deltagare som man på förhand trodde skulle göra upp i finalen. :p

Men det ska verkligen bli spännande att se på, även om jag ändå kan tycka mig se vem av de två som kommer att ta hem det. :bigsmile:

Skriv ny kommentar

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas publikt.
CAPTCHA
Fyll i texten från bilden för att bevisa att du inte är en maskin.
Copyright Skillpoint™     Chefredaktör: Sebastian Magnusson
Inget material på sajten får kopieras utan tillstånd.