Elder Scrolls blir Onlinerollspel

Nyhet - Multi - tors 3 maj 2012, kl 19.17

Ryktet dök upp för några år sedan i och med att Bethesda gav ut licensen för en onlineversion av deras populära Elder Scrolls-värld till dotterbolaget ZeniMax Online. Dock har man fram tills nu haft locket på och lite information om projektet har läckt ut. Men tvivlets tid är förbi avslöjar den välrenommerade speltidningen Game Informer i sitt kommande juni-nummer.

Elder Scrolls Online blir den inte alltför originella titeln och spelet påstås tillåta oss resa över hela Tamriel, från Elsweyr i söder till Skyrim i norr. Handlingen kommer att vara ny, men påminner vagt om temat i Oblivion. Daedra-prinsen Molag Bal planerar nämligen att sluka hela kontinenten och dra in den i sitt eget demoniska rike. Lite av en klassisk switcharoo med andra ord.

Bethesda och ZeniMax slår sig förstås för bröstet och hävdar att ambitionen är att göra det bästa onlinerollspel som gjorts. Vi har förstås hört sådana påståenden alltför ofta, men en sak vet jag; En av våra kollegor kissar nog på sig av upphetsning just nu.

Inte nog med att ingenting är bra eller dåligt, om inte tänkandet gör det så; utan ingenting är någonting alls, förutom i den utsträckning tänkandet har gjort det. 10/01/2012 - 22:04
Lars Jensens bild

Online-variant av Elder Scrolls är precis tvärt om vad spelets egentliga kärna är. Det är ett massivt rollspel utan idioter. Nu blir det istället ett massivt rollspel med idioter. Sådana finns det massor av.

Johan Eklunds bild

I used to be a soloplayer like you, then I took an arrow in the knee.

Sebastian Magnussons bild

I'm with Mr. Jensen.

Jag spelar och gillar flera MMO. Behöver inte mitt Elder Scrolls i det facket, det är en semester från livet där man bara vill leva sig bort, inte läsa "Lol n00b".

Johan Eklunds bild

Tänker inte argumentera mot er. Visst finns det skäl till oro om detta innebär att de slutar producera de vanliga rollspelen.

OhNoSpywares bild

Är ju inte samma studio bakom detta som bakom "de vanliga rollspelen" så det är nog ingen risk. De tjänar väl en hel del på de vanliga TES-spelen?

Jag är ruskigt skeptisk, men tänker inte avfärda det som skit innan jag sett mer. Nyfiken på hur de kommer hantera det. Den info som kommit från texten i GI gav inte så himla mycket ändå. Förutom att det ser ut som typ KoA: Reckoning.

VodkaCitrons bild

Elder Scrolls kanske skulle vara ett sofistikerat spel i onlineformat?
Jag minns ju att jag spelade Everquest 2, utan att ens se ett endaste svordom under det 1+året jag lirade, med en snittålder på cirka 30.
Men det kanske dog ut när WoW blev populärt?

Inte för att jag direkt bryr mig om Elder Scrolls 0:)
Men det hade varit bra att sprida ut MMO-spelarna ännu mer och Skyrim har ju åtminstone en väldigt hög fanbase.

Johan Eklunds bild

Etiketten i de flesta onlinerollspel var något bättre minst sagt, innan WoW tog genren till den stora massan, det är helt sant.

Azoghs bild

Själv ser jag fram emot det här projektet. Allting kommer dock att stå och falla på systemet dom väljer att implementera. Görs det som en WoW-klon, på samma sätt som SWTOR, Rift, Aeon och LOTRO till exempel valt att göra (Ja, jag vet att andra var före med systemet men WoW gjorde det till standard) så tror jag det kommer att bli platt fall. Det finns helt enkelt för många av dessa spel på marknaden nu för att kunna utmana på ett effektivt sätt.

Om det däremot kommer något nytt i detta spel, ett fräscht strids-system, något som bryter mot tank/dps/heal-kombon i samma uttjatade format, så kan det här bli precis hur stort som helst.

Hur det ter sig får vi förhoppningsvis en smak av när dom släpper sin första trailer, som jag har för mig har lovats pryda the internets ca klockan snart.

GuZs bild

"Hero Engine"
"The general art style is kind of like RIFT or Everquest 2"
"No first person view."
"The combat model will not be real time due to latency."
"No player housing."
"Hitting the level cap takes about 120 hours"
"Radiant AI will not be present."
"The game uses a hotbar to activate skills like other traditional MMOs."
"Saving the world from the awakening of ancient evil."
"You can't be a werewolf or vampire."
(exp-based leveling system)? <-- har svårt att se något annat i ett MMO.

...och mitt intresse är nere på noll. Vad är meningen med att göra ett TES Online om ni skalar bort seriens personlighet och ger oss ännu en generisk WoW-kopia? Hur kan de ens drömma om att spelet skall klara sig bra när jättar som Guild Wars 2 eller till och med TERA Online redan funnits ute på marknaden i mer än ett år?

Det här känns som något som kunde fungerat 2007, då de började utvecklingen, men som marknaden ser ut idag tror jag inte det finns plats för dem. Att kassera in lätta pengar på etablerade varumärken är ju inget nytt, men det känns extra tråkigt då det verkligen fanns potential.

...eller också så blir det helt fantastiskt. Avhåller mig ifrån några definitiva uttalanden tills vi får se mer.

Skriv ny kommentar

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas publikt.
CAPTCHA
Fyll i texten från bilden för att bevisa att du inte är en maskin.
Copyright Skillpoint™     Chefredaktör: Sebastian Magnusson
Inget material på sajten får kopieras utan tillstånd.