Euclideon släpper ny video på sin kontroversiella grafikmotor

Nyhet - Multi - tis 2 augusti 2011, kl 09.28

Företaget Euclideon dök upp i början av 2010 och påstod att de hade en voxel-teknologi som skulle få dagens polygonbaserade spelmotorer att framstå som antika. De presenterade teknologin med en föga imponerande video som trots att den stödde deras påståenden skapade stor skepticism och många ännu obesvarade frågor. Igår släppte Euclideon efter över ett års total tystnad ännu en demo-video på teknologin. Mer övertygande, men fortfarande med många frågetecken obesvarade.

Inte nog med att ingenting är bra eller dåligt, om inte tänkandet gör det så; utan ingenting är någonting alls, förutom i den utsträckning tänkandet har gjort det. 10/01/2012 - 22:04
Wh1spYs bild

Är väl inga frågetecken här, helt jävla genialiskt! :bigsmile: :party:

Achis bild

Eugh.. Låter imponerande, men tror inte det kommer bli någon större framgång. Frågan är ju hur dom har tänkt hantera animationer, gameplay, osv, alltså allt som inte har med själva "grafiken" att göra.

Ollebros bild

detta har de visat upp om och om igen sedan 2003 och det finns ännu inte ute för någon att använda.
Varporware kallar vi det.

Kletets bild

Jaha. Jag är inte särskilt insatt. Men att kolla på elefantstatyer, jord och konstiga djur formade i pyramider är knappast speciellt intressant. :tard:

Johan Eklunds bild

Minecraft "Notch" har väldigt relevant kritik mot motorn:

http://notch.tumblr.com/

Wh1spYs bild

Johan Eklund skrev:
Minecraft "Notch" har väldigt relevant kritik mot motorn:

http://notch.tumblr.com/


Han verkar kunnig, men hoppas han får en örfil när dom släpper det!! Moahaha. Skulle ju vara rätt najs om det skulle komma något sådant här! :bigsmile:

Antons bild

Några år gammalt men som nu fått ett nytt liv.
Det låter kanske intressant men hade det varit något att ha nu (och inte om ca 10 år) så hade det redan blivit jättestort. Jag väntar ett tag.

Make.Senses bild

Det är ingen tvekan om att detta riktigt. Det är riktigt och det är genialt och belastningen som uppstår när du renderar fram detta beror helt på din upplösning då det renderas en atom per pixel enligt någon magisk sökalgoritm och lite annat sheiße.

Australienska staten m.fl. står bakom finansieringen av projektet (det kan ni kolla upp om ni är skeptiska), och skulle videon vara fake så skulle det innebära att de ljugit för Australienska staten och massa Big shot-investerare. Som ni förstår är inte det något man vill.

Det mesta av det jag sagt står här, så ni får gärna läsa denna artikel på Kotaku.:
http://kotaku.com/5827192/euclideon-creator-swears-infinite-detail-is-no...

Dessutom ska denna demo ni ser vara gjort på en laptop, tänk er Intel Core 2 Duo och 512mb Grafik-stuk på Laptopen.
Det behöver inte vara så oerhört krävande. Nu är visserligen allt statiskt, men animationer behöver inte vara särskilt jobbiga heller. Arbetar motorn på det sätt som de säger, d.v.s. det renderas och visas en "atom" per pixel i skärmen (finns ingen anledning att inte tro på det) så har du inte särskilt mycket att rendera när något rör på sig, skärmupplösningen avgör helt.

Johan Eklunds bild

Make.Sense skrev:
Australienska staten m.fl. står bakom finansieringen av projektet (det kan ni kolla upp om ni är skeptiska), och skulle videon vara fake så skulle det innebära att de ljugit för Australienska staten och massa Big shot-investerare. Som ni förstår är inte det något man vill.

Din naivitet är bedårande. Vore inte första gången det hänt.

Som redan sagts, ja tekniken fungerar. Men det görs enorma tradeoffs för att det ska fungera, och tekniken lämpar sig inte för spel. Algoritmen handlar om att klona atomerna, vilket resulterar i repetitiva miljöer. Titta noga i demot på vad du faktiskt ser. Alla löv är samma löv, Alla gräs är samam gräs, alla strukturer är samma struktur. Man bygger inte spelmiljöer genom att återanvända samma objekt om och om igen.

Skriv ny kommentar

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas publikt.
CAPTCHA
Fyll i texten från bilden för att bevisa att du inte är en maskin.
Copyright Skillpoint™     Chefredaktör: Sebastian Magnusson
Inget material på sajten får kopieras utan tillstånd.