Frictional släpper utvecklingsverktygen till Amnesia

Nyhet - Multi - ons 15 september 2010, kl 12.50

För precis en vecka sedan släpptes Frictional Games senaste skräckspel Amnesia: The Dark Descent. Nu släpper man överraskande nog de verktyg man använt för att utveckla spelet, öppet och gratis, för att motivera fansen att modda spelet. Enligt Frictional går det både att göra sina egna små skräckhistorier med spelet samt om man har ambitionen och kunskapen en totalkonvertering. Kraftfulla verktyg med andra ord.

Verktygen går att ladda ned på hemsidan. Där finns också mer information om sådant som kan vara viktigt att tänka på. Verktygen är för Windows endast än så länge, men Mac och Linux-versioner är i antågande.

Man har också släppt en utvecklarvideo i samma veva. Dock ingenting som man ska se om man inte redan spelat igenom spelet då det innehåller en hel del spoilers.

Inte nog med att ingenting är bra eller dåligt, om inte tänkandet gör det så; utan ingenting är någonting alls, förutom i den utsträckning tänkandet har gjort det. 10/01/2012 - 22:04
Make.Senses bild

Jag gillar detta om jag ska vara ärlig. Jag har inte spelat spelet och kommer förmodligen inte att göra det, men att de släpper modverktyg. Det visar på bra initiativförmåga, och visst, en map editor är en grej, men som jag har förstått det är detta verktyg för ganska mycket mer.

Mycket bra initiativ.

Fuzzys bild

Lär inte heller spela spelet men tycker det låter som en bra, modern och ödmjuk inställning, där all den tid fans mer än gärna lägger ned erkänns - istället för som när den pga upphovsrättslig BS inte gör det.

spanjoars bild

Jag funderar på att köpa spelet. Mest för att jag vill stödja indie-spel och indie-utvecklare, men också för att det har fått så högt betyg på VÄLDIGT många hemsidor. Spelet har en Metacritic på 85. Väldigt imponerande :)

Skriv ny kommentar

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas publikt.
CAPTCHA
Fyll i texten från bilden för att bevisa att du inte är en maskin.
Copyright Skillpoint™     Chefredaktör: Sebastian Magnusson
Inget material på sajten får kopieras utan tillstånd.