Internet bojkottar förhandsbokningserbjudanden till Battlefield 3

Nyhet - Multi - tis 14 juni 2011, kl 19.22

Internet, eller snarare Reddit men det är nog bara en tidsfråga innan det sprider sig, kommer att bojkotta de förhandsbokningserbjudanden som EA har för Battlefield 3.

Det är paketet Physical Warfare Pack som upprör en nu ganska stor skara fans då det ger exklusiva vapen till de som förhandsbokar spelet, något som enligt initiativtagarna ska kvadda spelets balans. I ett direkt svar till frågor kring detta paket säger EA att innehållet i paketet var valt för att inte rubba spelets balans.

Den stora frågan som blir då är hur man ska tolka detta. Är paketet meningslösa vapen som har exakta kopior i annan skepnad som alla kan komma åt, eller är det faktiskt så att vapnen skiljer sig från de andra i spelet och därför rubbar balansen? Resultatet får vi nog se i oktober när spelet släpps.

Ni no Kuni blir nog det spelet jag kommer lägga ner mest tid på i år. 01/21/2013 - 11:11
spanjoars bild

Vapen som förhandsbokningsbonus är knappast någon nyhet.

Make.Senses bild

Det är EA som seepeear igen. De gjorde samma sak med Crysis 2, men där var det inget problem.

Ska vi se här, Crysis 2 Limited Editon som jag har liggandes här.
Det jag fick med där var Digital Camo till min Scar, en "unik" dog tag där det redan finns typ 200 att välja på, "Hologram Decoy", som man ändå låser upp lite senare och jag fick börja på rank 5, och för alla er som spelat t.ex. CoD så vet ni att Rank 5 kommer du till under dina första två matcher.

Så i Crysis 2 var detta inget problem, och jag tror inte det blir det i Battlefield 3 heller. Det som dock irriterar mig är att det finns exklusiva vapen, och förbokade du inte spelet kommer du aldrig kunna få dem. Så var det i det första Bad Company jag spelade på Xbox, hade du förbokat spelet hade du tillgång till en exklusiv sniper t.ex.
Problemet var att jag älskade det geväret (De hade en vecka då alla hade tillgång till alla vapen, oavsett nivå o.s.v.), men kunde jag någonsin låsa upp det? Nä. Sådant är oerhört irriterande, och det hoppas jag de inte drar i Battlefield 3 då det bara skulle förstöra en hel del.

Men detta är ju inte DICE som bestämmer, utan EA, men ändå.
Nu ska jag visserligen förboka spelet så jag har det i brevlådan när jag kommer hem den 25:e Oktober, men bara principen..

UfU__Xs bild

spanjoar skrev:
Vapen som förhandsbokningsbonus är knappast någon nyhet.

Men man kan ju ändå hoppas på att det inte är försent att reagera mot dårskapet. :p

Alexis Walléns bild

Jag tycker det är synd. Här har EA tillfället och visa att de är bättre än Activision med hästlängder, men istället slarvar de bort chansen. Istället blir de lika hatade som tidigare.

Vargavakas bild

Äh, det är väl bara ett steg till i utvecklingen att stycka upp och sälja spel i småbitar :~ Jag saknar nästan Super Nintendos kasetter för 8-900 kr. Det kändes i alla fall ärligt.

HybridTheWombats bild

Spelet i sig kommer ju inte vara helt förstört för dom som inte förbokar. Huvudsaken är att kartan finns tillgänglig även utan förbok, och det gör den ju.

Ingen reagerade på att Dragon Age delades upp i bitar.

miniRoachs bild

Poängen är väl lite att EA även "tvingar" folk att använda vissa butikskedjor för att få förbokningserbjudandet.

GuZs bild

HybridTheWombat skrev:
Ingen reagerade på att Dragon Age delades upp i bitar.

I DA:O var det ju inte så farligt men tvåan fick utstå en massa skit för alla förbokningskampanjer.

Sedan är det skillnad på ett single-player-spel där balansen inte spelar så stor roll.

HybridTheWombats bild

GuZ skrev:
I DA:O var det ju inte så farligt men tvåan fick utstå en massa skit för alla förbokningskampanjer.
Sedan är det skillnad på ett single-player-spel där balansen inte spelar så stor roll.

Jag har alltid förbokat mina spel av ren vana för att försäkra att jag har ett exemplar vid release. Hade vi pratat en Collectors Edition som kostar skjortan hade jag väl förstått det lite mer. Nu handlar det om en karta som finns att skaffa vid behov efter release, samt kosmetiska prylar och småbitar som inte kommer förändra spelupplevelsen för resterande som inte har. Eller har jag fel?

HybridTheWombats bild

Skriv ny kommentar

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas publikt.
CAPTCHA
Fyll i texten från bilden för att bevisa att du inte är en maskin.
Copyright Skillpoint™     Chefredaktör: Sebastian Magnusson
Inget material på sajten får kopieras utan tillstånd.