Kändis-turnering i Call of Duty

Nyhet - Multi - ons 23 oktober 2013, kl 12.14

I samband med lanseringen av Call of Duty: Ghosts så håller Activision en turnering på Inferno Online i Stockholm. Deltagarna är en tämligen brokig skara kändisar som folk som är mer populärkulturellt bevandrade än jag själv säkert känner till. I lite Körslaget-anda skall de plocka ihop varsitt lag, och vill man gå förbi och titta (istället för att spela nya Call of Duty själv) så är det öppet för allmänheten. Fullständiga pressreleasen - och deltagarlistan - återfinns nedan för den som gillar att grotta ned sig i detaljer.

Den 5 november lanseras Call of Duty®: GHOSTS, den tionde delen i spelföretaget Activisions enormt framgångsrika spelserie. Franchisen runt Call of Duty® har blivit ett populärkulturellt fenomen och över 100 miljoner människor världen över har spelat ett spel i Call of Duty-serien. I samband med lanseringen anordnar Activision en stor turnering där sex kända svenskar sätter ihop var sitt lag som kommer att tävla mot varandra i den första nordiska Call of Duty®: Ghosts-turneringen någonsin. Turneringen äger rum på lanseringsdagen mellan klockan 19.00 och 22.00 på Inferno Online, vid Odenplan i Stockholm.

Lagledare för de sex lagen blir rapparen Mange Schmidt, journalisten Quetzala Blanco, författaren Sigge Eklund, rapparen Ison Glasgow, Joakim "Beebop" Nybom från kultbandet Slagsmålsklubben och skådespelaren Matias Varela. Veckorna innan lanseringen kommer de att välja ut fyra lagmedlemmar vardera för att bilda ett så starkt team som möjligt för att vinna turneringen. Lagen kommer att duellera mot varandra i Call of Duty®: GHOSTS flerspelarläge och det lag som står som segrare i turneringen vinner 50 000 kronor att skänka till valfri välgörenhet.

Värd för turneringen blir ingen mindre än YouTube-fenomenet Tobias ”Tejbz” Öjerfalk, som gjort sig ett namn i spelvärlden och fått en trogen miljonpublik genom sina populära videor – där han bland annat flitigt kommenterat spelsekvenser från Call of Duty-serien på sitt eget speciella sätt. ”Tejbz” har även personligen coachat alla lagledarna och försett dem med tips för hur de snabbt ska bli så bra som möjligt på Call of Duty®.

Under turneringskvällen kommer Jesse Buchanan att finnas på plats från studion Infinity Ward, som ansvarat för spelutvecklingen av Call of Duty®: GHOSTS.

Inferno Online håller öppet för allmänheten under turneringen och alla är välkomna som publik i mån av plats i lokalen – så alla Call of Duty-fans rekommenderas att komma i tid!

Tobias “Tejbz” Öjerfalk
Ett svenskt YouTube-fenomen smed över 530 000 prenumeranter på sin kanal – bäst känd för att göra First Person Shooter-videor som han kommenterar på sitt eget speciella sätt. “Tejbz” har också fått sitt eget TV-program på Viaplay, Tejbz testar saker på S.

Mange Schimdt
Rappare som fick sitt stora genombrott när han gjorde svenska versioner av stora internationella hip-hop-hits. Han har nått stora framgångar med, bland andra, sin singel Glassigt som nådde förstaplatsen på Sommartoppen. Manges senaste album, Ensam bland alla vänner, släpptes i juni i år.

Quetzala Blanco
En journalist- och social medie-profil som jobbar som nöjesredaktör på Nyheter24. Där driver hon även sin framgångsrika blogg. Förutom bloggen är Quetzala Blanco väldigt aktiv på Twitter med sina dryga 7000 följare. Man kan också höra henne i den podcast om relationer som drivs tillsammans med Josefin Crafoord och Martin Blixt.

Sigge Eklund
Författare, journalist och Tv-producent som har gett ut flertalet böcker, skrivit för ett antal olika medier och producerat och skrivit manus för flera olika Tv-produktioner. Idag är han även välkänd för sin populära podcast, med omkring 200 000 lyssnare varje vecka, som han driver tillsammans med medieprofilen Alex Schulman.

Ison Glasgow
Ena halvan av den populära hip hop-duon Ison & Fille. Veteranerna släppte sitt debutalbum, Den svenska underjorden, år 2000 och 2012 vann deras singel Vi glider runt pris för bästa hip hop/soul vid P3 Guld-galan. Ison är även känd från juryn i X Factor på TV4.

Joakim "Beebop" Nybom
Leder Slagsmålsklubben som blivit något av ett kultfenomen, kända för sin datorspels-inspirerade musikstil med influenser från bland annat 80-talets spel. Namnet är en översättning av Chuck Palahnuiks bok Fight Club. Slagsmålsklubben har släppt fyra album.

Matias Varela
Skådespelare med en stor repertoar inom film och TV – idag kanske bäst känd från rollen som Jorge i filmatiseringen av Jens Lapidus bok, Snabba Cash. Filmen blev en enorm succé som sågs av fler än 110 000 bara under premiärhelgen. Matias är även välkänd för sin återkommande roll i TV-serien Arne Dahl.

Definitionen av glädje är försvinnande plattformar. 10/15/2013 - 16:30
Tobias Jensens bild

Du är inte ensam om att inte känna igen ett enda namn från listan av så kallade "kändisar". Men så är inte jag så bevandrad i Svenska kändislistor.

Skriv ny kommentar

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas publikt.
CAPTCHA
Fyll i texten från bilden för att bevisa att du inte är en maskin.
Copyright Skillpoint™     Chefredaktör: Sebastian Magnusson
Inget material på sajten får kopieras utan tillstånd.