Metroid Dread till 3DS?

Nyhet - Nintendo 3DS - mån 17 januari 2011, kl 12.39

Sedan många år tillbaka har det spekulerats om ett nytt DS-spel med titeln Metroid Dread. Nu ryktas det om att spelet återuppväckts från de döda och är på väg till 3DS istället. Via Twitter har den engelska mediapersonligheten Jonathan Ross nämligen hintat om att ett Metroid-spel kommer visas upp på onsdag under Nintendos tillställning i Amsterdam där Ross sannolikt kommer att närvara på ett eller annat sätt.

På en förfrågan och förhoppning om att ett nytt spel i serien ska avtäckas under eventet på onsdag svarade Ross med:

"I think you're going to be pleased then..."

Detta ska dock tas med en enorm nypa salt och även om undertecknad håller alla tummar som finns för att ryktet stämmer gör vi bäst i att inte hoppas på för mycket.

Switch-peppen är hög! 10/25/2016 - 14:59
Peter_Carrots bild

Tjoho, hoppas på att det blir i 2D

Andreas Ljungströms bild

Peter_Carrot skrev:
Tjoho, hoppas på att det blir i 2D

Samma här. En direkt uppföljare till Fusion håller jag tummarna för. Gillar dock morphball-pusslen från Prime-serien, skulle förmodligen göra sig bra med en 3D-effekt dessutom. De får gärna implementera dem och köra resten i 2D. Men annars finns det ju många teorier om vad det kan röra sig om.

Eftersom Metroid-serien firar 25-årsjubileum i år, precis som i fallet med Super Mario i fjol, kanske det kan vara en samling med de första spelen, eventuellt en remake på något av dem i stil med Zero Mission. Inte omöjligt att Retro Studios portar Metroid Prime eller att vi får en uppföljare av Metroid Prime Hunters, det sistnämnda vore väl iofs rätt trist. Jag tror dock allra mest på att det rör sig om en nedladdningsbar version av Metroid II: Return of Samus via Virtual Consoles Game Boy-avdelning dessvärre, alternativt ett falskt rykte. :p

Skriv ny kommentar

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas publikt.
CAPTCHA
Fyll i texten från bilden för att bevisa att du inte är en maskin.
Copyright Skillpoint™     Chefredaktör: Sebastian Magnusson
Inget material på sajten får kopieras utan tillstånd.