Minecraft-skapare utannonserar nytt spel

Nyhet - PC - ons 2 mars 2011, kl 10.05

Scrolls som titeln lyder är ett brädspelsaktigt kortspel och ett stort kliv ifrån Mojangs första spel Minecraft. Spelet utvecklas av Markus "Notch" Persson och Jacob Porser men de får hjälp av Jerry Holkins, känd från Penny-Arcade, och den talangfulle designern Junkboy.

Spelfältet har mycket gemensamt med ett schackbräde där man placerar ut sina "scrolls" (spelkorten). Målet är att ta sig igenom motspelarens försvar och döda dennes "kung". Korthögarna blandas inför varje nytt spel vilket ger olika och oväntade utgångar vid varje speltillfälle. Man kommer också att kunna byta och sälja sina "scrolls" med andra spelare i spelets onlinebutik.

En alpha-version av spelet är tänkt att släppas i slutet av året med en efterföljande beta-version och båda kommer vara gratis att ladda ner. Men även om fokuset ligger på online och multiplayer kommer det inkluderas ett enspelarläge för de som hellre spelar själva. Mojang letar redan sponsorer för att starta världsmästerskap och stora ligor i samband med att spelet är färdigutvecklat.

Läs mer på spelets nyöppnade hemsida.

Switch-peppen är hög! 10/25/2016 - 14:59
Make.Senses bild

Vad sägs om att faktiskt göra färdigt och fixa Minecraft innan något nytt påbörjas?

Ollebros bild

det där lät ganska intressant faktiskt. alltid gillat kortspel men aldrig spelar dem då de aldrig finns andra med samma intresse i trakten.

VodkaCitrons bild

Haha. De med sina alfa och beta versioner ^^

Det är väll ett bra drag för "företaget", men jag själv är inte så sugen på en fullversion efter att ha spenderat massvis med timmar i en beta.

resumes bild

tycker i och för sig inte att de ska göra klart minecraft om det är i mån av att sluta lägga till nytt, dock borde han ha fler anställda än sina "8" så att folk kan på heltid uppdatera och förbättra minecraft

Skriv ny kommentar

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas publikt.
CAPTCHA
Fyll i texten från bilden för att bevisa att du inte är en maskin.
Copyright Skillpoint™     Chefredaktör: Sebastian Magnusson
Inget material på sajten får kopieras utan tillstånd.