Moore: "Nästa generation dröjer några år till"

Nyhet - Multi - tis 14 september 2010, kl 15.38

Peter Moore, tidigare anställd hos såväl Microsoft som Sega och numera chef hos EA Sports, har nyligen uttalat sig om nästa konsolgeneration. Hans uppfattning är att den nya generationen kommer dröja några år till.

I en intervju med Eurogamer.net säger Moore bland annat att vi ungefär är halvvägs in i livscykeln om man ser till prisnivåerna kontra den spelhistoria vi har, trots att generationen nu pågått i närmare fem år.

Baserat endast på år så borde den nya generationen därmed stå inför dörren, men priserna på konsolerna ligger fortfarande så pass högt att framförallt Sony och Microsoft tjänar för mycket pengar just nu för att vilja släppa nya maskiner, menar Moore.

Lanseringen av Move och Kinect pekar också på just detta och Microsoft har själva sagt att Kinect förlänger Xbox 360 livscykeln på minst fem år. Sony har i sin tur sedan lanseringen av Playstation 3 påpekat att maskinen kommer vara aktuell under en väldigt lång tid.

Personligen har jag alldeles för kul med mina nuvarande konsoler för att orka tänka på att investera i nya maskiner. Vad tycker ni? Är den nya generationen snart här?

Kletets bild

Jag hoppas att denna generation håller väldigt länge och att nästa generation är den sista. 0:)

Marcus Toftedahls bild

Nä, nu får dom lugna sig lite... Jag har "precis" skaffat X360 och har hur mycket som helst att utforska där. ;)

Ser dock fram emot nästa generation bärbart, 3DS skall bli mycket intressant.

Arseniks bild

Äh vad negativa ni är. Det finns bara två genvägar till lycka - knark och konsumtion :)

UfU__Xs bild

Moores Lag? :O

För mig får den gärna hålla i sig ett bra tag till. Jag kan konsumera spel för att hålla mig lycklig. :)

Snuffsiss bild

Ja, de nuvarande konsolerna kan pumpa ut grymt bra spel så jag klagar inte, de får verkligen hålla i 5 år till om det så krävs. :)

Crimson Thunders bild

Jag hoppas också på minst fem år till. Jag har fortfarande allt för många ospelade spel för att ha tid med en ny generation.

VodkaCitrons bild

Hoppas Microsoft hoppar ur spelbranchen till nästa generation. Och att Atari,Sega hoppar tillbaka =D

*håller tummarna*

Strafers bild

Men orka en generation till.

Ollebros bild

gissar på 3 år till innan de kommer att kanske visa upp nya konsoler, sedan kommer ju dessa leva något år eller två till efter det. de utnyttjar ju ännu inte konsolerna fullt ut så det kommer nog massor mer mindblowing grejer men jag tycker inte det gör något om nästa generation startar om några få år.

Anders Brunlöfs bild

VodkaCitron skrev:

Jag vill se en helhjärtad hemkonsol från Apple.

Alexanders bild

Med tanke på hur bra grafik o.s.v. nuvarande generation kan leverera så känns det helt rätt att det är ett antal år kvar innan nästa kommer. Har ju själv precis skaffat mig en Xbox 360 Slim också så den får gärna hålla ett tag innan alla köper nytt. Ny generation innebär ju att online-communityn mer eller mindre nollställs. Alla måste köpa den nya generationens konsol om de ska hänga med och de som spelade den nuvarande tillsammans splittras upp i de som köper nya och de som inte gör det... Länge leve 360 & PS3. :beer:

Spoiler: Highlight to view
Och Wii... ;)

Johans bild

Grafik och prestandan i dagen konsoler är rejält daterad och håller inte i låt säg 3år till. Ge mig ny konsol idag.

Sålde min Xbox360 för ett år sedan för den dåliga prestanda den hade.

Johan Eklunds bild

Jag tror att vi kan få se utropande av nya konsoler om en 2-3 år, med Nintendo som tar första steget. Mycket för att Wii just saknar en vettig onlinelösning och communitylösning, snarare än grafik och prestanda. Dessutom kommer man behöva värja sig mot Move och Kinetic. Dock kommer de nuvarande konsolerna att vara aktiva och populära ett bra tag till, speciellt PS3 som långt ifrån fått sin potential tillvaratagen än.

Man kan ganska tydligt skönja en strategi från Sony och Microsoft, där jag tror båda lärt sig lite av förra generation, framförallt PS2's framgångar. Första halvan av levnadstiden har man fokuserat på hardcorespelarna först och främst, nu andra halvan är det casualspelarna man tar sikte på främst, precis som Sony satsade med sin PS2:a. Xbox 360 och Kinetic kommer utan tvekan att bli Microsofts motsvarighet till PS2 när de lanserar sin nästa generation. Då är 360:n en budgetmaskin och man kommer släppa mest snabbutvecklade spel och casuallir till formatet. PS3 kommer leva lite längre pga sin Mediecenterlösning, och troligast som jag ser det är att Sony sist av alla kommer presentera sin nästa konsol. De har ju trots allt fortfarande inkomster från Playstation 2.

Hadirajans bild

Anders Brunlöf skrev:

Med tanke på AppleTV uppsvingen kanske det inte är för långt bort...

Skriv ny kommentar

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas publikt.
CAPTCHA
Fyll i texten från bilden för att bevisa att du inte är en maskin.
Copyright Skillpoint™     Chefredaktör: Sebastian Magnusson
Inget material på sajten får kopieras utan tillstånd.