Nvidia lanserar ny portabel spelkonsol

Nyhet - Android - tis 8 januari 2013, kl 09.33

Ska 2013 bli året då de två stora aktörerna för portabel spelunderhållning äntligen får lite välbehövlig konkurrens? Nvidia håller säkerligen alla tummar de kan för att det ska bli så. Nu ger sig nämligen grafikkortstillverkaren in i leken och har precis avtäckt sin bärbara spelkonsol - Project Shield. Det hela påminner en hel del om den ursprungliga Xbox-kontrollens originaldesign, med en femtums-skärm fäst på ovansidan.

Enheten drivs av Androids operativsystem, är utrustad med Nvidias senaste Tegra 4-processor och skärmen är både högupplöst (720p) och kompatibel med multitouch. Maskinen ska i framtiden kunna strömma spel från en PC över wi-fi om den är utrustad med åtminstone ett Geforce GTX 650-grafikkort, den ska också ha tillgång till alla appar på Google Play och Tegra Zone. Priset för konsolen är än så länge hemligt.

Sugen?

58 januari, 2013 - 08:35
58 januari, 2013 - 08:35
58 januari, 2013 - 08:35
58 januari, 2013 - 08:35
58 januari, 2013 - 08:35
58 januari, 2013 - 08:35
Switch-peppen är hög! 10/25/2016 - 14:59
Starfighter Johanssons bild

Ja. Eller, köp blir det så klart inte men sugen får man ju va. Hoppas bara de utnyttjar tjockleken och stoppar i ett batteri som kan driva besten längre än 40 minuter.

Carefaces bild

Starfighter Johansson skrev:

5-10h är det sagt. Tycker detta är hur intressant som helst om jag kan köra spel via min dator hemifrån tjejens hus, kan jag bara vara i mitt eget hus på mitt wifi så är det totalt ointressant för Androidspel är jag inte intresserad av över huvud taget.

VodkaCitrons bild

Man drar väll hellre runt med en laptop isåfall. Men intressant är det ju, det är trots allt Nvidia ;)

Starfighter Johanssons bild

Careface skrev:
Androidspel är jag inte intresserad av över huvud taget.

Varför? Är du missnöjd med utbudet, kvalitén, de praktiska begränsningarna, kontrollmetoderna eller vad...? Jag undrar för att jag har själv börjat acceptera iOS och Android, alltså när det kommer till hur de är som spelplattform, som ganska stabila om man bara vet vad man ska förvänta sig och leta efter. Men jag är inte helt övertygad än, jag ska försöka i år (som jag nämnde i min blogg "Bara en mobil" nyligen).

Carefaces bild

Starfighter Johansson skrev:

Kvalitén på spel, jag vill ha matiga spel, inte doodlejump. Spelade mycket på min telefon i början, men sedan tröttnade jag, nu är det 3ds eller vita när jag vill spela på språng.

Carefaces bild

Om det är någon som bryr sig så är det nu konfirmerat att det i nuläget endast går att streama över samma nätverk. Vilket i mitt tycke gör hela den här prylen helt meningslös.

Skriv ny kommentar

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas publikt.
CAPTCHA
Fyll i texten från bilden för att bevisa att du inte är en maskin.
Copyright Skillpoint™     Chefredaktör: Sebastian Magnusson
Inget material på sajten får kopieras utan tillstånd.