The Cabin in the Woods var inspirerad av Left 4 Dead

Nyhet - Multi - mån 24 september 2012, kl 08.48

För er som har sett skräckfilmen The Cabin in the Woods (jag har inte gjort det ännu, så inga spoilers tack!) så kanske ni kände igen några av de varelser som var med i filmen. Flera av dem påminner om de infekterade vidundren från Left 4 Dead 2, vilket inte är en slump.

I en tråd på reddit.com, där läsarna fick chansen att ställa frågor till regissören Drew Goddard, avslöjas det att det faktiskt var planerat ett DLC till Left 4 Dead 2 baserat på filmen. Därav fick de tillåtelse av Valve att inkludera några monster som skulle se ut att vara tagna direkt ur spelet.

Tyvärr gick MGM i konkurs (de återskapades dock väldigt snabbt igen, dock med nya ägare) i december 2010 när filmen var på väg att skapas, vilket gjorde att affären mellan Valve och MGM gick till spillo. Däremot fick skaparna fortfarande använda sig av inspirationen från spelen.

Sådant här samarbete hade varit väldigt kul att se och vi kan ju alltid hoppas på att mer kommer dyka upp i framtiden. Är det något som går hem hos oss spelnördar så är det små cameos av kända figurer och varelser i filmer och tv-serier. Se bara på kommande Wreck-it Ralph som många pratar om i spelkretsar.

Vem har den fetaste nördgrottan? JAG! 10/16/2014 - 19:46

Skriv ny kommentar

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas publikt.
CAPTCHA
Fyll i texten från bilden för att bevisa att du inte är en maskin.
Copyright Skillpoint™     Chefredaktör: Sebastian Magnusson
Inget material på sajten får kopieras utan tillstånd.