Fredagsraiden är en podcast om World of Warcraft helt på svenska som produceras och drivs av Andreas Berg. Varje tisdag tittar vi närmare på ett specifikt ämne relaterat till Blizzards mastodont till onlinerollspel genom att bjuda in lämpliga gäster. Ur ett casual och tillbakalutat perspektiv kommer vi behandla ämnen som det sociala, raidande, samlande, PvP, utforskande, levlande, nyheter och mycket mer.


Avsnitt 28: De första stapplande stegen

Podradio - Fredagsraiden - fre 9 november 2012, kl 12.01

Andreas Berg och Linnea Nilsson tar en tripp ner memory-lane och pratar om deras första minnen med MMOs. Andreas pratar med värme i rösten om alla dödsfall i EverQuest och Linnea avslöjar sitt tidigare medlemsskap i ”hata wow”-klubben.

Avsnittets innehåll:


Avsnitt 27: Forge – Alternativet

Podradio - Fredagsraiden - fre 26 oktober 2012, kl 19.11

Andreas och Linnea är tillbaka efter några veckor fyllda med plugg och presenterar Alternativet -- en ny serie där det pratas om alternativa spel till MMOn. I första avsnittet dör, nej förlåt, spelar vi betan av Forge; ett actionfyllt PvP-alternativ.

Avsnittets innehåll:


Avsnitt 26: En episkt fluffig vecka

Podradio - Fredagsraiden - lör 29 september 2012, kl 23.32

Efter en vecka med nonstop panda-action har Linnea Nilsson och Andreas Berg kallat in deras soffgäst Fredrik ”Pebban” Eliassen för att tillsammans försöka sammanfatta veckans intryck. Det pratas om allt från de gulligaste charmmonstren till dystert mörka kontraster när vi sammanfattar vägen från 85 till 90 och lite därtill.

Avsnittets innehåll:


Podlog: Mists of Pandaria – Dag 3

Podradio - Fredagsraiden - fre 28 september 2012, kl 00.11

I den tredje podlogen för veckan ser vi till att avreagera oss på alla gankers (och Linnea viftar med peta-ut-ögonen-gaffeln). Vi gratulerar även Pebban som orkat sig över mållinjen, pratar lite om Shado-Pan Monastery och överväger att kaffeinera Andreas intravenöst.

Lyssna på avsnittet:


Podlog: Mists of Pandaria – Dag 2

Podradio - Fredagsraiden - ons 26 september 2012, kl 23.32

Andreas, Linnea och Pebban känner sig lite piggare och pratar monks, berättarstil samt avlägger allmän statusrapport. Andreas börjar bli sjuk på riktigt, Pebban kämpar sig vidare mot 90 och Linnea försvinner in i pet battles. Gotta catch ‘em all!

Lyssna på avsnitt


Podlog: Mists of Pandaria – Dag 1

Podradio - Fredagsraiden - ons 26 september 2012, kl 02.06

Andreas, Linnea och Fredrik försöker hålla sig vakna för att avlägga rapport efter de första 25,5 timmarna av Mists of Pandaria. När Andreas och Fredrik ska berätta om sina impulsköp finns det ingen hejd på insinuationerna, och högstadie-humorn är på topp!

Lyssna på avsnitt


Podlog: Mists of Pandaria – Dag 0

Podradio - Fredagsraiden - mån 24 september 2012, kl 23.21

Linnea och Andreas ger er en inblick i hur de kommer sitta och nörda under den första veckan i World of Warcrafts nya expansion Mists of Pandaria! Med oss har vi även Pebban (aka Fredrik Eliassen) som har åkt upp till Andreas och Linnea.

Titta på avsnitt


Avsnitt 25: Guild Wars 2 – Ding 10

Podradio - Fredagsraiden - fre 21 september 2012, kl 18.00

Fredagsraiden firar 25 avsnitt med att prata om något annat än World of Warcraft för första, men absolut inte sista, gången. Det blir också premiäravsnittet i vår Ding 10-serie där vi ger våra första intryck från olika MMO:n och vi börjar med det relativt nysläppta och omåttligt populära Guild Wars 2! Linnea Nilsson och Andreas Berg pratar om deras första stapplande steg i Guild Wars 2 och hinner behandla allt från sexuella avvikelser till förvirrat utforskande.

Avsnittets innehåll:


Avsnitt 24: /cast resurrection

Podradio - Fredagsraiden - fre 14 september 2012, kl 00.20

Vad är det här? Fredagsraiden har återupplivats? Visst är det så, även om det inte är zombies bakom mikrofonerna utan återigen Andreas Berg och Linnea Nilsson. I det första avsnittet på över ett år pratas det om Fredagsraidens återuppståndelse och dess nya fokus, där World of Warcraft får vika åt sidan något och lämna plats åt fler MMO’s. Trots detta får World of Warcraft ändå inleda, när Andreas och Linnea tittar på Cataclysm i backspegeln. Hur bra var egentligen Cataclysm i våra ögon, finns det hopp för framtiden av World of Warcraft och kommer vi att sakna Deathwing?


Avsnitt 23: Fluffiga fyllon

Podradio - Fredagsraiden - fre 26 augusti 2011, kl 15.22

Vi fortsätter blicka framåt och när Andreas Berg låter Linnea vila sin stämma en vecka bjuds istället Sebastian Magnusson och Johan Eklund från bland annat Skillpoint.se in för att prata om ryktena kring nästa expansion. Är Mists of Pandaria expansionen som ska följa Cataclysm och i sådant fall vad kan vi vänta oss av innehållet?

Avsnittets innehåll:


Avsnitt 22: Snart kittlar vi Deathwing

Podradio - Fredagsraiden - fre 19 augusti 2011, kl 17.40

Det går snabbt i patcharnas värld. Förra veckan pratade Linnea Nilsson och Andreas Berg om Patch 4.2 och den här veckan talas det om uppföljaren – Patch 4.3. Linnea och Andreas testar nya mikrofoner och försöker för första gången faktiskt prata med varandra öga till öga istället för i olika rum. Vi hypar över nytt PvE-content, klappar händerna till Transmogrification, drömmer om Void Storage samt längtar efter att cirkusen ska komma till ön.

Avsnittets innehåll:


Avsnitt 21: Rage of the Säsong 3

Podradio - Fredagsraiden - fre 12 augusti 2011, kl 11.13

Vi sparkar igång Fredagsraidens tredje säsong genom att prata om sommarens varma patch 4.2 som introducerade Firelands och återkomsten av Ragnaros tillbaka till World of Warcraft. Andreas Berg och Linnea Nilsson driver skutan som vanligt och går även igenom lite vad som är nytt för säsong 3 som kommer att vara hela hösten ut ända in till den kalla vintern.

Avsnittets innehåll:


Avsnitt 20: Helig säsongsavslutning

Podradio - Fredagsraiden - fre 10 juni 2011, kl 17.59

I säsongens sista avsnitt har vi egentligen ingen gäst, eller i alla fall inte ett nytt ansikte, då det är vår alldeles egna Andreas Berg som blir utfrågad av Linnea Nilsson om sin klass Priest. Då vi båda känner lite separationsångest smäller vi också till med säsongens längsta avsnitt, då Andreas helt enkelt tänkte att eftersom vi är en mindre måste man prata dubbelt så mycket! ;)


Avsnitt 19: Alltid först in, alltid sist ut

Podradio - Fredagsraiden - fre 27 maj 2011, kl 18.48

Veckans avsnitt av Fredagsraiden handlar om den kanske mest självklara klassen i World of Warcraft, nämnligen Warriors. Linnea Nilsson och Andreas Berg har tagit hjälp ifrån gästen Daniel Nylander och diskuterar mycket PvP, lite mellanmjölk och en hel del allmänt om konsten att bemästra alla förmågor en Warrior har.

Avsnittets innehåll:


Avsnitt 18: Hellre spinkig än helig kossa

Podradio - Fredagsraiden - lör 21 maj 2011, kl 17.02

Fredagsraiden blev lördagsraiden efter en helg fylld av datorstrul. Vi  ber om ursäkt och hoppas att ni inte känt er allt för snuvade på konfekten, för äntligen är avsnittet här! I avsnitt 18 pratar Andreas Berg och Linnea Nilsson med Marcus Isaksson om den (sken?)heliga klassen Paladin. Vi tar upp ämnen såsom huruvida Paladins skulle ge sig ut på korståg, hur det egentligen är att heala i PvP och flummar ut kring allmän lore.


Copyright Skillpoint™     Chefredaktör: Sebastian Magnusson
Inget material på sajten får kopieras utan tillstånd.