Indieklubben #8 - Dear Esther

Podradio - Skillpod - tors 11 oktober 2012, kl 09.02

Snabba ryck nu! Vi är redan tillbaka med ett nytt avsnitt av Indieklubben och den här gången har vi tagit hjälp av Sofia från Pixelviking.se för att reda ut om Dear Esther är pretentiöst bottenskrap eller ett glimrande mästerverk (eller eventuellt nåt mitt emellan). Utöver Sofia består panelen som vanligt av Gustav Granlund och Andreas Ljungström.

Spoilervarning! Vi pratar om slutet på tv-serien Lost, vill ni inte bli spoilade spola förbi perioden 28:23 - 30:18.

Nästa spel att spela är Voxatron.

Nedladdningslänk!
Tråden för Indieklubben
Tråden för Dear Esther


OhNoSpywares bild

Förväntade mig faktiskt inte minsta action och det var inte därför jag blev uttråkad. Jag tyckte bara inte att det var så kul att gå såååå saaaakta genom miljöer jag inte var så imponerad av. Har kasst tålamod och att jag spenderar hundratals timmar med att krama ut minsta lilla droppe ur andra spel går inte att jämföra med att spela Dear Esther, för Dear Esther går inte att jämföra med den typen av spel jag gör så i :p

Är helt enkelt inte riktigt ett spel för mig :D

Voxatron! Spelat lite tidigare, men dags att spela vidare nudå :)

Ercarrets bild

Det var lite synd att alla till stor del höll med varandra om upplevelsen. Det hade varit roligt om två personer upplevt helt olika saker och gillat det, och den tredje hatade spelet. Drama! :p

Bra avsnitt dock. Jag har inte riktigt fastnat för Indieklubben tidigare eftersom "er" och min spelsmak (även när vi snackar specifikt om indielir) har varit ganska olika. Men nu passade det så bra! Jag spelade Dear Esther i våras när det kom och det är alltid intressant att höra vad andra tycker (av anledningarna jag nämnde tidigare).

Sebastian Magnussons bild

Ercarret skrev:
Bra avsnitt dock. Jag har inte riktigt fastnat för Indieklubben tidigare eftersom "er" och min spelsmak (även när vi snackar specifikt om indielir) har varit ganska olika.

Jag lovar att göra en om Project Eternity sen ;)

Chogolings bild

Wow, kändes lite exotiskt när ni läste mitt inlägg högt, måste erkänna att pulsen gick upp lite också. Märker att ens poäng kan missuppfattas när man hör det uppläsas av någon annan. Bra lärdom. Jaja, ni förstod vad jag menade i alla fall så det gick ju bra den här gången :)

Håller med Ercarret om att det skulle var skoj med någon med lite annorlunda åsikt i framtiden. Att diskutera ett spel som man tycker är dåligt kan faktiskt bli förvånansvärd intressant (jag tycker ju inte om Dear Esther alls, men njuter av diskussionen runt om).

Kul att stöta på indiespelsentusiaster som regelbundet sprider passionen till indiespel. Min egen indieblogg är väldigt svårt att få läsare till har jag märkt, men när jag råkade skriva en bokrecension av Puma Swedes (porrstjärnan) självbiografi ökade mina läsare med 500 %. Fick mig att fundera på att byta inriktning på bloggen, men att veta att man inte är ensam här i Sverige med indiespelsintresset gör det lättare att prioritera rätt!

För övrigt är chogoling det koreanska uttalet av ordet Zergling från Starcraft. Och eftersom jag planerar att fortsätta lyssna och kommentera programmet kan jag upplysa om att jag är en man :)

Riktigt bra podcast!

Ercarrets bild

Sebastian Magnusson skrev:
Jag lovar att göra en om Project Eternity sen ;)

Haha, så någon gång runt sommaren 2014, då? :p

Annars ser jag fram mot lite mer av den här typen av spel. Det kommer säkert. Skulle vara intressant att se er tackla något av Christine Loves spel, tex. Hennes Analogue: A Love Story är också ett av mina favoritlir i år. :)

Ercarrets bild

Analogue: A Hate Story ska det ju vara.

Andreas Ljungströms bild

Ercarret skrev:
Analogue: A Hate Story

Det kan hända att det ligger i pipelinen. ;)

Chogoling skrev:
Håller med Ercarret om att det skulle var skoj med någon med lite annorlunda åsikt i framtiden.

Ercarret skrev:
Drama!

Jo, vi insåg det. Samtidigt hade jag inte spelat innan medan Sofia och Gustav redan hade sina åsikter klara. Det är ibland svårt att veta om man ska gilla eller hata på förhand.

Jag tycker visserligen att vi har gott om exempel där våra åsikter skiljer sig rejält åt. Lyssna på avsnitten om The Binding of Isaac eller Lone Survivor till exempel om ni vill ha lite drama. :)

Starfighter Johanssons bild

Jag undrar om det är en slump att jag medverkar i bägge avsnitt du tipsade om...

Ercarrets bild

Andreas Ljungström skrev:
Jag tycker visserligen att vi har gott om exempel där våra åsikter skiljer sig rejält åt. Lyssna på avsnitten om The Binding of Isaac eller Lone Survivor till exempel om ni vill ha lite drama. :)

No need. Det blev ju inte ett dåligt avsnitt eller så. Jag blev bara lite förvånad, eftersom folk annars verkar ha väldigt skilda åsikter om spelet. :)

Andreas Ljungström skrev:
Det kan hända att det ligger i pipelinen. ;)

:love: Analogue: A Hate Story! :love:

Skriv ny kommentar

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas publikt.
CAPTCHA
Fyll i texten från bilden för att bevisa att du inte är en maskin.
Copyright Skillpoint™     Chefredaktör: Sebastian Magnusson
Inget material på sajten får kopieras utan tillstånd.