Radio Speltorsk är en svensk podradio om dator- och tv-spel. Varje vecka analyserar Andreas Ljungström och Sebastian Magnusson de senaste spelen, diskuterar indie och retro samt bjuder in spännande gäster från spelbranschens alla hörn. Avsnitten lanseras vanligtvis på torsdagar.


Special – Tokyo Game Show 2014

Podradio - Radio Speltorsk - tis 14 oktober 2014, kl 14.24

Sebastian och Åsa har besökt spelvärldens moderland – Japan! Givetvis ingår ett besök på Tokyo Game Show och alla dess förlustelser.

Låtlista:
Youkai Watch – Ending


Avsnitt 199½ – Säsongsavslutning

Podradio - Radio Speltorsk - fre 6 juni 2014, kl 11.12

199xSpeltorskarna kryper till skampålen efter det outannonserade uppehållet och dryftar vad som spelats under pausen.

Vi pratar om Monument Valley, Child of Light och A Story About My Uncle.

200? Det blir säsongsstarten med en smäll i höst, hör allt om det i veckans avsnitt! Tills dess – ha en skön sommar!


De 10 bästa Final Fantasy-spelen – del 2/2

Podradio - Radio Speltorsk - tors 1 maj 2014, kl 17.25

moogleDen avslutande delen av den rafflande Final Fantasy-listan avslöjas här i sin helhet!


De 10 bästa Final Fantasy-spelen – del 1/2

Podradio - Radio Speltorsk - tors 24 april 2014, kl 20.15

chocoboI väntan på den riktiga tvåhundrade torsken tar Sebastian allena sig an en av de stora existensiella frågorna i livet – vilket Final Fantasy är egentligen bäst?


Avsnitt 199

Podradio - Radio Speltorsk - tors 17 april 2014, kl 23.43

trialsfusion11Vi närmar oss med stormsteg det maffiga jubileumsavsnittet, snart är det dags för vårt tvåhundrade avsnitt. Men än är vi inte där och denna vecka ägnar vi istället oss åt grävande speljournalistik som innefattar klisterlappsjämförelser för olika spelbutikskedjor, fet analys av Redlynx uppföljare Trials Fusion och en kavalkad av gnäll om nästa generations usla spelbibliotek (även denna gång alltså).

Låtlista:
Bionic Commando – Enemy Underworld (OC ReMix)


Avsnitt 198

Podradio - Radio Speltorsk - tors 10 april 2014, kl 07.04

asamulitenFrån spelstudion Gone North Games kommer veckans gäst, Sebastian Eriksson, som snackar om deras kommande spel, A Story About My Uncle. Ett spel som blandar förstapersonsvy med plattformshoppande, fräck svingmekanik och starkt narrativ. Men samma herre är dessutom involverad i Swedish Game Awards och vi får en inblick i hur denna tillställning fungerar. Utöver det är Andreas eld och lågor över Outcast-remaken som nyligen dök upp på Kickstarter.

Låtlista:
A Story About My Uncle – A Sign of Life


Avsnitt 197

Podradio - Radio Speltorsk - tors 3 april 2014, kl 09.48

d3Efter lång och trogen paus bjuder vi återigen in Andreas Berg i Speltorsk-studion för att berätta om sitt Ipad-beroende och sin spelklararhets. Vad är egentligen värst/bäst att fastna i – det hetsiga hattandet mellan olika titlar eller hundratals timmar i ett enda spel? Det snabba knarket eller tunga timesinks? På agendan står också Amazon Kindle Fire TV och spel via abonnemangsmodell. Vi smyger även lömskt in lite spelintryck från Reaper of Souls, République och även några spel som faktiskt inte börjar på ”R”.

Låtlista:
Hearthstone – Pull up a chair


Avsnitt 196

Podradio - Radio Speltorsk - tors 27 mars 2014, kl 10.07

oculusrift-200x200Utan gäster och utan roder, men med en hel del god vilja, avhandlar Andreas och Sebastian veckans supernyhet – Facebooks köp av Oculus Rift. Men det hinns även med lite navelskådning samt den utlovade djupdykningen i Infamous: Second Son. Och förstås lite Divekick!

Låtlista:
Y’s Book 1 & 2 – First steps toward wars


Avsnitt 195

Podradio - Radio Speltorsk - tors 20 mars 2014, kl 22.09

towertummeDen gamla trotjänaren Tobias Jensen gästar när det snackas censur i spel. Med anledning av temat pratas det om hyggligt aktuella South Park: The Stick of Truth men vi gör också plats för rykande heta Infamous: Second Son, Metal Gear Solid V: Ground Zeroes, Towerfall: Ascension och Final Fantasy X/X-2 HD Remaster. Hur vi ska fira att vi fyller 200 avsnitt om fem veckor? Ge oss tips!

Låtlista:
Super Mario Sunshine – A Secret Course


Avsnitt 194

Podradio - Radio Speltorsk - tors 13 mars 2014, kl 07.41

dearestherI veckans avsnitt går vi på djupet i ett försök att ta oss an de till synes motsatta begreppen ludologi och narratologi. Till vår hjälp har vi den oefterhärmliga Maria Myhr. Gör er redo för många svåra ord (som för en gångs skull inte bara är västgötska dialektaluttryck), men också en förutsättningslös ansats att försöka reda ut vad ett spel faktiskt består av.

Låtlista:
Final Fantasy X – Auron’s theme


Avsnitt 193

Podradio - Radio Speltorsk - fre 7 mars 2014, kl 00.13

batman-tummeGustav Granlund intar studion när det blir smaskig nyhetsspecial i säsongens andra avsnitt. Vi låter munnen gå kring allt från Ouya-hårdvarans onödighet till Rocksteadys förutsägbarhet.

Nästa vecka gästar Maria Myhr och vi kommer prata om narrativ och ludologi. Vill du ställa frågor till Maria om ämnet är du varmt välkommen att göra det i våra kommentarer.


Avsnitt 192

Podradio - Radio Speltorsk - tors 27 februari 2014, kl 03.11

thiefNu startar 2014 på riktigt i och med Speltorskens återkomst! Andreas och Sebastian återtar pulsen på varandra och reflekterar kring aktuella och äldre spel. Som exempelvis Thief, Bravely Default, Lego Marvel Super Heroes, Lord of Shadow 2 och Lightning Returns. Därtill debatteras emulerings laglighet och lämplighet, flexibla säkringar samt kylskåpsmontering.

Låtlista:
FTL – Zoltan Battle
Baten Kaitos: Origins – Chaotic Dance


Guldtorsken 2013: Lucka 24

Podradio - Radio Speltorsk - tis 24 december 2013, kl 06.00


Guldtorsken 2013: Lucka 23

Podradio - Radio Speltorsk - mån 23 december 2013, kl 06.00

guldtorsken-21


Guldtorsken 2013: Lucka 22

Podradio - Radio Speltorsk - sön 22 december 2013, kl 10.33

guldtorsken-21


Copyright Skillpoint™     Chefredaktör: Sebastian Magnusson
Inget material på sajten får kopieras utan tillstånd.