Hydro Thunder Hurricane

Recension - Xbox 360 - tors 5 augusti 2010, kl 23.50

Släppdatum: 2010-07-28    Genre: Racing
Utvecklare: Vector Unit Int    Åldersgräns:

Betyg: 3/5
"Sommartrevlig vattenracing av retrokaraktär"

Första reaktionen är att det känns som ett gammalt Nintendo 64-spel. På ett positivt sätt. Några snabba googlingar senare inser jag att det inte är så konstigt. Hydro Thunder har tidigare funnits på bland annat Nintendo 64 efter att det första spelet släppts till arkad. Där ser man.

Den positiva känslan kommer av det enkla, lättillgängliga nu-jävlar-kör-vi-konceptet där man helt enkelt tävlingskör med vattenskotrar i varierande banor. Antingen mot datormotståndare eller levande sådana. Enkelt och roligt på precis samma sätt som så många Nintendo 64-spel var. Och visst, här kan jag vara nostalgiskt förblindad av fina minnen där man sprungit hem på skolrasten för att dra några vändor i valfritt spel med fyrspelarläge, men att Hydro Thunder Hurricane väcker den typen av känslor är positivt. Då är det lättare att förbise brister som vansinnigt dålig grafik och ett spelmässigt djup av modellen vattenpöl. Eller att det ibland känns som en portning av just ett gammalt spel trots att det är helt nytt. Så visst finns det problem i Hydro Thunder Hurricane, men den billiga prislappen och det snabba spelupplägget gör det ändå värt poängen.

Det finns idag inte längre så många spel i den här genren, spel där några kompisar kan bänka sig och bara skojköra några matcher. Och det finns inte så många motorbåtsspel heller. Vilket är synd då vattenfysik är både trevligt och spännande. Att just den delen tillsammans med kontroll är mycket välgjort gör att Hydro Thunder Hurricane kan överleva trots de övriga bristerna. Spelet kommer knappast att tillhöra eliten när Summer of Arcade sammanfattas, men som komplement till det övriga spelutbudet fyller Hydro Thunder Hurricane en viktig funktion vilket gör det värt att spana in.

Har säkrat åretväxten av gamers med sonen Adam 12/23/2011 - 13:48
Limbos bild

"vansinnigt dålig grafik"?

Förlåt, men har vi spelat samma spel? Eller pratar du om N64-versionen här? Visst, det är inte Wipeout HD precis, men "vansinnigt dålig" tycker jag är att ta i å det grövsta.

Sofia Hårds bild

Limbo skrev:
"vansinnigt dålig grafik"?

Jo, jag pratar om 360-versionen. Och jag tycker nog ändå att det faktiskt var just riktigt dålig grafik.

Limbos bild

Okej, men då måste jag be dig utveckla. Är det dassiga texturer, trist design, taggiga polygonkanter? Jag får väl medge att jag inte själv har analyserat grafiken så ingående, men att något skulle vara riktigt uselt var inget som slog mig direkt i alla fall.

Skriv ny kommentar

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas publikt.
CAPTCHA
Fyll i texten från bilden för att bevisa att du inte är en maskin.
Copyright Skillpoint™     Chefredaktör: Sebastian Magnusson
Inget material på sajten får kopieras utan tillstånd.