Star Fox 64 3D

Recension - Nintendo 3DS - mån 19 september 2011, kl 08.58

Släppdatum: 2011-09-09    Genre: Shot ém up
Utvecklare: Q-Games    Åldersgräns: 7+

Betyg: 3/5
"Snålt men charmigt rymdäventyr"

Även om rösterna är hemska ger interaktionen mellan McCloud och hans kompanjoner ytterligare en dimension till spelet.
Rymdräven och hans hurtiga kumpaner återvänder i ännu en remake till 3DS. Nintendo har tillsammans med Q-Games återigen dammat av en gammal Nintendo 64-titel, skalat bort lite vassa kanter, slängt det i en ny fin box och kränger det nu för 449 spänn. Har de ingen skam i kroppen kan man fråga sig, och nej, det har de förmodligen inte. Det finns flera skäl till varför jag tycker det närmast är syndigt att Nintendo begär fullpris för det här spelet. Det är förvisso en finfin restaurering vi får ta del av - polygonerna har rundats till, färgerna har fått en annan lyster och 3D-djupet gör sig verkligen bra i den här typen av spel. Men det är sämre ställt med spelets hållbarhet.

Att spela igenom Star Fox 64 tar mellan 30 till 60 minuter skulle jag tippa på. Själv tog det mig 40 minuter att rädda galaxen från ondingen Andross första varvningen, och detta lyckades jag med utan att förlora ett endaste litet liv på vägen. Det rör sig förvisso om 40 skojiga minuter, att meja ner maffiga bossar och korsa asteroidbälten medan man ständigt håller kontakten med de sköna karaktärerna som hjälper till under spelets gång, blir aldrig tråkigt. Jag stör mig ändå på att eftertexterna avbryter mitt spelande på tok för snabbt. Det finns visserligen alternativa vägar och för att uppleva alla banor i spelet kommer det att krävas ett par timmars speltid till utöver det, men jag hade hellre sett att de redan fanns med oberoende av om jag svänger vänster eller höger vid den där tunneln på bana tre. Omspelningsvärde i all ära, jag föredrar ändå längre spelupplevelser där jag slipper nöta och upprepa banor för att få ta del av allt spelet har att erbjuda.

Man kan dessutom styra andra fordon på vissa banor, här är det stridsvagnen som rattas!
Star Fox 64 är ett lika kul spel på 3DS som det var till Nintendo 64. Arwingen är lika lätt att manövrera som jag minns det, banorna är varierade och denna uppdaterade version känns fräsch och modern trots spelets egentliga ålder. Samtidigt tycker jag att vi kan begära mer. Var är onlineläget till exempel? Med tanke på hur roligt spelet är i lokal multiplayer borde Nintendo definitivt implementerat ett sådant så alla vi utan 3DS-ägande kompisar kunde få chansen att uppleva detta spelläge. 2011 är det inte längre acceptabelt att Nintendo begär närmare femhundringen för ett spel som inte ens kan mäta sig med sju-kronors-titlar på App Store när det kommer till onlinefunktionerna. Ja, Fox McCloud och hans vänner charmar fortfarande brallorna av mig med sitt härliga rymdäventyr. Men resan kunde varit ännu bättre, för att inte säga längre.

Switch-peppen är hög! 10/25/2016 - 14:59

Skriv ny kommentar

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas publikt.
CAPTCHA
Fyll i texten från bilden för att bevisa att du inte är en maskin.
Copyright Skillpoint™     Chefredaktör: Sebastian Magnusson
Inget material på sajten får kopieras utan tillstånd.