3D

Disney återuppfinner 3D-målarböcker

Nyhet - Multi - mån 5 oktober 2015, kl 19.59

Konceptet att omvandla mästerverken barn ritar i sina målarböcker med svartvita mallar är inte direkt nytt, Crayola har haft det på ritbordet ett tag och appar som Quiver finns och fungerar. Vad Disney nu har med sig till kalaset är möjligheten att färglägga figurerna samtidigt som de representeras i animerad form.

Projektet är inte på något vis färdigställt ännu men det är på god väg och har potential att verkligen låta surfplattegenerationens barn använda hårdvaran på ett bättre vis än att försöka simulera ritandet på pekskärmen.

Hyrule Warriors Legends har bara 3D i nyare enheter

Nyhet - Nintendo 3DS - tors 24 september 2015, kl 12.40

När New 3DS XL släpptes blev vi varse att vissa spel inte skulle kunna fungera med äldre versioner av 3DS, som till exempel Xenoblade Chronicles 3D som alltså krävde att vi spelade det på just de nyare iterationerna av 3DS. Trots att detta inte än har blivit standard tornar orosmolnen upp i horisonten och nästa spel att rikta in sig på de nyare konsolerna är Hyrule Warriors Legends.

Det handlar däremot inte om fullständig New 3DS-exklusivitet. Spelet skall gå att spela även på äldre 3DS-maskiner, fast då endast i 2D.

Kirby Triple Deluxe

Förtitt - Nintendo 3DS - fre 28 februari 2014, kl 09.41

Det femtonde Kirby-spelet i serien hamnar på Nintendos bärbara konsol - 3DS. Kirby har alltid gjort sig bra i det bärbara formatet, och åtminstone jag har fått mycket ut av att bara köra single player i de olika titlarna. Jag har stort förtroende för HAL som utvecklar även det kommande Kirby Triple Deluxe.

Reklamfilm för Zelda: A Link Between Worlds

Nyhet - Nintendo 3DS - tis 12 november 2013, kl 11.25

Kommande Zelda-titeln för Nintendo 3DS har fått en reklamfilm. Vi ser Link som mänsklig som krälar platt efter väggarna - precis som i spelet.

Kan du bärga dig? The Legend of Zelda: A Link Between Worlds släpps i Europa 22 november 2013.

Flipnote Studio 3D släpps gratis på 3DS i sommar

Nyhet - Nintendo 3DS - tors 14 mars 2013, kl 21.03

Flipnote Studio fanns redan på DSi där man kunde göra små korta animationer med hjälp av stylusen. Nu konfirmerar Nintendo att det kommer ett nytt Flipnote Studio som ersätter den gamla varianten, men i 3D. Dessutom släpps det helt gratis. För att kunna ta del av andras material ute i världen med topplistor och liknande behöver man däremot betala en månatlig summa.

Co-op-trailer för nya Star Trek

Nyhet - Multi - tis 12 juni 2012, kl 16.44

I svallvågorna av E3 kommer det säkerligen dyka upp nyheter som vi missade att berätta om under själva mässdagarna. Som till exempel den här trailern som visar upp co-op i kommande Star Trek. Spelet som kommer släppas på Xbox 360, Playstation 3 samt PC och kommer utspela sig mellan den senaste filmen och uppföljaren som släpps nästa år.

Sackboy lägger gasen i botten i nytt kartracingspel

Nyhet - Playstation 3 - fre 10 februari 2012, kl 19.39

Sony tar upp fighten i kartracing-genren och avslöjar att de under veckan läckta bilderna på Little Big Planet Karting till Playstation 3 är sanna. Spelet är under utveckling och sägs både släppas med 3D-stöd och en rattliknande kontroll kompatibel med Move. Inga mer detaljer har dock avslöjats från Sony, utan mer information kommer "snart."

Sackboy tar steget in i racingvärlden.
Wrooom!

Tekken: Hybrid

Recension - Playstation 3 - fre 9 december 2011, kl 09.25

Betyg: 3/5
"En polerad käftsmäll!"

Skillpoint testar 3DS

Artikel - Nintendo 3DS - tors 24 mars 2011, kl 10.30

Sist jag testade Nintendo 3DS var den fastkedjad vid en tillhörande tysk Nintendo-tant. Den här gången får jag leka helt själv med konsolen och det är en konsol som imponerar precis lika mycket nu som nere i Köln.

Sony tror inte på 3D till bärbart

Nyhet - Multi - fre 28 januari 2011, kl 14.02

Det fanns säkert en hel del som hoppades på att Sony skulle ha 3D-stöd på den nya PSP 2:an. Trots allt har ju Sony gjort stort väsen av sitt 3D-stöd till stationärt format på sistone. Enligt Sony själva har man väldigt svårt att se nyttan med 3D-stöd på bärbart.

Copyright Skillpoint™     Chefredaktör: Sebastian Magnusson
Inget material på sajten får kopieras utan tillstånd.