Onlinerollspel

World of Darkness ute på hal is

Nyhet - Multi - tis 31 december 2013, kl 13.28

Årets sista nyhet är tyvärr en tråkig sådan. Rykten gör gällande att CCP's stora onlinesatsning World of Darkness hotas att läggas på is, eller säljas vidare. Vi vet att CCP för en månad sedan sade upp 15 anställda som arbetade med projektet, men hävdade bestämt att dessa individer inte var kritiska för spelets fortsatta utveckling, trots att några av de satt i designteamet.

Neverwinter är nu öppen beta

Nyhet - Multi - tis 30 april 2013, kl 22.00

För den som är sugen på att testa Cryptics kommande onlinerollspelssatsning Neverwinter har vi goda nyheter. Neverwinter har från och med ikväll gått in i öppen beta och spelare rusar när det här skrivs in för att fylla spelets servrar. Är ni sugna på att få en egen uppfattning om spelet och inte baar luta er mot förhandstittar och recensioner är det här ett utmärkt tillfälle.

Rollspelens Rötter - Del 5: Socialt och Massivt

Artikel - Multi - fre 11 januari 2013, kl 09.12

Det är en allmänt känd sanning att de massiva onlinerollspelen har sitt ursprung i de så kallade Multi User Dungeon-spelen, även kallade MUD. Men MUD-spelen i sig hade inte samma ursprung som de tidiga rollspelen i dungeoncrawlers som Rouge, utan härstammar direkt från textbaserade äventyrsspel.

Varför jag börjat avsky onlinerollspel - Del 1: Målgruppsdilemmat

Artikel - Multi - mån 17 september 2012, kl 10.14

Det senaste decenniet har jag plöjt igenom en allt för stor mängd onlinerollspel. Det jag inte spelat har jag läst om eller djupgående diskuterat med de som har, för att täcka de kunskapsluckor jag inte kunnat fylla på egen hand om de olika spelens natur och skillnaderna däremellan. Faktum är att jag plöjt igenom så många att jag har lite svårt att hålla räkningen.

The Secret World - GDC-trailern uppe

Nyhet - Multi - mån 14 mars 2011, kl 21.04

Trailern som visades under Game Developer's Conference i San Fran har nu letat sig till Skillpods Youtube-kanal. Verkar det fett ös eller ösdåligt?

Final Fantasy XIV-betan går live idag

Nyhet - PC - tors 2 september 2010, kl 12.39

Många var de som blev besvikna när lanseringen av den öppna Final Fantasy XIV-betan visade sig vara allt annat än smärtfri. Den skulle lanseras den 31:a augusti men på grund av tekniska problem blev man tvungen att skjuta upp lanseringen på obestämd tid. Men från och med idag ska servrarna vara live.

Ny video på The Secret World

Nyhet - Multi - fre 27 augusti 2010, kl 15.08

Funcom har alltid legat i branschen för innovation inom onlinerollspelen och deras nästa titel The Secret World är inget undantag. I den senaste videon får vi för första gången se bitar av gameplay och förklarat för oss ungefär hur våra karaktärer skapas och hur de kommer att interagera med spelvärlden. Ser väldigt lovande ut.

Star Wars: The Old Republic

Hands-on - PC - tis 24 augusti 2010, kl 09.43

Om jag någonsin ska spela något annat onlinerollspel än World of Warcraft på allvar igen så är sannolikheten stor att det onlinerollspelet heter Star Wars: The Old Republic. Bioware har i Knights of the Old Republic visat hur väl de behärskar George Lucas galax och nu är det dags att vidga ramarna. Bort från det säkra och välkända, istället ut mot onlinerollspelens stjärnsystem.

Copyright Skillpoint™     Chefredaktör: Sebastian Magnusson
Inget material på sajten får kopieras utan tillstånd.