Skräckspel

Nytt Fatal Frame/Project Zero till Wii U

Nyhet - Wii U - tis 22 april 2014, kl 16.58

Skräckspelsälskare blir nog förtjusta i nyheten att Tecmo Koei tillsammans med Nintendo gör ett nytt Fatal Frame-spel. Hur Wii U-paden kommer användas eller ens vad spelet kommer heta är ännu inte känt.

PS3-exklusivt skräckspel utannonserat

Nyhet - Playstation 3 - tis 14 augusti 2012, kl 20.40

Until Dawn heter det kommande spelet till Playstation 3 som ska styras med Move. Det utvecklas av Supermassive Games och temat är sunkig B-skräckis med billiga effekter och flickor i underkläder. Vi får väl se hur det artar sig, en aspekt med tidigare skräckspel var att den begränsade kontrollen bidrog till panikkänslorna.

Lär känna Skillpoints VodkaCitron

Podradio - Skillpod - fre 27 juli 2012, kl 09.45

I podcastserien Lär känna Skillpoints... tittar vi närmare på människorna som utgör Skillpoint.se. Det kan röra sig om allt från redaktionsmedlemmar till forumtroll.

I det här avsnittet samtalar jag med Skillpoints hängivna användare VodkaCitron om bland annat Japan, skräck och saknaden av riktigt svåra spel. Har du frågor till VodkaCitron som inte tas upp i avsnittet är du varmt välkommen att kommentera avsnittet med dessa!

Vill du prata med mig om dig själv kan du skicka ett mail till andreas punkt berg at skillpoint.se eller ett PM här på Skillpoint till mig, Andreas Berg.

VodkaCitrons blogg här på Skillpoint

Intro/outro är Cool Vibes av Kevin MacLeod (incompetech.com)


inSANE blir väldigt Lovecraft-inspirerat

Nyhet - Multi - tis 16 augusti 2011, kl 12.39

Den hajpade regissören Guillermo del Toro, som står bakom kända eller kultförklarade filmer som Hellboy, Pans Labyrint och Cronos, arbetar med THQ och utvecklarna Volition på ett skräckspel som heter inSANE. Han har i en intervju med MTV Multiplayer avslöjat att spelet blir väldigt Lovecraft-inspirerat, fast lite sjukare.

Amnesia: The Dark Descent

Recension - PC - mån 13 september 2010, kl 08.22

Betyg: 4/5
"Sällan har de kalla kårarna efter ryggen varit så påtagliga som i Amnesia - en av årets starkaste spelupplevelser"
Copyright Skillpoint™     Chefredaktör: Sebastian Magnusson
Inget material på sajten får kopieras utan tillstånd.